![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Zanima me da li je neko od vas nosio iz Srbije lekove u USA?
Imam malo dete i kad idemo na more nosim kucnu apoteku, a kamoli tamo, dok ne vidim sta i kako. Pa me zanima da li je to dozvoljeno?
2009EU000237xx 15.05.2008. stigla prva koverta 23.05.2008. vracena nazad u KCC 26.03.2009. stigla druga koverta 15.05.2009. zakazan intervju ![]() 14.05.2009. obavljen lekarski 15.05.2009. odobrene vize ![]() 18.05.2009. podigli vizirane pasose 02.09.2009. Stigli u USA |
|
||||
|
||||
![]()
To sam se i j a pitao, ali posto sam svakako bio bolestan, morao sam ponijeti.
Ponio sam 3 table analgina i jos nesto za upalu grla. Niko nije pravio nikakav problem. Imali smo i dvije tri kutije caja, to smo prijavili kad smo ulazili u USA na papiru koji ti daju u avionu. Rekli su da je i to OK. Moj savjet je samo da ne pretjerujes..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
wingreen,
D&D je svojevremeno napisao da su i oni poneli dosta lekova zbog deteta pravenstveno.Moj savet ti je da vidis sa pedijatrom da ti nesto napise, overi potpise, tek toliko da imas kao neki dokument. Sto se tice nekih probiotika, analgetika, kremica i sl mislim kao za holiday da to ne bi trebalo da predstavlja neki problem.
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Dok od njihovog doktora dobijete antibiotik za infekciju grla, recimo, do tada cete zaradi upalu pluca.
![]() ![]() ![]() ![]() Ponesite sve ono sto mislite da ce vam za nedaj Boze trebati, sto ste isprobali od kuce i znate da nas vas djeluje i uz kutijice samo strpajte i recepte od doktora. Niko vam nece dalje praviti probleme...ih, pa ne idete na istok more ![]() ![]() Posebno zelim da skrenem paznju onima koji su vec otisli u USA za njihov sirup koji se koristi za kasalj, prehladu a zove se Nyquill i veoma je dobar i efikasan, brzo djeluje i lijepo se od njega spava. Ali - ako ga pijete i u tom periodu morate iz nekog razloga da vadite nalaz na drogu (recimo radi posla), nalaz vam moze biti "zbog njega" pozitivan i sve ode do vraga dok dokazete da se ne drogirate http://en.wikipedia.org/wiki/NyQuil (Nyquill ingredients: Dextromethorphan (15 mg/15mL) (cough suppressant) and Doxylamine succinate (6.25 mg/15mL) (antihistamine/hypnotic) Isto tako, upozorenje za one koji vjezbaju, teretana, tegovi, sagorijevanje kalorija..........ovi proizvodi trebalo bi da su vec svuda povuceni iz upotrebe ali ako nisu onda ih ne uzimajte, ni slucajno...izaziva velika ostecenja jetre Hydroxycut products Za sve info idi na http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/hydroxycut/ Sto se tise nasih domacih proizvoda, provjereno je vec odavno da samo 1 KAFETIN moze da pokaze pozitivne testove na drogu i to drzi cak do 8 dana poslije uzimanja pa ako ih nosite u USA sa sobom samo da znate koliko nam je "najdraza tableta za glavu" opasna sto se tice tih testova. Neke firme praktikuju testiranje kao redovan postupak pri zaposljavanju a neke vrse kontrolu svih radnika ili random - s vremena na vrijeme, zavisi od "Polices" firme ali obicno za da se desi kvartalno. Neke nikad, sve zavisi koja je firma i cime se bavi. Ovo sve gore sam izlozila kao mjere opreza, neka se zna, zlu ne trebalo ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nisam htela da otvaram novu temu, a nisam sigurna ni da se ovo ne protivi pravilima foruma... Ako admin smatra da ovome ovde nije mesto, neka slobodno obrise.
Molim vas nemojte me pogresno razumeti: ne poznajem doticne, niti reklamiram bilo koga... jednostavno me prica pogodila i zelim da pomognem.. Dakle link je ovde http://www.blic.rs/Vesti/Republika-S...-brata-Andriju, a sajt porodice ovde http://www.andrijalakic.com/ Ne deluje mi kao prevara, pogledajte sami... necije malo nekome znaci puno ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nase iskustvo - poneli smo najvise antibiotika, razno raznih, od onih sirokog spektra, za sve zivo, do decjih, koje je doktorka prepisala lincu kada smo joj objasnili kuda idemo i da bismo poneli malu zalihu. Da stvar bude bolja, rodbina nam je poslala dodatne kolicine op prijateljici koja je dosla par meseci iza nas. Ne treba vam aspirin i brufen, toga ima, ali nema kafetina. Nisam znao da je dovoljan za pad na testu na drogu, to ce me naterati da se dobro zamislim, jer ga povremeno koristim (navukli zalihe), a Ameri nemaju (barem da ja znam) nista srodno i podjednako delotvorno. Masa lekova (za alergije, iritacije, protiv bolova, temperature, za laksu probavu, ciscenje ili protiv proliva) je u slobodnoj prodaji, pa ih ne treba vucarati.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |