ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.06.2009, 06:35
wingreen's Avatar
wingreen wingreen je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Zanima me da li je neko od vas nosio iz Srbije lekove u USA?
Imam malo dete i kad idemo na more nosim kucnu apoteku, a kamoli tamo, dok ne vidim sta i kako. Pa me zanima da li je to dozvoljeno?
26.03.2009. stigla druga koverta
15.05.2009. zakazan intervju
14.05.2009. obavljen lekarski
15.05.2009. odobrene vize
18.05.2009. podigli vizirane pasose
02.09.2009. Stigli u USA
Reply With Quote
Staro 09.06.2009, 07:38
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

To sam se i j a pitao, ali posto sam svakako bio bolestan, morao sam ponijeti.
Ponio sam 3 table analgina i jos nesto za upalu grla. Niko nije pravio nikakav problem.

Imali smo i dvije tri kutije caja, to smo prijavili kad smo ulazili u USA na papiru koji ti daju u avionu. Rekli su da je i to OK.
Moj savjet je samo da ne pretjerujes..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 09.06.2009, 09:12
moni's Avatar
moni moni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.07.2008
US lokacija: Colorado Springs, CO
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

wingreen,
D&D je svojevremeno napisao da su i oni poneli dosta lekova zbog deteta pravenstveno.Moj savet ti je da vidis sa pedijatrom da ti nesto napise, overi potpise, tek toliko da imas kao neki dokument. Sto se tice nekih probiotika, analgetika, kremica i sl mislim kao za holiday da to ne bi trebalo da predstavlja neki problem.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
Reply With Quote
Staro 09.06.2009, 11:14
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Dok od njihovog doktora dobijete antibiotik za infekciju grla, recimo, do tada cete zaradi upalu pluca. Ozbilja sam jer sam gledala svojim ocima kolegicu koja je poslije prvih simptoma dobila dijagnozu da pije mnogo vode i neke bez veze vitaminske tabletice za prehladu da bi nakon 7-8 dana kad je pala i nije mogla da se digne na noge, konstatovali da ona ima pocetak upale pluca i onda joj tek dali tri dana bolovanja i ...injekcije

Ponesite sve ono sto mislite da ce vam za nedaj Boze trebati, sto ste isprobali od kuce i znate da nas vas djeluje i uz kutijice samo strpajte i recepte od doktora. Niko vam nece dalje praviti probleme...ih, pa ne idete na istok more, nego na zapad

Posebno zelim da skrenem paznju onima koji su vec otisli u USA za njihov sirup koji se koristi za kasalj, prehladu a zove se Nyquill i veoma je dobar i efikasan, brzo djeluje i lijepo se od njega spava. Ali - ako ga pijete i u tom periodu morate iz nekog razloga da vadite nalaz na drogu (recimo radi posla), nalaz vam moze biti "zbog njega" pozitivan i sve ode do vraga dok dokazete da se ne drogirate

http://en.wikipedia.org/wiki/NyQuil (Nyquill ingredients: Dextromethorphan (15 mg/15mL) (cough suppressant) and Doxylamine succinate (6.25 mg/15mL) (antihistamine/hypnotic)

Isto tako, upozorenje za one koji vjezbaju, teretana, tegovi, sagorijevanje kalorija..........ovi proizvodi trebalo bi da su vec svuda povuceni iz upotrebe ali ako nisu onda ih ne uzimajte, ni slucajno...izaziva velika ostecenja jetre

Hydroxycut products

Za sve info idi na

http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/hydroxycut/

Sto se tise nasih domacih proizvoda, provjereno je vec odavno da samo 1 KAFETIN moze da pokaze pozitivne testove na drogu i to drzi cak do 8 dana poslije uzimanja pa ako ih nosite u USA sa sobom samo da znate koliko nam je "najdraza tableta za glavu" opasna sto se tice tih testova.
Neke firme praktikuju testiranje kao redovan postupak pri zaposljavanju a neke vrse kontrolu svih radnika ili random - s vremena na vrijeme, zavisi od "Polices" firme ali obicno za da se desi kvartalno. Neke nikad, sve zavisi koja je firma i cime se bavi.

Ovo sve gore sam izlozila kao mjere opreza, neka se zna, zlu ne trebalo
Reply With Quote
Staro 05.01.2011, 07:13
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Nisam htela da otvaram novu temu, a nisam sigurna ni da se ovo ne protivi pravilima foruma... Ako admin smatra da ovome ovde nije mesto, neka slobodno obrise.

Molim vas nemojte me pogresno razumeti: ne poznajem doticne, niti reklamiram bilo koga... jednostavno me prica pogodila i zelim da pomognem.. Dakle link je ovde http://www.blic.rs/Vesti/Republika-S...-brata-Andriju, a sajt porodice ovde http://www.andrijalakic.com/ Ne deluje mi kao prevara, pogledajte sami... necije malo nekome znaci puno
Staro 11.01.2011, 23:41
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Nase iskustvo - poneli smo najvise antibiotika, razno raznih, od onih sirokog spektra, za sve zivo, do decjih, koje je doktorka prepisala lincu kada smo joj objasnili kuda idemo i da bismo poneli malu zalihu. Da stvar bude bolja, rodbina nam je poslala dodatne kolicine op prijateljici koja je dosla par meseci iza nas. Ne treba vam aspirin i brufen, toga ima, ali nema kafetina. Nisam znao da je dovoljan za pad na testu na drogu, to ce me naterati da se dobro zamislim, jer ga povremeno koristim (navukli zalihe), a Ameri nemaju (barem da ja znam) nista srodno i podjednako delotvorno. Masa lekova (za alergije, iritacije, protiv bolova, temperature, za laksu probavu, ciscenje ili protiv proliva) je u slobodnoj prodaji, pa ih ne treba vucarati.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools