ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.05.2013, 08:55
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Evo i mi da se prijavimo Novi smo ovde, Poslali smo papire u Kentacky, ostalo da cekamo i nadamo se da cemo dobiti poziv za interview s' obzirom da imamo prilicno visok case number 51xxx. Inace vec imam ugovor sa jednom IT kompanijom iz USA i radim online za njih skoro godinu dana, a poslace mi i garantno pismo da cu dobiti full-time radno vreme kada dodjem u USA, a takodje imam i rodbinu u USA koja ce mi poslati garantno pismo, tako da se nadam da ce sve to biti dovoljno da pozelenimo Cestitam svim dobitnicima i puno srece u USA.

Gruja - Kragujevac, Srbija
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 09:22
sombrero sombrero je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2013
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno case

case number je bitan i to je to, ne postoji First-come, first-served osnova ...Ali naravno moras poslati dokumenta u valjanom roku, sto se pre posalje lakse je

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojanso Prikaz poruke
Javljali su se ljudi koji su slali koverte nakon dve nedelje od kad su bili izvuceni pa su dobili vizu. Tako da to nije striktno pravilo. Iskreno ni meni nije bas najjasnije da li poziv na intervju zavisi samo od onog broja 2014EU000... ili zavisi i od vremena kada posaljes dokumente!Ako neko zna detalje oko toga nadam se da ce nas informisati.
Koliko sam cuo i procitao najbitnije je da imas zavrsenu srednju skolu i da nisi kriminalno osudjivan tako da u toj situaciji ne bi trebalo biti problema!
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 12:31
SK krsman SK krsman je offline
Član

Datum prijave: 04.05.2013
Nepromenjeno papiri

Evo i mi spremamo papire za slanje, popunio sam papire još 100x da ih pregledamo pa šaljemo u Kentaki.

Pretpostavljam, kad si već poslao papire da si dobro upoznat. Slao si formulare DS-230 Part I, DS-230 Part II, DSP-122, sa slikama? Da li je potrebno nešto popunjavati za ženu i dete? Inače ja sam nosioc!!!

Hvala na informacijama.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik gruja.kg.srb Prikaz poruke
Evo i mi da se prijavimo Novi smo ovde, Poslali smo papire u Kentacky, ostalo da cekamo i nadamo se da cemo dobiti poziv za interview s' obzirom da imamo prilicno visok case number 51xxx. Inace vec imam ugovor sa jednom IT kompanijom iz USA i radim online za njih skoro godinu dana, a poslace mi i garantno pismo da cu dobiti full-time radno vreme kada dodjem u USA, a takodje imam i rodbinu u USA koja ce mi poslati garantno pismo, tako da se nadam da ce sve to biti dovoljno da pozelenimo Cestitam svim dobitnicima i puno srece u USA.

Gruja - Kragujevac, Srbija
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 12:32
Član

Nepromenjeno papiri

Koliko te je koštalo slanje papira i sa kojom kur. službom si poslao?

Unapred zahvalan.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sombrero Prikaz poruke
case number je bitan i to je to, ne postoji First-come, first-served osnova ...Ali naravno moras poslati dokumenta u valjanom roku, sto se pre posalje lakse je
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 12:48
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno

Pošaljite papire preko pošte.Košta 270 din,i to je preporučena pošiljka.Stiže tamo za 8 dana najviše.Dobićete šifru i preko nje pratite pošiljku.Zadnji potpis treba da bude TC CAMPBEL,to znači da je stigl.Od dana slanja,posle 20 ak dana pošaljite email KCC,da li je stigla pošiljka i da li je sve OK!
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 13:10
emilijamak33 emilijamak33 je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2013
Nepromenjeno Zdravo

Jas sum od Makedonija i izvlecena sum za green card lottery, brojot mi e 533xx sto znaci ke cekam dosta, utre ke gi pratm dokumentite preku posta pa ke vidime, kako sto citam ima dosta sto se so visoki broevi i ne se stignale da zemat viza????Mozno li e i toa ???? Pozdrav do site
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 13:23
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SK krsman Prikaz poruke
Evo i mi spremamo papire za slanje, popunio sam papire još 100x da ih pregledamo pa šaljemo u Kentaki.

Pretpostavljam, kad si već poslao papire da si dobro upoznat. Slao si formulare DS-230 Part I, DS-230 Part II, DSP-122, sa slikama? Da li je potrebno nešto popunjavati za ženu i dete? Inače ja sam nosioc!!!

Hvala na informacijama.
Da poslao sam DSP-122 za mene, i DS-230 Part I i Part II posebno za mene, i posebno za suprugu posto idemo zajedno, naravno sa slikama. Slike sam samo spajalicom prikacio na formular. I kao prvu stranu sam odstampao stranicu sa bar kodom (ono obavestenje da da sam izvucen). Ono sto bih napomenuo, ne znam koliko je bitno, nisam ostavio ni jedno prazno polje, gde god je trebalo da bude prazno ja sam kucao N/A, i mislim da je vazno, a o tome je vec bilo reci na forumu da se ne potpisuje DSP-230 na zadnjoj strani, koliko sam shvatio to se potpisuje svojerucno prilikom interview-a. Inace sam dokumenta poslao avionski preko poste, preporuceno, dobio sam tracking number i evo jutros papiri odleteli za Kentacky Cena bila 270 din. Kazu stize za 4 do 7 dana. Pitao sam, ima i express usluga, stigne kazu za 2 do 3 dana, ali cena je oko 3.500,00 din. Mislim da nema potrebe za tim. Puno srece!
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 18:27
Mablica Mablica je offline
Drug član

Nepromenjeno Pozdrav svima

Novi sam clan, izvukli su me ali mi je visok broj eu00048xxx (srbija) ne znam da li da se radujem ili ne, devojka nije izvucena, pa imam pitanje za ostale clanove foruma,
1. da li je bitno kad se obrasci salju
2. da li ako napisem single, a u medjuvremenu se uzmemo ima i ona sanse za vizu
3. i poslednje, da li i kako da potpisujem formulare? neko nije nista pisao, neko je crnom hemijsom svojerucni a neko nista pa na razgovoru....

Unapred hvala, pozdrav!!!
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 20:51
Član

Nepromenjeno su

Kao što je neko već pisao na forumu, svi idu na intervju jer ima njih dosta što odustanu. Tako da ne moraš previše da se nerviraš. Nigde nisam pročitao da su nekog izvukli, a da ga nisu pozvali na intervju. Ako neko zna nešto više neka napiše.

Moj broj je 38xxx, ja sam već u USA.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mablica Prikaz poruke
Novi sam clan, izvukli su me ali mi je visok broj eu00048xxx (srbija) ne znam da li da se radujem ili ne, devojka nije izvucena, pa imam pitanje za ostale clanove foruma,
1. da li je bitno kad se obrasci salju
2. da li ako napisem single, a u medjuvremenu se uzmemo ima i ona sanse za vizu
3. i poslednje, da li i kako da potpisujem formulare? neko nije nista pisao, neko je crnom hemijsom svojerucni a neko nista pa na razgovoru....

Unapred hvala, pozdrav!!!
Reply With Quote
Staro 09.05.2013, 22:51
Joka1809 Joka1809 je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2013
Nepromenjeno

Pozdrav ljudi!!!
Evo ja prvi put igrala i eto imala srece!! Zemlja Srbija, Beograd. Broj mi je oko 35000.
Sama idem, ispunila sam formulare.
Znaci, u koverti saljem DSP-122, DS-230, dve slike koje zakacim, predpostavljam za ovaj Ds-230 jer on ima onaj prostor za sliku?
Grujo, ti si najvise pomogao u nesigurnosti, sve detaljno napisano !! Hvala
Imam samo jos jedno pitanje, jer ste koristili onu veliku kovertu, da ne bih bas savijala papire?
E da, i meni je ono pismo da sam izvucena i bar kod istampano na dve strane, valjda to nije problem
Sad mislim da je sve u redu, vrv sutra saljem
Ostalim dobitnicima cestitam od srca
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja