![]() |
|
|
|||||||
| Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Da se nadovežem na ovu temu s novim pitanjem.
Moja prijateljica namjerava se također prijaviti za GC lottery, završila je University, a sad pohađa Master.. da li da u prijavi odabere [B]University Degree[/B] ili [B]Some graduate level courses[/B]? Pretpostavljam da ovo potonje znači da je u procesu pohađanja mastera? Hvala! |
|
|
||||
|
||||
|
Vidis, i ja sam upisala master, ali sam navela University degree.
|
||||
|
||||
|
Zna li netko sto je ispravnije staviti?
|
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=City Lights;12564]Da se nadovežem na ovu temu s novim pitanjem.
Moja prijateljica namjerava se također prijaviti za GC lottery, završila je University, a sad pohađa Master.. da li da u prijavi odabere [B]University Degree[/B] ili [B]Some graduate level courses[/B]? Pretpostavljam da ovo potonje znači da je u procesu pohađanja mastera? Hvala![/QUOTE] Ja bih stavio University degree - ima diplomu u rukama i moze da je pokaze u svakom trenutku. S obzirom na to da na tom nivou nista ne znaci da li je samo diplomirala ili je na masteru, jer ispunjava skolski uslov, neka ne komplikuje sebi zivot... ionako nema uticaja...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
||||
|
||||
|
Slažem se... Hvala Dreadnot!
|
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima.
Pre svega, hvala ljudima koji su napravili site/forum, a zatim i svima onima koji prenose svoja iskustva sa prijave ili po dolasku u USA. Pazljivo sam iscitao sve komentare na ovoj temi i nadam se da sam pravilno definisao termine za trazene nivoe obrazovanja. Da li bi neko mogao da mi potvrdi da ce ovo biti ispravni unosi? 1. Diploma vise skole dobijena nakon 60% datih ispita na Ekonomskom fakultetu - associate's degree 2. Gimnazija (drustveno-jezicki smer), 4 godine skolovanja - high school degree |
|
|
||||
|
||||
|
Prilikom prijave ako se zabunom naveo netočan stupanj obrazovanja dali može šta da se desi ako utvrde da to nije to ili se to naknadno putem nekih dokumenata dokazuje?
|
|
|
||||
|
||||
|
Ukoliko budes izvucen prilikom intervjua ces trebati da dokazes svoje obrazovanje tako sto ces pokazati svoju diplomu. Ukoliko pod netacan stepen obrazovanja mislis da si kliknuo x na polje srednja skola sa diplomom, a nemas cetvorogodisnju srednju skolu u problemu si. Ako si naveo neki visi stepen obrazovanja koji ne posedujes, trebalo bi da bude dovoljno da im pokazes diplomu srednje, a da li ce oni tvoje neposedovanje diplome onoga sto si kliknuo tumaciti kao laz znaju samo zaposleni u ambasadi. Sve u svemu, o tom potom, sacekaj prvu kovertu pa ces onda ispravljati svoju gresku, ako bude bilo potrebno...
If you refuse to accept anything but the best, you very often get it. Last edited by dejancic; 24.02.2010 at 18:43. Razlog: slabo baratam sa padezi... |
|
|
||||
|
||||
|
[QUOTE=dejancic;14290]Ukoliko budes izvucen prilikom intervjua ces trebati da dokazes svoje obrazovanje tako sto ces pokazati svoju diplomu. Ukoliko pod netacan stepen obrazovanja mislis da si kliknuo x na polje srednja skola sa diplomom, a nemas cetvorogodisnju srednju skolu u problemu si. Ako si naveo neki visi stepen obrazovanja koji ne posedujes, trebalo bi da bude dovoljno da im pokazes diplomu srednje, a da li ce oni tvoje neposedovanje diplome onoga sto si kliknuo tumaciti kao laz znaju samo zaposleni u ambasadi. Sve u svemu, o tom potom, sacekaj prvu kovertu pa ces onda ispravljati svoju gresku, ako bude bilo potrebno...[/QUOTE]
Hvala na odgovoru!To je bilo ono mislim jedno a kliknem drugo sasvim slučajno!Teško da će do intervjua doći,prva prijava tek ali eto zanimalo me! |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima!
Interesuje me da li sam pravilno popuno ovaj deo oko skole?Naime imam zavsenu srednju saobracajnu skolu (III stepen-redovno), IV stepen (vanredno -tehnicar) i nakon ovoga sam zavrsio i za instruktora voznje V stepen (jednogodisnje obrazovanje). U prijavi sam kliknuo na Vocational school. Da li je to ÖK ili sam trebao da stavim High School Degree? :wacko: |
|
|
|