ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Jel poslao neko prve formulare? » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 04.05.2012, 05:24
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Maruko Prikaz poruke
Pozdrav svima!

Dakle, ako sam dobro razumeo, u kovertu treba da ubacim popunjene formulare, dve slike, i papir sa mojim podacima i bar kodom koji sam odštampao prilikom provere statusa pre 3 dana?

Zanima me da li slike treba da budu kao za pasoš?
Takodje, nisam siguran u vezi adresiranja pisma. Da li na prednjoj strani koverte sa mojom adresom treba da navedem i svoj case number i da zalepim bar kod, i da li adrese treba da štampam ili je dovoljno da ih čitko ručno napišem?

Izvinjavam se ako su mi pitanja malo zaglupasta ali želim ovo da odradim što brže i kako treba, tako da ne želim ni najmanji detalj da prepustim slučaju.

Hvala unapred,

Marko
Slike su 5x5 cm http://travel.state.gov/visa/visapho...oreq_5334.html , kao one koje si uploadovao u svojoj aplikaciji, samo isprintane.
Koverta i adresiranje: u desnom donjem cosku koverte KY adresa (fino sve prepisi sa zvanicne stranice), lijevi gornji cosak tvoja adresa, ne treba case number. Moze i rukom da se napise (ako ti je citak rukopis
Slanje koverte: preporucujem EMS slanje preko poste Srbije, tri puta jeftinije od DHL, TNT i tako tih, a isto dodje za 7-10 dana sa tracking number.
http://www.posta.rs/struktura/lat/po...ostranstvo.asp

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Staro 04.05.2012, 06:27
Maruko's Avatar
Maruko Maruko je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2012
US lokacija: Miami, i okolina. Dosta mi je snega za 3 zivota :)
YU lokacija: Zlatibor
Nepromenjeno

Hvala

Sad odoh da se uslikam kod čika fotografa, ovako "svež" posle treće smene
Staro 04.05.2012, 13:14
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Ja sam cesto slao preporuceno, i tracking broj ti je samo dok ne izadje iz srbije, posle ti nicemu ne sluzi, ni na sajtu ni u posti. Na kraju sam sve posiljke na svoju ruku trpao u koverte, lepio markice i ubacivao u zute sanducice kao pre 20 godina, i sve su stizale a placao sam 3-4 puta manje. Ne dam lopovima pare.
Ovo nije tačno.
Preporučenu pošiljku je moguće pratiti i van Srbije.
Treba otići na http://www.postexpress.rs/usluge/pracenje-posiljaka.asp
Uz to slanje nije skupo - košta 200-300 RSD.
Moja preporuka za ovaj vid slanja.
Staro 04.05.2012, 19:11
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Traking postom ili post expressom je 2600 din najjeftinije. Tj EMS.
Dok obicna posta izgleda ovako:

Cena po masi: 385 dinara
+ avonski: 175 dinara
+ prenos preporučene pošiljke: 131 dinara
Broj carinskih deklaracija koje treba popuniti za izabranu zemlju je: 2.
Engleski naziv za izabranu zemlju je: UNITED STATES OF AMERICA.

--------------------------------------------------------------------------------
UKUPNO: 691 dinara

Očekivani period prenosa je od 4 dana do 7 dana.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 04.05.2012, 20:02
Vangelistexas Vangelistexas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.07.2010
US lokacija: USA
YU lokacija: Daleko od srca
Nepromenjeno

Ja sam danas poslao preporucenom postom, avionski. Izaslo me je 270 dinara, i dobio sam broj kojim mogu da pratim status posiljke dok ne stigne u USA
Staro 04.05.2012, 22:14
milan63 milan63 je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: chicago
YU lokacija: prokuplje
Nepromenjeno

evo i mog pitanja:na ovom sajtu je objasnjeno da na dokumentima dsp122 i ds230 u gornjem desnom uglu treba upisati casa number.kada se otvori aplikacija za popunjavanje tih dokumenata ne postoji mogucnost da se preko racunara tu upise taj broj.da li trebamo rucno upisati broj u gornjem desnom uglu ili je to vazilo za starija dokumenta,posto vidim da postoji razlika u odnosu na ona dokumenta na kojima je objasnjena procedura
Staro 04.05.2012, 23:02
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milan63 Prikaz poruke
evo i mog pitanja:na ovom sajtu je objasnjeno da na dokumentima dsp122 i ds230 u gornjem desnom uglu treba upisati casa number.kada se otvori aplikacija za popunjavanje tih dokumenata ne postoji mogucnost da se preko racunara tu upise taj broj.da li trebamo rucno upisati broj u gornjem desnom uglu ili je to vazilo za starija dokumenta,posto vidim da postoji razlika u odnosu na ona dokumenta na kojima je objasnjena procedura
Tačno je da ne možeš da upišeš broj ALI otvoriš blanko Word i upišeš broj u gornjem desnom uglu pa odštampaš na običnom papiru i uporediš ta dva papira pa ako je ok onda ubacič DS.. u štampač i odštampaš samo broj.

Pozdrav
Staro 04.05.2012, 23:10
Maruko's Avatar
Maruko Maruko je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2012
US lokacija: Miami, i okolina. Dosta mi je snega za 3 zivota :)
YU lokacija: Zlatibor
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Milosdv Prikaz poruke
Tačno je da ne možeš da upišeš broj ALI otvoriš blanko Word i upišeš broj u gornjem desnom uglu pa odštampaš na običnom papiru i uporediš ta dva papira pa ako je ok onda ubacič DS.. u štampač i odštampaš samo broj.

Pozdrav
Pa ti si mozda najkorisnija osoba na ovom sajtu )) Inace da nije bilo ovog pitanja, i tvog odgovora, ja bih sutra poslao dokumenta bez case number-a

Ja sam klasican primer da Bog budale cuva

Hvala na pomoci!!!!!
Staro 04.05.2012, 23:39
Milosdv's Avatar
Milosdv Milosdv je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.01.2009
US lokacija: Hollywood, FL
YU lokacija: Beograd, Voždovac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Maruko Prikaz poruke
Pa ti si mozda najkorisnija osoba na ovom sajtu )) Inace da nije bilo ovog pitanja, i tvog odgovora, ja bih sutra poslao dokumenta bez case number-a

Ja sam klasican primer da Bog budale cuva

Hvala na pomoci!!!!!

Svi smo korisni samo da se postavljaju pitanja tamo gde treba da bi i ostalima ubuduće koristilo.
Polako i opušteno.

Pozdrav
Staro 04.05.2012, 23:53
milan63 milan63 je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: chicago
YU lokacija: prokuplje
Nepromenjeno

cudno mi je da na zvanicnom uputstvu nigde ne stoji da je potrebno upisivati taj broj vec sam to ovde video od pojedinih clanova.ali ipak cu za svaki slucaj i ja upisati

Pravila pisanja