![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » zenidba pre intervjua » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ako mozete da se dogovorite oko svega zasto da ne, rizik uvek postoji to da znas!
|
|||
|
|||
![]()
oprostite, nova sam na ovome forumu,
zanima me ako jedan bude izvucen za kartu, sto time tocno dobiva njegov partner? da li dobiva isto sto i ovaj koji je izvucen ili postoje neke restrikcije? |
|
|||
|
|||
![]()
lola
jesi li procitala ovu temu od pocetka ili neku drugu temu na forumu...mozda eventualno ukucas u pretragu kljucne reci pa procitas to sto te zanima? Evidentno da te mrzi ili nemas vremena, pa ajde da ti odgovorim.. partner (nevencani - decko, devojka, verenik, verenica, imaginary friend etc) ne dobija nista, ako tebe izvuku. A kada tebe izvuku, pa ti zelis da povedes i njega/nju onda se lepo vencate a ti javis u kentaki konzularni centar promenu svog bracnog statusa i oni to pribeleze i dodaju njegova/njena dokumenta koja im ti posaljes...ili javis u ambasadu da dovodis i njega/nju na intervju i takođe posalješ dokumenta naknadno (a pre samog intervjua) ako pod partnerom smatrs supruga/suprugu, nju/njega si vec trebao da uvrstis na svoju prijavu, pa bi samim tim od samog starta bio/bila uvrsteni u proces, no ..nikad nije kasno. kako god, i ko god ti bio partner u momentu izvlacenja...imaćeš barem godinu dana da smisliš da li ćeš se venčavati i šta ćeš raditi... do tada, predlazem da prelistas malo forum...čisto radi reda.. pozdrav i srećno na izvlačenju |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() sve je meni jasno da se to javlja ambasadi, i koji su koraci.. ali sta suprug time dobiva?? jednaka prava, radnu dozvolu? ili restrikcije, u smislu smije tamo boraviti? svi pisu da se moze, da se samo lijepo javi, ali nigdje nisam naisla na odgovor.. |
|
|||
|
|||
![]()
Dobija isti tretman kao i ti, tj izvuceni. Dobija zelenu kartukao i ti. I tvoja deca (mladja od 21 god) dobijaju zelenu kartu kao i ti...cela porodica dobija zelenu kartu ...
nema restrikcija, jer ti ne apliciras za vizu tj radnu vizu vec za ISELJENICKU ZELENU KARTU... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
hvala, jer ja sam dobila drugacije informacije, da smije legalno zivjeti, ali ne i raditi barem iducih 3-4 godina..
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne, pogresna informacija, potpuno isti tretman ima i dobija zelenu kartu, apsolutno sme da radi i boravi legalno tamo, kao iseljenik tj kao i ti uostalom.
nemate drzavljanstvo - pravo na to sticete nakon 5 godina, cini mi se, tj aplicirate za drzavljanstvo i onda polazete zakletvu i blabla, kako vec dalje ide. ovo govorim jer za poslove kao sto su vojska, policija, drzavna administracija i sl iziskuju posedovanje drzavljanstva. Jedino ako nisu mislili na to kad su ti rekli o tih 3 - 4 godine.. ne znam. uglavnom, sa zelenom kartom mozete normalno boraviti i raditi u USA, i mozete odsustvovati iz USA maksimalno 6 meseci godisnje ako se ne varam, ali to su vec sad finese koje mozes proveriti u ambasadi ili kako vec.. pozdrav i srećno |
|
||||
|
||||
![]()
Lola, bez ljutnje, ali mada si nova na forumu, osnovno je da znas da ne mozes ista pitanja postavljati u razlicite postove. Odgovorio sam ti i dao link sta da procitas na drugom postu ali ajde malo se i sama potrudi. Pogotovo ne zapitkuj iste stvari na vise mesta jer svakako svi sve citamo pa cemo procitati sta si pitala. Ne moras dati vise "oglasa" da bi bila primecena. Kapisko?
|
|||
|
|||
![]()
razumijem, u svakom slucaju puno hvala na odgovorima..
|
|
|
![]() |