ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.04.2017, 15:03
Mikimiki Mikimiki je offline
Član

Datum prijave: 10.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dinche Prikaz poruke
Adrese na kojima ste imali stalno prebivaliste. Ja sam bila na interviju i nisu nam odobrene vize stavili su nas na admin.processing i trazili su mi isto tako da im posaljem sve adrese na kojima sam zivjela zadnjih 10-15g ...meni nije bilo isto tako jasno pa sam poslala mejl sa istim tvojim pitanjem na sto su mi oni iz ambasade odgovorili sve adrese na kojima sam imala stalno prebivaliste. Ja sam izvadila onu potvrdu iz cipsa o mjestu prebivalista i to im poslala i tu je stara adresa a i nova. Opet sacekaj pa vidi da li ce neko jos da da svoj savjet. Pozz i sretno
sad sam totalno zbunjena, koliko dugo ste vi na admin processing?
sluzbenik u anbasadi mi je rekao da navodim adrese gde sam stvarno ziveo i da ako zatreba nesto da cu lako izmeniti u ambasadi, i dodao je da adrese u zemlji nisu najbitnije koliko boravak u inostranstvu i to samo preko sest meseci boravka. ne znam sad vas slucaj da li ste imali te izlete po inostranstvu
Reply With Quote
Staro 27.04.2017, 00:11
TinkerbellB TinkerbellB je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Zakazan intervju

Zdravo drugari,

Samo da javim da nam je zakazan intervju za 07.06.2017. u 8:30h.
Po ko zna koji put hvala forumu sto postoji!
Reply With Quote
Staro 27.04.2017, 12:33
wayne89 wayne89 je offline
Član

Datum prijave: 12.05.2016
US lokacija: Chicago
Pošalji Skype™ poruku korisniku wayne89
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik defrinol Prikaz poruke
Pa u sustini dostavili smo brdo pisanjh dokaza barem 15-ak sto smo mogli da sakupimo. Tada nismo bili prijavljeni na istoj aderesi iz nekoliko rAzloga. U vezi smo pre braka bilo oko godinu dana i vencali smo se naravno zbog gc, inace ja sam imao turisticku na 10 godina koju su cancelovali... ne moze se proveriti case status, iz kentakija su mi rekli da su oni odradili svoje i da je sve na ambasadi. U ambaadi mi stalno kazu da nismo jedini slucaj koji na cekanju i da je u procesu, sta god to znacilo. Pasosi su kod nas, jer nam naravno trebaju, proslo je dosta vremena...
Mislim da je prasanje na vrijeme i da ces dobiti pozitivan odgovor. Jas sam trazio puno slicnih situacija ovde na forum i najgoriji slucaj koji sam nashao je ovaj Znaci ako od ambasade ne veruju dokazi koji ste poslali mogu i konzul da dodze licno da proveri situacija o vashem braku. Svakom sluchaju , sve najbolje

27.06.2016 - DS-260 Form Completed

21.11.2016 - Received 2nd Notification Letter

22.12.2016 - Medical Examination

03.01.2017 - Interview Success

05.05.2017 - Flight to USA
Reply With Quote
Staro 27.04.2017, 19:24
Cipi Cipi je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2016
Nepromenjeno

Zdravo na site!

Jas samo da se javam deka denes intervjuto zavrsi pozitivno. Vo sreda treba da gi podigneme pasosite so vizite.

Destinacija Boulder, Colorado. Planirano patuvanje septemvri, no moze i porano so ogled na nastanive ...

P.S. Malku sum vo guzva, denovive ke vi pisam detali na site. Pozdrav i so sreka na site koi seushte cekaat za intervju.
Reply With Quote
Staro 27.04.2017, 21:54
Dinche Dinche je offline
Član

Datum prijave: 12.04.2017
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimiki Prikaz poruke
sad sam totalno zbunjena, koliko dugo ste vi na admin processing?
sluzbenik u anbasadi mi je rekao da navodim adrese gde sam stvarno ziveo i da ako zatreba nesto da cu lako izmeniti u ambasadi, i dodao je da adrese u zemlji nisu najbitnije koliko boravak u inostranstvu i to samo preko sest meseci boravka. ne znam sad vas slucaj da li ste imali te izlete po inostranstvu
Pa ja jesam radila u Afg al nisam boravila duze od 3mj. A na holdu sam 17dana ...nadam se skorijim vijestima 😕. Ja mislim da sva mjesta koja se navedu za boravak duza od 6mj posle bi se morala vaditi potvrda o nekaznjavanju iz tog mjesta. Mozda se neko javi sa vise iskustva o tome. Sretno vam i nadam se da ste rijesili nedoumice do sad. Pozz
Reply With Quote
Staro 27.04.2017, 22:05
Dinche Dinche je offline
Član

Datum prijave: 12.04.2017
Citat:
Prvobitno poslao korisnik defrinol Prikaz poruke
Pa u sustini dostavili smo brdo pisanjh dokaza barem 15-ak sto smo mogli da sakupimo. Tada nismo bili prijavljeni na istoj aderesi iz nekoliko rAzloga. U vezi smo pre braka bilo oko godinu dana i vencali smo se naravno zbog gc, inace ja sam imao turisticku na 10 godina koju su cancelovali... ne moze se proveriti case status, iz kentakija su mi rekli da su oni odradili svoje i da je sve na ambasadi. U ambaadi mi stalno kazu da nismo jedini slucaj koji na cekanju i da je u procesu, sta god to znacilo. Pasosi su kod nas, jer nam naravno trebaju, proslo je dosta vremena...
Defrinol ima li kakvih vijesti jeste li zvali ambasadu sta kazu sada?? A za pasose jestel ih naknadno preuzeli ili ste ih uzeli isti dan intervijua,kod nas su pasosi ostali i rekli su nam mozemo ih uzeti ako nam trebaju ali kad budemo dostavljali trazene dokumente morat cemo dostaviti i pasose . Pozz
Reply With Quote
Staro 28.04.2017, 07:40
tomcha84 tomcha84 je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
US lokacija: New Jersey
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Pozdrav svima, ukratko:
case number 2017EU00020xxx,
10 juna 2016 poslat DS260,
20 aprila 2017 ambasada
26 aprila 2017 preuzeti pasosi
i da ko god je bio duze od 6meseci u inostransvu potrebano je izvaditi policijsko uverenje te zemlje i obavezno upisati u DS260 adresu na kojoj ste ziveli u inostransvu,
Ja sa, radio u Nigeriji skoro 2 godine.
Reply With Quote
Staro 28.04.2017, 20:09
defrinol defrinol je offline
Član

Datum prijave: 17.10.2016
Nepromenjeno

I ja mislim da smo najgori slucaj nisam mogao ostaviti svoj pasos jer zbog posla non stop putujem. Nismo jos zvali ali planiramo odmah posle praznika jer nam sada istice rok vazenja zdravstvenog pregleda... nadamo se najboljem naravno.
Reply With Quote
Staro 30.04.2017, 13:43
Cipi Cipi je offline
Član

Datum prijave: 23.06.2016
Nepromenjeno

Zdravo na site! Eve jas malku podetalno da vi raskazam kako pominavme za da na onie koi razmisluvaat dali ke dobijat viza ili ne im bide malku polesno.

Dojdovme pred ambasadata vo Skopje okolu 7:40 ( imavme zakazano vo 8 ) , a tamu veke imase luge koi cekaa red.
Eden sluzbenik ne prasa koja famili sme, ne najde na spisokot i zabeleza deka sme tamu, a potoa ni gi pobara pasosite na uvid.

Cekavme 5-10 min a potoa bidejki bevme edinstveni vo redot so mnogu mali deca, ne povikaa vnatre preku red.

Otkako ja projdovme procedurata za skeniranje i ostavanje telefoni i sl. otidovme gore kade sto se pravat intervjuata.
Na prviot salter eden covek ni gi naredi dokumentite onaka kako im e potrebno i potoa ni dade brojce i rece da cekame brojceto da ni se pojavi na nekoj od salterite.

Bevme broj 9 na red, no bidejki zabelezaa deka sin mi pocna da stanuva nervozen ( ima 19 meseci ) povtorno ne povikaa preku red, namesto 9ti, ne zedoa da bideme treti po red.

Najprvin me viknaa mene kako dobitnik, razgovarav so sluzbenickata na makedonski. Taa gi proveruvase podatocite od DS-to i pravese promeni. ( pasosot na kerka mi bidejki imase nov, adresata na koja ke odime i sl.)

Potoa gi povikaa i zena mi i decata na istiot salter i prasuvaa samo nekolku prasanja: dali sme bile dosega vo USA, sto rabotime i sl.

Potoa me pratija na salterot za upata, pa na salterot za otisoci i na kraj otkako mu gi prefrlija dokumentite na konzulot me pratija i na posledniot salter da razgovaram so nego.

Togas povtorno gi povikaa i zena mi i decata. Mene me prasaa za najvisok stepen na obrazovanie, sto rabotam, sto planiram da rabotam vo USA, kaj kogo ke odam i sto mi se oni i tolku. Potoa zena mi ja prasaa samo dali bila nekogas apsena i sto ima zavrseno i tolku. Potoa sleduvase "Congratulations" i upatstvo za podiganje na pasosite so vizi. Tolku...

Sakav da naglasam, nie bevme postojano vo strav dali ke dobieme viza bidejki nemavme affidavit, no pominavme i bez nego, ponesovme samo bankarski garancii koi ni gi zemaa vo dokumentite.

Od se mi zemaa originali, a za zena mi diplomite vednas ni gi vratija, ne im trebaa.
Od nisto nemavme prevod, samo izvodite od rodeni i vencani ni bea internacionalni.

Ete, se nadevam nekomu pomognav malku, za bilo kakvi prasanja tuka sum.

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 01.05.2017, 21:46
diderot12 diderot12 je offline
Član

Datum prijave: 06.01.2017
Nepromenjeno

Da li moram da im dam neku adresu u USA na intervjuu ako nemam trenutno nikakav konkretan plan? Ja sam u pregovorima sa firmom u kojoj radim da me posalju u kancelariju u Americi ako dobijem vizu, ali nemam nikoga tamo ciju bih adresu dao... je l mozete da me posavetujete sta da radim?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja