ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.01.2013, 05:04
cape011 cape011 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Postavio sam bio linkove ovde sa torentima sa tutorialima i knjigom za CCNA.
Pretpostavljam da je neko obrisao moj post.
Pa ako jeste koji je razlog ?
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 06:59
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cape011 Prikaz poruke
Postavio sam bio linkove ovde sa torentima sa tutorialima i knjigom za CCNA.
Pretpostavljam da je neko obrisao moj post.
Pa ako jeste koji je razlog ?
Pa ilegalno je to sto si postavio. Torenti? Kapiras?
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 13:35
minimaxus minimaxus je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
YU lokacija: Banja Luka, RS-BiH
Nepromenjeno

Da se nadovezem na Mirka, obe ove knjige za pripremu CCNA imaju po 800 strana! Dakle 1600 strana strucne literature na engleskom. Ako narucite ovu knjigu, 100 stranica manje (u njoj je sadrzana literatura za cijeli ispit) http://www.ciscopress.com/store/ccna...-9781587204388

Iskreno govoreci, ako je neko totalni pocetnik, nije iz IT struke, ili nije imao iskustva sa racunarskim mrezama, ovo je za njega previse.

Last edited by minimaxus; 10.01.2013 at 13:41.
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 15:14
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Mozda bolje reci da je obeshrabrujuce obimna kao i da je materija takva da oni koji ne znaju nista, ne znaju ama bas nista. Dok ja iako ne znam nista o kolima, znam kako izgledaju, koji su delovi i da se u njih sipa gorivo.

Ne bih rekao da je nemoguce ali je definitivno veliki zalogaj i trazice puno vremena. Mozda je onda najbolje ko ima nameru za to da upise Cisco akademiju. Ide se oko 1.5 godinu dva puta nedeljno po 4 casa i od ljudi koji su isli i ozbiljno to radili samo najbolja iskustva sam cuo.
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 18:56
Dimitar Dimitar je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2012
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Makedonija Stip
Nepromenjeno

Koga se saka se se moze mislam deka moze i za mnogu pokratko da se zeme CCNA. Jas pocnav da se spremam za icdn1 da polagam i sega za sega mi izgleda lesno pa ke vidime sto ke bide.
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 22:25
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Ok, vidim da ste se vi raspisali sa mreznim administracijama i cisco fazonima a da Vas ja, jedan duduk za mreze i ostalo pitam jedno pitanje. Jel ima ovde neko iskustva sa html i ostalom kompanijom? Kako se mogu naci ovakvi poslovi? (jel uopste ima certifikata za ovu oblast?)
Pre neki dan sam cisto pogledao koliko se krecu plate za html strucnjake i bogami ima lepih cifara. za senior-e ide i do 70$/h, za entry level ima i od 40.000/y.
Pitam iz konkretnog razloga jer mene web design interesuje od davnih dana, i u vreme kada sam otkrio da na razne nacine moze to sve da se nauci, poceo sam i ja. Razume se, nisam expert niti sam se nesto previ zdao na ucenje svega toga, ali znam da ispisem html stranicu. Html i CSS i photoshop mi ide od ruke, jedino java i jquery nije najjasnije, u php nisam ni proviro

A drugo pitanje je koja je razlika izmedju ovoga gore pomenutog i recimo Ruby, Pithon, ili su to bas programski jezici? Jel vrednije da se uhodam za html,css ?
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 10.01.2013, 22:43
lafayette's Avatar
lafayette lafayette je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: San Diego
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ovo i mene interesuje

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
...Html i CSS i photoshop mi ide od ruke, jedino java i jquery nije najjasnije, u php nisam ni proviro
Mislim da HTML i CSS bez php + MySQL ne ide (možda grešim)?

DV-2017
--------
Prijava: 01.11.2015.

DV-2016
--------
Prijava: 26.10.2014.

DV-2014
--------
Prijava: 10.10.2012.
Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 09:14
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Nisam u tim vodama ali pratim pomno tako da moje misljenje uzmi sa zadrskom. u Web dizajn sferi lokacija je davno prestala da igra ulogu, dobar broj timova je restrkan po svetu i odatle radi.
Da bi se prodao moras da imas dobar portfolio makar i "mock" radova kojim prikazujes svoje mogucnosti. Cak i kad ides na intervju za tako neku poziciju trazice ti da vide sta umes tako da mora to da se upegla. Nemam pojma kako bi izgledala pocetnicka pozicija web dizajnera tako da tu ne bih da sudim.

HTML/CSS/PS/JS/JQuery mogu bez PHP/SQL kombinacije jer jedno je viwer a drugo je model/controler iz MVC patterna ako se dobro secam. Podeljenost slojeva omogucava da se radi jedno bez drugog.
http://en.wikipedia.org/wiki/Model%E...0%93controller

Ruby/Python/PHP/Java/C# su sve programski jezici koji se obicno koriste za "back-end"
Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 12:31
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Ok, vidim da ste se vi raspisali sa mreznim administracijama i cisco fazonima a da Vas ja, jedan duduk za mreze i ostalo pitam jedno pitanje. Jel ima ovde neko iskustva sa html i ostalom kompanijom? Kako se mogu naci ovakvi poslovi? (jel uopste ima certifikata za ovu oblast?)
Pre neki dan sam cisto pogledao koliko se krecu plate za html strucnjake i bogami ima lepih cifara. za senior-e ide i do 70$/h, za entry level ima i od 40.000/y.
Pitam iz konkretnog razloga jer mene web design interesuje od davnih dana, i u vreme kada sam otkrio da na razne nacine moze to sve da se nauci, poceo sam i ja. Razume se, nisam expert niti sam se nesto previ zdao na ucenje svega toga, ali znam da ispisem html stranicu. Html i CSS i photoshop mi ide od ruke, jedino java i jquery nije najjasnije, u php nisam ni proviro

A drugo pitanje je koja je razlika izmedju ovoga gore pomenutog i recimo Ruby, Pithon, ili su to bas programski jezici? Jel vrednije da se uhodam za html,css ?
Ako hoces to da radis html bez javascript, ajax, mysql, php, xml..., realno si neozbiljan
Ja se snalazim sa ovim, ali ga mrzim, ne lezi mi jednostavno. Kad vidim tagove, meni mrak na oci. Jos treba sa mreznim slojevima da se zajebavam... haos
Generalno ne volim programiranje, jer mrzim da sedim satima za kompom, ali mislim da od jave ili C# pobeci necu. Videcemo kad odemo.
Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 12:40
MiCemoProbati MiCemoProbati je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2012
US lokacija: Chicago
YU lokacija: CG
Nepromenjeno

Vezano za CCNA, evo mog savjeta za totalne pocetnike, koji se nikada nisu susreli sa mrezama. Ja sam na Visoj imao ispit iz racunarskih mreza, suva teorija koja nije bila potkovana praksom, rezultat je bio sati i sati bubanja suve teorije i na kraju svega jedna velika crna rupa, sto se znanja tice i nikakva predstava o onome sto sam ucio. Cim sam se zaposlio i odradio svoju prvu mrezu mnoge stvari su legle na svoje mjesto.
Moj savjet je svakom pocetniku da ne sprema sam, nego da uplati komplet obuku, ako je vec odlucio da je to to. Jer koliko sam bio u prilici da procitam sve sto se prodje u teoriji radi se i prakticno u laboratorijama sa svom potrebnom opremom. Mislim da je veoma tesko otici na ispit i rijesiti zadati zadatak, a da prethodno to negdje nisi vec prakticno odradio. (ovo je samo moje misljenje, ne mora znaciti da je ispravno).
I sam ukoliko se odlucim za CCNA ici cu na kompletnu obuku, jer iako sam se prije par godina susreo sa mrezama i u praksi to radio, sve su to bili manji sistemi koje je bilo moguce i s brda s dola odraditi. Mislim da kurs nudi mnogo vise informacija i nekih finesa
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja