![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hvala, ali uspeo sam da nadjem smeshtaj za dzhaba preko Couch Surfing. Nashao sam u East Elmhurst, NY (Queens). 40-45 minuta linijom 7 od Times Square.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne znam puno o Kvinsu, ali znam o Bruklinu. Cene stanove ovde zavise o udaljenosti od metroa i Menhetna, ne toliko koliko je siguran kraj i da li ima buda i miseva, samo lokacija. 5 meseci sam ziveo u Bushwicku, sto je neki produzetak Williamsburga, koji je po meni raspad sistema, ali je skup, zato sto si na 15 min od Union Squarea. Sve sto je jednu/dve stanice od Menhetna, tu su cene iste kao i na Menhetnu. Mozes naci dvosoban stan za 1200$, ali negde na Coney Islandu, sto je oko 45min od Union Squarea. U mom kraju, Midwood, cene jednosobnih stanova su oko 1100$, a super je siguran kraj (posto je Zidovski kraj), a do Union Squarea je potrebno pola sata. Mada za pocetak, cimerovanje je najbolji nacin da smanjis troskove, i da ustedis neke pare za pocetak. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Kada sam napisao "los kraj" nisam samo mislio na bezbednost, nego i na sve ostalo: udaljenost od menhetna, metro, autobusi, prodavnice, itd.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eto i mene u NY od 13. sept., pa sta bude nek bude...
Valjda ne grune opet neki armagedon.. God help me! |
|
||||
|
||||
![]()
Ovaj NY je bas zanimljiv grad..Kakva raznovrsnost u svemu!
Ja se gajbim frendici na 6-oj aveniji, na 2 coska od C.Parka.. Fenomenalno! ..Ali moji turisticki dani su lagano odbrojani, i sad treba traziti sljaku, kao i gajbu.. ..Sad krece problematika ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Btw. green card stigla za 2 nedelje od ulaska u zemlju a SSN nedelju dana nakon apliciranja..Bas sam se iznenadio brzinom..
E Njujorkeri, gde je najpovoljnije otvoriti bank account? Onaj prvi..debitna kartica ili kako vec... Vise ljudi mi je preporucilo TD Bank..kao najmanje klepaju od svih.. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.nypl.org/help/getting-ori...or-job-seekers Ovo je za job seekers , pomoci ce ti u pisanju rezimea (CV po nasem), a i uputiti te na kojim stranicama mozes gledati mogucnost zaposlenja. Inace, biblioteka je besplatna, a uvijek i nude casove ELS (English as a Second Language), pa iskoristi i to. http://www.newyorkjobs.com/ http://nyjobsource.com/ Eto, pa se javi nekad, da cujemo kako ti ide... Puno srece jos jednom i samo naprijed!!!
|
||||
|
||||
![]()
Hvala puno na lepim zeljama, savetima i korisnim linkovima MikiSA!
![]() Vazi druze, sve najbolje i tebi.. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam sve kartice izvadila preko PNC banke,do sada sam mnogo zadovoljna,moja sestra ,t.e njena kompanija izdaje cekove preko TD banke,ali ona nije uopste zadovoljna,traze ti neke limite da imas minimum na banci i sl.Probaj PNC neces zazaliti.
|
|
||||
|
||||
![]()
PNC? ja ladno nisam video to jos, niti cuo..Svi pominju da je TD kao Ok..Chase navodno deru..Bank of America, Citi Bank..za njih nemam pojma..
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |