![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Ulazak u SAD » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dobrodosla!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Bravo Taji, cestitam, ovo je stvarno post koji budi optimizam i nadu. Sa srecom u daljem trazenju posla i snalazenju u novom zivotu!
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Taji,pridruzujem se cestitkama i zelim ti puno uspeha!
Moni,svaka cast! pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Pridruzujem se cestitkama....samo napred
|
|
||||
|
||||
![]()
Hvala vam svima na cestitkama, dobri ljudi
![]() Jos jednom zelim da se zahvalim stizeljeto i moni na nesebicnoj pomoci koju su mi pruzile pri dolasku, HVALA van do neba ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
hehe, sad ste mi obje pocele raditi i ti i Moni i nemam skime kafenisati
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Taji dobrodosla na ovu stranu!!
Moni i Stizeljeto vama svaka cast!! Eto to je, izmedju ostalog, svrha ovog foruma! Ljudi u istoj situaciji, koji pomazu jedni drugima i druze se... Srce mi je puno ![]()
|
|||
|
|||
![]()
colorado springs je prekrasan gradic..bio sam tamo 1998 u manitou springs doduse blizu je...gorden of the Gods...
generalno kakva je situacija za posao u manji gradovim...dobro jeste zivot nekako sporiji tamo ali mislimda je to i bolje kad ljudi sa porodicom vec dolaze ??? ako moze malo detalja oko toga... thanks
|
||||
|
||||
![]()
Globalno gledano, poslovi se nude svaki dan ali sve zavisi kakvi su ti kriteriji....sto je za nekoga "dobro" za pocetak da se ubaci u sistem za nekoga bi to mozda bila mizerija...nesto sto zelis da radis a niko te ne zove na intervjue premda zadovoljavas sve kriterijume (kao sto su mene odbili za jedan posao prije nego su i zatvorili oglas
![]() Evo ova dva linka pa pogledaj sta je na trzistu rada u COS-u pa sam procijeni....vecina poslodavaca nece da kaze ni ime firme u oglasu a ni kolika bi ti bila satnica nego...bit ce utvrdjeno na intervju, te zavisi od radnog iskustva..te ovo..te ono....minimalac je negdje oko 7.5 do 8.5$ po satu, vecinom za part-time, pa do 9 ili 10$ po satu za entry level za full time.....ima i bolje placenih poslova, naravno, samo je tesko dobiti za nas tako nesto bez americkog radnog isksutva, certifikata, njihovih diploma o skolovanju....mozda, kazem mozda jedino IT poslovi da urode plodom i da su dobro placeni zbog certifikata koji su i ovdje priznati iako su donijeti iz nasih zemalja.... Svaki dan izlaze novi poslovi tako da se mora redovno pratiti i aplicirati ako se zeli nesto ugrabiti. Apliakcije su im ponekad nocne more, traju i po dva sata i imaju od 35 do 90 pitanja. Treba ti bukvalno svaki dan puno radno vrijeme da radis samo na tome, da se prijavljujes za posao. ![]() Ovdje mozes da radis koliko god hoces poslova, zavisi koliko ko moze da podnese i izdrzi da ima radnih sati u 24 sata i da ustima radna vremena da se ne sudaraju jedni sa drugima.... http://cosprings.craigslist.org/ http://www.indeed.com/l-Colorado-Springs,-CO-jobs.html |
![]() |
|
|
![]() |