ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.02.2014, 21:30
MIRO's Avatar
MIRO MIRO je offline
Drug član

Datum prijave: 26.06.2013
US lokacija: Bilo gde..
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Ohio ne bi trebao da bude los za pocetak, pitanje je samo da li je neki veci grad u pitanju (tipa Cleveland, Cincinnati, Columbus, Dayton, eventualno Toledo). Ostalo bas ne bih preporucio za pocetak. Troskovi zivota su neuporedivo manji nego u New Jersey, mada je vise mogucnosti u NJ nego u OH, to imaj odmah u vidu.

A sto se tice selidbe, kao sto Miki gore rece, nema tu nikakve velike nauke, samo imaj u vidu da ako planiras da se selis, to uradi pre nego sto potpises lease za stan koji je u velikom broju slucajeva na godinu dana. U tom scenariju - osudjen si na to mesto uslovno receno celu godinu, sigurno ces zapoceti da sredjujes zivot, stavljati polako stvari na svoje mesto. A onda, posle godinu dana, ukoliko se iole sredite tu gde ste, zapitacete se i te kako da li je pametno ponovo sve kretati iz pocetka i menjati "Gotovo za veresiju"...

Ja sam u Cikagu vec vise od 4 godine, inicijalni plan nikako nije bio da se ovoliko dugo zadrzim na Midwest-u, ali vec posle godinu dana sam video da selidba u drugi state nece biti ni malo laka. Kad udjes u "comfort zone", nije ti bas sve jedno da sve to lepo napustis i krenes zivot po treci put iznova. Tu naravno izuzimam individue koje imaju dobro placena i trazena zanimanja pa zbog posla mogu da se sele bez gore navedenih propratnih glavobolja
Bravo na odgovoru jer je iskren i putpuno istinit.
Reply With Quote
Staro 22.02.2014, 22:40
rados rados je offline
Član

Datum prijave: 13.06.2013
Nepromenjeno Konkretno Pitanje :)

Da li neko od emigranata ili ljudi koji poznaju situaciju u SAD može da me posavetuje koj grad (država) je najbolji za emigraciju osoba koje su završile ekonomiju?

Dakle da li ima nade za nas ekonomiste? Neki savet, info, preporuka grada, i tako dalje i tako bliže.

U napred zahvalan.
Reply With Quote
Staro 25.02.2014, 09:45
rados rados je offline
Član

Nepromenjeno

Zar je moguće da niko nema bilo kakav odgovor? :S :/
Reply With Quote
Staro 25.02.2014, 14:01
Salec's Avatar
Salec Salec je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Phoenix
Nepromenjeno

Ja nisam tamo, ali se eto iskreno nadam da cu stici jednom a takodje sam ekonomista po struci.

Moje licno misljenje je da kao ekonomista mozes da radis I svugde I nigde.. Zavisi sta si radio do sada, da li je tvoje znanje primenljivo I na druge drzave I sl. Bilo je nekih tema gde su ljudi pricali o knjigovodstvu. To je tamo dosta cenjeno koliko razumem, ali ti treba certifikat. Ja imam ovde certifikat, ali to nije moje prioritetno zanimanje I zelja. Ja sam finansijski analitičar I neki prijatelji kojima sam tamo slala moj cv da procene kakve su mi sanse kazu da su odlicne, obzirom na moje iskustvo I znanje.

Ali ekonomija je dosta siroka. Mislim da nema oblasti, odnosno, dela zemlje gde je za nas bolje a gde gore. Bolje je tamo gde je I svima drugima bolje I obrnuto.

Mislim da Amerika pruza sansu onima koji hoce da rade I da se usavrsavaju.
Staro 25.02.2014, 14:02
Salec's Avatar
Salec Salec je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Phoenix
Nepromenjeno

Ah, sada videh - postala sam stari vuk!
Kakva divota!
Staro 25.02.2014, 16:30
nina-venus nina-venus je offline
Drug član

Datum prijave: 15.08.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Ljudi,Kolorado je divan state i ima posla.I suncano je,zaista je lepo za pocetak.
Reply With Quote
Staro 25.02.2014, 20:16
rados rados je offline
Član

Nepromenjeno

Hvala SALEC i ova informacija mi dosta znači.

NINA-VENUS sad se bacam na istraživanje kolorada
Reply With Quote
Staro 25.02.2014, 20:17
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Salec Prikaz poruke
Ah, sada videh - postala sam stari vuk!
Kakva divota!
Vuce, vuce, bubo lenja, sta ce reci pokolenja. E neka si, pishi josh vishe.
Reply With Quote
Staro 26.02.2014, 09:27
gruja.kg.srb's Avatar
gruja.kg.srb gruja.kg.srb je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
US lokacija: Aurora, CO
YU lokacija: Kragujevac, Serbia
Pošalji Skype™ poruku korisniku gruja.kg.srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nina-venus Prikaz poruke
Ljudi,Kolorado je divan state i ima posla.I suncano je,zaista je lepo za pocetak.
Apsolutno se slazem. Mi cemo u Denver ako stignemo na red za interview, obzirom da nam je CN prilicno visok 51xxx. Bili smo 2008, i klima je stvarno fenomenalna, Denver ima u proseku 300 suncanih dana u godini, vise nego Miami na primer. Nalazi na 1700m nadmorske visine, tako da je vazduh suv bez vlage i jako prijatan cak i na visokim temperaturama. Grad ima oko 2.5 miliona stanovnika, pun je zelenila, ima sve sto jedan grad treba da ima, Univerzitet, muzeje, zoo, akvarijum, vodeni svet, luna parkove, dobre restorane, shopping centre itd. Meni rodjaci zive tamo i kazu da ima dosta posla trenutno, i da je ekonomska situacija sve bolja i bolja.
http://realestate.msn.com/article.as...entid=17292982 na ovom linku mozete videti da je Denver broj 1 gradova u Americi gde bi Amerikanci voleli da zive, na drugom mestu je San Dijego. Takodje mozete videti i 5 najgorih gradova po anketi Amerikanaca. Zelim svima puno srece.
Reply With Quote
Staro 26.02.2014, 13:30
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Denver ima i najveci procenat obolelih od melanoma upravo iz istih razloga, stoga odmah krema i kapa
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja