![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Samo da obavijestim da je izbor pao na ovu skolu, jer mi lokacija najbolje odgovara. Pocetkom decembra imam termin :1081: Kostaju sedmicno 15 dolara.
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;19805]evo na brzinu, za komsinicu :) [URL="http://www.lifepointsolutions.org/WhatWeDo/VocationalServices/EnglishandAcculturationServices.aspx"]Family Service & Clermont Counseling Center [/URL][/QUOTE] Hvala i gdje cula i gdje ne cula :==D: (skontala sam da si ipak zensko:==D:) U medjuvremenu sam polozila i ovu americku vozacku :bravo: Last edited by Aura; 25.11.2010 at 16:58. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Aura;19831]Samo da obavijestim da je izbor pao na ovu skolu, jer mi lokacija najbolje odgovara. Pocetkom decembra imam termin :1081: Kostaju sedmicno 15 dolara.
Hvala i gdje cula i gdje ne cula :==D: (skontala sam da si ipak zensko:==D:) U medjuvremenu sam polozila i ovu americku vozacku :bravo:[/QUOTE] Eto super, castis kafu kad dodjemo sledece godine da gledamo tenis :1072:
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Aura;19831]
U medjuvremenu sam polozila i ovu americku vozacku :bravo:[/QUOTE] Kol'ko para? :obrva::obrva::obrva: Eto Ohajo, sad imas sapatnicu. :grin:
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=steelers;19837]Kol'ko para? :obrva::obrva::obrva:
Eto Ohajo, sad imas sapatnicu. :grin:[/QUOTE] Laknulo mi je :-) Nismo jedini u Ohaju! :bravo::wee::nene::naughty:
U Americi od 19.03.2009. Last edited by wrath:of:the:lich:king; 28.11.2010 at 21:02. Razlog: Nabacala sam smajlije do 50 karaktera:) |
|
|||
|
|||
![]()
[url]http://www.youtube.com/watch?v=rkB9OT2XVvA[/url]
najbolja reklama :grin: Za dobar pocetak ovde znanje engleskog je najvaznije, dzabe i iskustvo i skole ako se ne razumete sa domacima. To moze da bude velika prepreka jer ako dodjete sa slabim znanjem jezika necete moci da prodjete na intervjuima za posao i trebace vam puno vremena dok se ne uklopite. :dedica1: Zato dok cekate sad izvlacenje bacite se na ucenje mnogo ce vam znaciti sto vece predznanje. Ja sam dosla sa odlicnim engleskim (a imam super akcenat :1072: prirodno:1097:) pa opet ih cesto pola ne razumem, i sleng i brzo pricaju... na samom pocetku kad smo dosli tamo negde na pola price pocne da mi opada koncentracija i onda razumem samo polovicno sta pricaju i polako gubim nit... i onda predjem na maltene samo Yes, sure, yes :w00t::wacko::lool: Ali vremenom uz gledanje tv-a i citanje knjiga sve se samo od sebe pakuje i ni ne primetis kad se ustvari opustis i pocnes da verglas. Ljudi sa nasih prostora cesto imaju malo tvrdji akcenat, ali time se ne treba uopste opterecivati, ovde apsolutno niko ne obraca paznju na to da li zvucite kao rus ili nemac, uz toliko emigranata amerima je potpuno normalno da nemaju svi isti engleski i to cak moze da im bude simpaticno :). |
|
|||
|
|||
![]()
A sta je sa spanskim ? Cujem da u LA-u zna dobro da posluzi :grin:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Mirko86;22135]A sta je sa spanskim ? Cujem da u LA-u zna dobro da posluzi :grin:[/QUOTE]
Spanski je veliki plus, za neke poslove se trazi i spanski a za neke su oni koji ga znaju u prednosti. Ali bez engleskog, samo sa spanskim ni makac :grin:. Doduse latinosi se bas drze zajedno, tj. tamo gde radi jedan sigurno ih ima bar jos nekoliko, na poslovima odrzavanja zgrada, zelenila - uglavnom rade latinosi koji bas i ne znaju engleski ali eto ubacuju jedni druge. "Puce" mi internet u sred posta, ako mi ova poruka izadje dva puta to je razlog :grin:... |
|
|||
|
|||
![]()
Mislio sam na spanski kao sekundarni a engleski se valjda podrazumeva :) Ja ne razumem ni rec spanskog ali sam kontao da je za neke low paying jobs potreban, i naravno sve zavisi dela grada u kom se stanuje.
|
|
|||
|
|||
![]()
Posto su se odgovori na tvoje pitanje odmetnuli u novu temu, da ne bude da sam te ostavila bez pozdrava :grin: - shvatila sam te sta mislis, ja sam aludirala na meksikance koji moraju da ciste zgrade i peru sudje jer ne govore jezik... Nije nesto bitan spanski za deo grada gde se stanuje zato sto je ovde bas sve izmesano tako da je opet engleski primaran a sigurno neces zeleti da zivis u kraju u kom preovladjuju latinosi :==D:.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Mirko86;22190]Mislio sam na spanski kao sekundarni a engleski se valjda podrazumeva :) Ja ne razumem ni rec spanskog ali sam kontao da je za neke low paying jobs potreban, i naravno sve zavisi dela grada u kom se stanuje.[/QUOTE]
Ne samo za low paying jobs, nego i za neke veoma dobro placene poslove. Vidjao sam oglase za visoku strucnu spremu u kojima je uslov dvojezicnost - engleski i spanski. Ko zna ovaj drugi (ajde da i ja podrazumevam znanje engleskog kao MUST), u velikoj je prednosti na svim poljima, jer svuda moze dobro da dodje, a posebno u poslovima koji podrazumevaju kontakt sa ljudima jer je latino populacija sve veca i veca...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
![]() |