![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Forumasi ADMINISTRATIVE PROCESSING gdje ste??? Imal li vas jos da cekate kao ja? Koliko traje ovo cekanje ???
![]() ![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Ove godine sam dobitnik na lutriji I napravio sam jednu gresku pa hteo bih da pitam neko dali je imao slican problem I dali moze da pomogne zta da radim. Kada sam se prijavljivao na lutriji stavio sam adresu gde sam bio privremeno radi renoviranje stana gde sam ziveo. E sada problem je sto adresu prebivalista nisam menjao u MUP I sada adresu koju cu staviti u ds260 I adresa koja je pisana kada sam izvucen nije ista. Dali bi mogli da mi prave problem na intervju jer u mupu nikad nisam pravio promene adrese a tamo sam bio samo dva meseca na privremenoj adresi. Jel imao neko slicno iskustvo. Pozdrav
----------------- 14.10.2016. Prijava na DV-2018 02.05.2017. Izvucen 2017EU00007xxx ![]() ![]() ![]() 24.05.2017. Poslat DS-260 13.11.2017. Izasao VB 15.11.2017. Stigao mail za intervju ![]() xx.xx.2018. Lekarski pregled 17.01.2018. Intervju xx.xx.2018. Stigli pasosi |
|
|
||||
|
||||
|
Pozdrav
Evo da i ja javim da sam pozeleneo Intervju mi je pomeren sa 15 na 5 Maj tako da je bilo dosta krace vreme za prikupljanje dokumentacije i lekarski pregled ali stiglo se na vreme ![]() Lekarski sam radio u Eurofarm Sarajevo i prezadovoljan sam Sto se samog intervjua tice sve je teklo kao i kod predhodnih clanova, predavanje dokumenata, placanje takse i mini razgovor. Sve gotovo za 20min. Sad ostaje kupovanje karte i odlazak u Miami ![]() Hvala svim clanovima, mnogo znace prijasnja iskustva i saveti LP |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
----------------- 14.10.2016. Prijava na DV-2018 02.05.2017. Izvucen 2017EU00007xxx ![]() ![]() ![]() 24.05.2017. Poslat DS-260 13.11.2017. Izasao VB 15.11.2017. Stigao mail za intervju ![]() xx.xx.2018. Lekarski pregled 17.01.2018. Intervju xx.xx.2018. Stigli pasosi |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav, evo ukratko da opisem zeleni dan 10.05.2017.
ustali smo relativno rano, adrenalin i nervoza su se zakucali u crveno. Intervju je bio zakazan u 8:30, a mi smo stigli sat vremena ranije. posle kratke pauze i pronalazenja parkinga zaputili smo se u ambasadu, ispred je bilo 50-tak studenata i dva tri para, a samo mi i jos jedan par smo bili za DV Vize. Naravno pouceni iskustvom sa OVOG foruma, odmah smo prisli sluzbeniku ambasade koji je radio bezbedonosnu proveru i rekli mu da smo DV, na sta su nam rekli da sacekamo pola sata dok stigne odgovarajuci spisak. Nakon proteklog vremena i bezbedonosne kontrole usli smo u zgradu i dobili broj. Nedugo zatim su nas pozvali na salter 9 da predamo pasose i dokumentaciju, s obzirom da smo rodjeni u BiH a da dugo zivimo u Ns, imamo dvojna drzavljanstva. Predali smo pasose BiH i dokumentaciju iz obje drzave. Iskreno ne mogu da se setim u tom momentu sta su nam od dokumentacije vratili, za diplome srednje skole i fakulteta sam sigurna da su zadrzali kao i lekarske izvestaje, ali za ostatak ne znam, ajmo reci da su sve uzeli (najbolje je i za vas da ponesete visak nego manjak). Nakon proteklih pola sata opet poziv na salter 9 da suprug preda SRB pasos radi ponistavanja turisticke vize. opet cekanje pola sata i poziv na salter 1 zbog placanja takse za izradu viza 330 dolara svako. i onda cekanje od dva sata koje se cinilo kao vecnost, studenti prolaze uglavnom srecni jer su dobili vizu po programu WT. Napokon poziv na salter 3 i susret sa mladom i simpaticnom konzularkom. Citanje zakletve davanje otisaka i kratka pitanja o mestu rodjenja i mestu gde smo odrasli, gde smo se upoznali i kad i koliko dugo zivimo zajedno. Kada smo se vencali i nakon tih pitanja zatrazila je neke dokaze nase veze. Iako smo se mi spremili kao da idemo u rat ponevsi racune, ugovore, fotografije, screenshots sa drustvenih mreza i dopisivanja sa datumima, prvo smo joj dali fotografije jedno 100 komada (iskoristili smo priliku i izradili sve slike od pocetka nase veze sa zajednickih putovanja koje su nam bile drage ne samo zbog ambasade vec i da i mi imamo drage uspomene u materijalnoj formi, a ne samo u virtuelnoj). Ona se onako blago iznenadila sa kolicinom fotografija koje su bile poredane hronoloski i da napomenem prva fotografija je bila iz 2009 godine. Ona je onako uzurbano listala fotografije kao da je nesto trazila, i onda mi je sinulo da mozda trazi fotografije sa vencanja, na sta smo joj sugerisali da su fotografije sa vencanja skroz pozadi. Ona je rekla aham i prebacila se na te fotografije, pregledala i odlozila nam to. Onada je nesto kuckala i i samo nam rekla cestitam vase vize su odobrene, sacekajte da vas pozove konzularni predstavnik i da vam da dalja uputstva. Mi smo se nasli u cudu s obzirom da je razgovor trajao 15-tak minuta. Zahvalili smo se i vratili na mesto. Nakon toga nas smo pozvani na salter 9 gde nam je vracen deo dokumetacije. dogovorili smo se da nas obaveste i da dodjemo po pasose u ambasadu. Od umora i stresa imam osecaj da smo bili zbunjeni i nismo znali sta nas je snaslo. Taj dan nam je protekao u veselju, sledeci dan smo dobili poziv da dodjemo po pasose i 12.05. smo ih podigli zajedno sa zapecacenom kovertom koju ne smemo otvarati dok ne sletimo u USA i istu predamo imigracionom sluzbeniku. Posto deo dokumatacije viri iz koverte da se zakljuciti da je to formiran dosije sa licnim dokumentima i lekarskim nalazima. Ostalo je da se plati taksa za izradu GC koju je pozeljno platiti pre odlaska u USA. Hvala forumasima na informacijama i zelim svima da zavrse uspesno zavrse postupak. Hvala.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dobar dan,
izvucen sam prosle godine (2016) za fiksalnu 2017-u ali jos uvijek nisam popunio DS-260 (15-Maj-2017), i sada hocu da popunim formular (Rok 30_sep-2017) i da cekam poziv za ljekarski i za intervju. S obzirom da sam naisao na visa bulletin i da znam da viza nije garantovana, zanima me da li neko zna sta znaci pod visa bulletin ako pise pod EUROPE - CURRENT? Gledao sam prijasnje mjesece i vidim da su se pojavljivali odredjeni brojevi tipa 22000 u aprilu 2017 itd. Hvala...a da, i zanima me da li sam ja dobro protumacio ovu visa bulletin i ako moze neko da mi odgovori hitno jer ne bih da izgubim vizu...a znam da ce nekgoa da zanima zasto nisam do sada ispuniop ds-260, razlog je licne prirode. Hvala... Last edited by Bor; 16.05.2017 at 08:11. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Polyclinic “Eurofarm”, Dr. Eldina Cengic, Butmirska cesta 14, 71000 Sarajevo, tel. 033/773-020 or 033/773-032 Kosevo Hospital, Doc Dr. Bakir Kapetanović, 061/190-530, 033/221-987 after 14:00 Kada posaljete DS-260, pretrazite forum da detaljnije informacije. Srecno! P.S. Molim da napisete Vas CN (npr. 2017EU00015xxx) da bi Vas uvrstili u tabelu.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
|||
|
|||
|
Dobar dan, hvala vam na brzom odgovoru, puno ste mi pomogli. Mozete li mi odgovoriti ako je moguce na jos nekoliko pitanja. Probao sam pronaci odgovore ali bez uspjeha. 1. Nakon sto je odobrena viza i mi udjemo u US, da li je obezbijedjena bilo kakva pomoc od strane vlasti u US recimo? Supruga, dvoje djece i cemo se seliti zajedno pa me zanima kako funkcionise sve u vezi zdravstevnog osiguranja, skole, smjestaja pa i samoga posla tamo itd.
2. Da li mi mozemo da izaberemo gdje cemo uci i odsjesti u US? 3. Eventualno jos neka korisna (Iako je svaka informacija vise nego korisna) informacija ili savjet bi pomogla u svakom slucaju. Hvala jos jednom. Sto se tice moga broja, pogledacu veceras kada dodjem kuci s posla pa cu vam ga javiti ali mislim da su zadnje cetiri cifre nesto 89xx. |
![]() |
|
|