![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ne znam, ali znam da nadjem evo ti Trenutno ima 4443 internacionalna posledipomca (oko 47 % ukupne im populacije)
Cim naidjes na ovoliki sajt njihove kancelarije za internacionalna pitanja, ima mnogo stranaca pogledaj Srbija - 11 Bosna I Hercegovina - 1 Evo ti i za Purdue trenutno koliko ima stranaca (8702 poslediplomca iz 125 zemalja) klikni Srbija - 2 (kad sam ja bila bilo je 6) Slovenija - 2 Hrvatska - 2 Makedonija - 2 Gde god da imas veliki i jak inzenjerski program - tu su vecinom stranci na psolediplomskim, sto ides na vise skole, sve je manje Amera u inenjerstvu. Zaradjuju bolje kao iznenjeri nego kao profesori. Last edited by vuxanne; 10.12.2013 at 14:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima!
Trenutno završavam psihologiju (ostala mi je još odbrana diplomskog rada) i hteo bih sledeće godine da upišem master studije u Americi. Interesuje me da li ću moći da upišem master koji nije u oblasti psihologije (npr. master of arts) ili je to nemoguće u Americi? Pretraživao sam internet ovih dana, ali nikako da nađem neki program koji me baš zanima.. nadam se da nisam kasno počeo da se spremam za sve ovo, negde sam pročitao da priprema treba da krene godinu dana ranije, zbog rokova prijava itd. Takođe, zanima me da li je mogući ostati u Americi nakon završetka master studija, tj. legalno boraviti u zemlji na osnovu diplome koja se dobija ili ne? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ovdje na temi, imas ljude koji bi ti mogli malo vise o tome pojasniti, iz sopstvenog iskustva. Moj ti je savjet, da se fokusiras na odabir univerziteta sa odgovarajucim departmanima i dobrim stipendijama, spremanje engleskog, GRE testa, pisanje eseja i potraznju preporuka sa faksa, jer pretpostavljam da nemas radnog iskustva u struci pa da pribavljas i preporuke od samih poslodavaca. Ako te jos sta interesuje na raspolaganju sam!?
|
|||
|
|||
|
Hvala najlepše na odgovoru
![]() Gledao sam ovih dana za te rokove, negde piše januar, negde mart, negde čak i jul, pa sam zato pitao za iste, ali vidim da sve zavisi od fakulteta. Kontaktirao sam danas par univerziteta, čisto informativno da vidim kako i šta. A što se tiče te H1B vize, da li može da se aplicira za nju i bez upisanih studija? Interesuje me kakva je procedura za to, pa eto ako ne uspem da pronađem odgovarajuće studije, da bar imam neki drugi način da odem u USA ![]() U pravu si što se tiče radnog iskustva, volontirao sam uglavnom i obavljao neke male prakse u Intitutu za mentalno zdravlje, mada nije to ništa specijalno. Hvala na savetima takođe! Što se tiče GRE testa, je l' bez ikakvih izuzetaka mora da se polaže? Pošto sam danas baš video na sajtu jednog fakulteta da za MA nije potreban GRE test, sad ne znam da li sam pogrešno pročitao ili je nešto drugo u pitanju
|
|
|
|||
|
|||
|
H1B je jedna vrsta radne vize, za nju apliciras ako pronadjes posao, nema nikakve veze sa studijama. Mozes pre pronalaska posla da zavrsis studije tamo, a ne moras.
Sama cinjenica da si tamo zavrsio studije ti ne obezbedjuje dozvolu da ostanes. Da bi ostao, moras ili da upises druge studije (trazis ponovo studentsku vizu), ili da se zaposlis (trazis radnu vizu koja postoji u mnogobrojnim varijantama (detaljne informacije postoje na zvanicnom sajtu)), ili da se vencas sa njihovim drzavljaninom, ili da dobijes zelenu kartu na lutriji, ili da trazis azil itd. itd. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pocni vec sada skupljati preporuke od profesora, jer kada zavrsis, malo je teze pohvatati profesore. Vjeruj mi, govorim ti iz sopstvenog iskustva. Uvijek imaju vremena za sve drugo, osim za tu sitnicu, kako oni kazu.
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima na forumu.Takodjer jedno veliko hvala jer je forum pun korisnih informacija koje su lako dostupne.
Svakodnevno pratim ovaj forum vec dugo vremena i konacno sam se odlucila i ja javiti.Prijavili smo se na lutriju 2014.(ja kao nosioc,suprug i dijete od 2 godine).Nazalost nismo izvuceni pa smo se prijavili i za 2015. godinu.E sad,dok cekamo 01.05. gledam na sve strane i na sve nacine kako da odemo iz ove korumpirane drzave.U opciji su nam USA kao broj jedan ali moze i Australija i Kanada.Razlog sto pisem bas na ovu temu je taj sto sam malo proucavala kako da odem na postdiplomski konkretno u Sacramento(ali kao sto sam napisala otisli bi bilo gdje).Glava mi je sad puna informacija o fakultetima,placanju istih,skolarinama,vizama i svemu i to za sve tri zemlje koje sam nabrojala. Moje pitanje je za Vuxanne(jer vidim da ona zna sve o tome) ili za bilo koga tko nesto zna o tome.Dakle po struci sam strucni prvostupik(baccalaurea) sestrinstva iliti bacc.med.techn. i imam 17 godina iskustva u struci.Bila sam na IELTSU i to 2 puta (L:9.0 R:9.0 W:6.0 S:6.5 a drugi put L:8.5 R:7.0 W:6.5 S:8.0).Da li mogu upisati Master za Nursing?Jos vaznije pitanje da li mogu dobiti stipendiju za to s obzirom da je dosta skupo?Da li poslije toga mogu ostati u USA i traziti zelenu kartu?Vidim da je Vuxanne tako ostala ali nije moja struka pa neznam kakva je situacija sa sestrama? Sve te odgovore vec otprilike znam ali bilo bi mi lakse da mi netko odgovori iz prve ruke i da mi kaze sto bi bilo najbolje za moju situaciju. Oprostite ako sam bila opsirna ili ako sam postavila neko pitanje koje je vec odgovoreno ali kao sto rekoh glava mi puca od raznoraznih informacija i vise neznam sta mi je bolje da napravim.Ako se jos necag sjetim javit cu se. Unaprijed vam hvala... |
|
|
|||
|
|||
|
Morning Star za medicinsku struku je nesto drugacije. Ako mozes da pronadjes korisnika Magelan (ima zub kao avatar), on je medicinske struke i razume se vise u ta tvoja pitanja.
Ja sta generalno znam kad imas neki B.S. trebalo bi da postoji neki M.S. koji bi se mogao upisati, ne mora da ti geenralno bude linearna putanja. Tipa npr. neka druga grana prirodnih nauka ili tehnickih ako je nesto specificno vezano za medicinu, sad lupam ali npr. mozda mikrobiologija, biomechanical engineering (ovo nista nisam sigurna samo mi pada kao neke ideje, sigurno ce znati neko medicinske struke da ti odgovori). Mada ako imas B.S. za medicinsku sestru, mozda bi ti i priznali jer ovde je za sestru potreban B.S. Opet evo sa mog bivseg univerziteta izvor (sadasnji ne citiram jer ovde nemaju bas reseno finansiranje internacionalnih studenata tako dobro kao na tom gde sam ja zavrsila). klikni |
![]() |
|
|