![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ništa nije bauk i sve može da se nauči kada se se hoće, ali opet na sve to bez iskustva teško da će i kod nad iko da te pogleda. Pričam iz ličnog primera . . .
|
|||
|
|||
![]()
Pazi, kako nam je Vrhunski govorio, potraznja za ljudima koji rade implementaciju i administraciju mreza u SF Bay Area je generalno velika. Sa druge strane, vjerovatno postoji i odredjena potraznja za tim kadrom u ostatku SAD. Ipak to ne znaci da svi sa CCNA moraju to da rade i da im je sa tim zagarantovan posao. Ako je neko 5 godina bez posla u Americi, ma i kod nas ako je toliko nezaposlen, a iz IT branse je, tu definitivno nije problem do sertifikata nego do njega licno. Moze se nauciti, ne dvojim. Akademija je pravo rjesenje i za one koje imaju odredjeno iskustvo.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Kao prvo sve pohvale vrhunskom za savete. Ja sam takodje imao slicno razmisljanje pre nego sto sam i video ovu temu, ali nakon tvog izlaganja, jos vise sam odlucan da idem ka CCIE. Moja situacija je da imam vise od 8 godina iskustva u administraciji servera, radnih stanica i mreza. Imam MCITP i MCSA za windows server 2008 i planiram da uskoro polazem CCNA. Cilj je da do kraja godine uzmem CCNP, a onda polako za godinu-dve kako finansije i slobodno vreme bude dozvoljavale i CCIE (taman dotle mozda i dobijem green card). Po meni jedna od najboljih kombinacija u IT svetu, bar sto se tice sistemske i mrezne administracije je MCITP + CCIE.
Za one koji planiraju da polazu CCNA: Iako je CCNA (Cisco Certified Network Associate) pocetni nivo cisco piramide, kolicina materije je ogromna i svake godine cisco povecava nivo znanja koje je potrebno da bi se polozio ispit. Tako da se danasnji CCNA moze porediti sa CCNP od pre 5-6 godina. Ispit se moze spremati samoinicijativno uz pdf literaturu (preporucujem Todd Lammle-a) i uz simuliranje vezbi u Cisco Packet Tracer-u ili GNS-3 emulatoru. Ako neko ima para neka razmisli o cisco learning centrima (ima ih u Beogradu, verovatno i u drugim vecim gradovima) koji nude kompletnu obuku i rad na "zivoj opremi". Jeste da kosta, ali po meni to je jedna od najboljih investicija ikada koju mozete sebi priustiti. Naravno pre bilo cega, dobro razmislite sami sa sobom, da li su mreze ono cime bi ste se bavili. Skinite neku od knjiga koju je pisao Todd Lammle, prelistajte da vidite o cemu se radi i ako mislite da mozete da izadjete na kraj sa protokolima, mreznim lejerima, OSI modelom, ACL-ovima, Cisco IOS-om, i ostalim stvarima onda samo napred !!! |
|
|||
|
|||
![]()
@CitizenX
Jesu li stigle te knjige sa book depository? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
bs pretpostavio sam da si ti zbog at&a i verizon, ali nisam bio 100% siguran
![]() sto se tice knjiga, stici ce cim uplatim novce ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam koliko su dobre pare stvarno u USA ali ovaj stan sto je Vrhunski postavio je 3.400e po kvadratu. To je jako puno para i kada se razmislja na primer mogucnost odlaska u EU u poredjenju sa USA treba i to imati na umu. Trenutno je NL jedna od najjacih zemalja za IT u EU.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da li ima neko savet za mene, naime razmišljam da se sertifikujem kao Project Manager i to ovde http://www.pmi-serbia.rs/sr/%D0%BF%D...B2%D0%BE%D1%98 .
Da li je neko polagao za PMP, imate li neki savet, da li se u USA ceni ovaj sertifikat? Inače imam prilično iskustva u vođenju projekata i učestvovanju na projektima kao član projektnog tima, pa razmišljam kakvoj karijeri bih mogla da se nadam u USA?
|
|||
|
|||
![]()
Ja idem 8. Aprila da polazem PMP tako da ces tada imati informacije direktno
![]() PMBOK + Rita + Software sa pitanjima + Neke flashcards sto mi zena pravila + nekoliko godina iskustva. PMP je jedini sertifikat koji se stvarno vrednuje u USA sto se tice PM-a koliko sam ja video. Evropa fura jos i Prince2 i IPMA. Iz iskustva znam da je za dobar posao bitno da uz tipa PMP imas i direktno iskustvo iz neke branse pa bas u njoj da vodis projekte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
College informacija | lah11 | Vaša strana | 18 | 22.11.2014 13:03 |
Koji poslovi su traženi u Americi? | kizo101 | Vodič za emigrante | 13 | 12.07.2014 20:00 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
![]() |