ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.02.2013, 13:14
wladinho's Avatar
wladinho wladinho je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2012
US lokacija: Anywhere in USA . . .
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ništa nije bauk i sve može da se nauči kada se se hoće, ali opet na sve to bez iskustva teško da će i kod nad iko da te pogleda. Pričam iz ličnog primera . . .
01.05.2014 - HAS NOT BEEN SELECTED
21.10.2014 - Applied for DV-2016
Reply With Quote
Staro 22.02.2013, 15:41
minimaxus minimaxus je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
YU lokacija: Banja Luka, RS-BiH
Nepromenjeno

Pazi, kako nam je Vrhunski govorio, potraznja za ljudima koji rade implementaciju i administraciju mreza u SF Bay Area je generalno velika. Sa druge strane, vjerovatno postoji i odredjena potraznja za tim kadrom u ostatku SAD. Ipak to ne znaci da svi sa CCNA moraju to da rade i da im je sa tim zagarantovan posao. Ako je neko 5 godina bez posla u Americi, ma i kod nas ako je toliko nezaposlen, a iz IT branse je, tu definitivno nije problem do sertifikata nego do njega licno. Moze se nauciti, ne dvojim. Akademija je pravo rjesenje i za one koje imaju odredjeno iskustvo.
Reply With Quote
Staro 25.02.2013, 07:48
mmilan77 mmilan77 je offline
Član

Datum prijave: 16.08.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik minimaxus Prikaz poruke
Pazi, kako nam je Vrhunski govorio, potraznja za ljudima koji rade implementaciju i administraciju mreza u SF Bay Area je generalno velika. Sa druge strane, vjerovatno postoji i odredjena potraznja za tim kadrom u ostatku SAD. Ipak to ne znaci da svi sa CCNA moraju to da rade i da im je sa tim zagarantovan posao. Ako je neko 5 godina bez posla u Americi, ma i kod nas ako je toliko nezaposlen, a iz IT branse je, tu definitivno nije problem do sertifikata nego do njega licno. Moze se nauciti, ne dvojim. Akademija je pravo rjesenje i za one koje imaju odredjeno iskustvo.
pa dobro, ima istine u tome, nije stvar sertifikata, vec truda a prvenstveno znanja. Opet kazem, malo sam obisao njihove forume i gomila ljudi koja se zali i bukvalno kuka jer ne mogu da nadju posao, a i to je relativno,,gde zive,,koliko se trude i sl,,, a moj stav je da se sve moze nauciti uz neizbezni trud i naravno prethodno osnovno znanje
Reply With Quote
Staro 28.02.2013, 12:45
citizenx citizenx je offline
Drug član

Datum prijave: 18.07.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Kao prvo sve pohvale vrhunskom za savete. Ja sam takodje imao slicno razmisljanje pre nego sto sam i video ovu temu, ali nakon tvog izlaganja, jos vise sam odlucan da idem ka CCIE. Moja situacija je da imam vise od 8 godina iskustva u administraciji servera, radnih stanica i mreza. Imam MCITP i MCSA za windows server 2008 i planiram da uskoro polazem CCNA. Cilj je da do kraja godine uzmem CCNP, a onda polako za godinu-dve kako finansije i slobodno vreme bude dozvoljavale i CCIE (taman dotle mozda i dobijem green card). Po meni jedna od najboljih kombinacija u IT svetu, bar sto se tice sistemske i mrezne administracije je MCITP + CCIE.

Za one koji planiraju da polazu CCNA:
Iako je CCNA (Cisco Certified Network Associate) pocetni nivo cisco piramide, kolicina materije je ogromna i svake godine cisco povecava nivo znanja koje je potrebno da bi se polozio ispit. Tako da se danasnji CCNA moze porediti sa CCNP od pre 5-6 godina. Ispit se moze spremati samoinicijativno uz pdf literaturu (preporucujem Todd Lammle-a) i uz simuliranje vezbi u Cisco Packet Tracer-u ili GNS-3 emulatoru. Ako neko ima para neka razmisli o cisco learning centrima (ima ih u Beogradu, verovatno i u drugim vecim gradovima) koji nude kompletnu obuku i rad na "zivoj opremi". Jeste da kosta, ali po meni to je jedna od najboljih investicija ikada koju mozete sebi priustiti.

Naravno pre bilo cega, dobro razmislite sami sa sobom, da li su mreze ono cime bi ste se bavili. Skinite neku od knjiga koju je pisao Todd Lammle, prelistajte da vidite o cemu se radi i ako mislite da mozete da izadjete na kraj sa protokolima, mreznim lejerima, OSI modelom, ACL-ovima, Cisco IOS-om, i ostalim stvarima onda samo napred !!!
Reply With Quote
Staro 28.02.2013, 15:27
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

@CitizenX
Jesu li stigle te knjige sa book depository?
Reply With Quote
Staro 28.02.2013, 17:07
citizenx citizenx je offline
Drug član

Datum prijave: 18.07.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

bs pretpostavio sam da si ti zbog at&a i verizon, ali nisam bio 100% siguran
sto se tice knjiga, stici ce cim uplatim novce
Reply With Quote
Staro 01.03.2013, 14:10
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ne znam koliko su dobre pare stvarno u USA ali ovaj stan sto je Vrhunski postavio je 3.400e po kvadratu. To je jako puno para i kada se razmislja na primer mogucnost odlaska u EU u poredjenju sa USA treba i to imati na umu. Trenutno je NL jedna od najjacih zemalja za IT u EU.
Reply With Quote
Staro 01.03.2013, 14:27
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Da li ima neko savet za mene, naime razmišljam da se sertifikujem kao Project Manager i to ovde http://www.pmi-serbia.rs/sr/%D0%BF%D...B2%D0%BE%D1%98 .

Da li je neko polagao za PMP, imate li neki savet, da li se u USA ceni ovaj sertifikat? Inače imam prilično iskustva u vođenju projekata i učestvovanju na projektima kao član projektnog tima, pa razmišljam kakvoj karijeri bih mogla da se nadam u USA?
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 03.03.2013, 22:37
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Ja idem 8. Aprila da polazem PMP tako da ces tada imati informacije direktno

PMBOK + Rita + Software sa pitanjima + Neke flashcards sto mi zena pravila + nekoliko godina iskustva.

PMP je jedini sertifikat koji se stvarno vrednuje u USA sto se tice PM-a koliko sam ja video. Evropa fura jos i Prince2 i IPMA.

Iz iskustva znam da je za dobar posao bitno da uz tipa PMP imas i direktno iskustvo iz neke branse pa bas u njoj da vodis projekte.
Reply With Quote
Staro 04.03.2013, 07:01
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Ne znam koliko su dobre pare stvarno u USA ali ovaj stan sto je Vrhunski postavio je 3.400e po kvadratu. To je jako puno para i kada se razmislja na primer mogucnost odlaska u EU u poredjenju sa USA treba i to imati na umu. Trenutno je NL jedna od najjacih zemalja za IT u EU.
Istina nekretnine su stvarno skupe ovde. Osim nekretnina sve ostalo je manje-vise isto. (nesto skuplje nego inace). Zato su i zarade ovde znacajno vise nego u drugim delovima, tako da sta znam sve ima i za i protiv.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
Ja idem 8. Aprila da polazem PMP tako da ces tada imati informacije direktno

PMBOK + Rita + Software sa pitanjima + Neke flashcards sto mi zena pravila + nekoliko godina iskustva.

PMP je jedini sertifikat koji se stvarno vrednuje u USA sto se tice PM-a koliko sam ja video. Evropa fura jos i Prince2 i IPMA.

Iz iskustva znam da je za dobar posao bitno da uz tipa PMP imas i direktno iskustvo iz neke branse pa bas u njoj da vodis projekte.
Tako je na primer "Technical Project Manager" ili "IT Project Manager" je neko ko je PMP + je zavrsio recimo Saobracajni fakultet ili ETF ili tako nesto.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja