ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.08.2012, 21:32
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pcelica Prikaz poruke
Prelistavajući forume (kao što su svi to radili) čitala sam koliko ljudi želi da ide, kako se nadaju da će biti izvučeni, koliko se raspituju o različitim stvarima, kako bi se snašli, šta bi radili samo da ih izvuku,... a onda pogledam gornji desni ugao i vidim da su uspeli!!! Samo se naježim! Nije bitno koliko para skupimo (što više to bolje naravno), i ovde prežavljavamo sa mnogo manje, pa izguramo svaki mesec. Nije bitno šta ćemo da radimo tamo, za početak to pranje sudova zvuči sasvim ok ja kontam da ko želi da ide taj želi i da radi, jer ni tamo ti niko ne daje za džabe. Ja sam spremna na sve, SAMO DA ME IZVUKU
Nego, nešto ste me zbunili..kakvo plaćanje? Zar lutrija ne bi trebalo da je za džabe?
Jeste za dzabe da se posalje prijava, ali ako te izvuku, sve je samo ne dzabe. Pogledajte malo po forumu, koliki vas izdaci cekaju... lekarski, viza, karte...
Jos jednom, za one koji planiraju da odu sa 2000 dolara - i sta onda? Gde cete da zivite? Koliko dugo cete da opstanete bez posla? Procitajte postove onih koji su se vratili, a poneli su mnogo vise, kako su se pare izvukle dok kazes keks. Pre svega pazljivo planiranje i predvidjanje troskova. Kredit nije losa varijanta, meni je ostala jos otprilike jedna osmina ukupne sume da ga otplatim.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 10.08.2012, 21:50
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
Mozes li da mi objasnis kako to mislis da zivi u srbiji a prijavi iz amerike?
Mozda ja ne citam dobro, ali nekako si sve zbrda na dolinu napisao pa te nista ne razumem. Uzimaju podatke pa prijavljuju, ili ovi ne znaju da se prijave pa ih rodbina prijavljuje iz Amerike?
Ma sve je regularno nego ti ne kapiras koliko hiljada nasih ljudi zivi tamo u Americi i koji prijave nase ljude iz inostanstva koji su ostali u Srbiji. U Vojvodini se slabo ide vani jer je plodna ravnica i od zemlje se zivi ali postoje kompletni regioni kompletna sela u nasoj drzavi gde su ljudi masovno odselili u inostranstvo i oni strahovito veliki broj svoje rodbine i prijatelja pokusava dovesti tamo recimo u Ameriku. Jedan od tih nacina je lutrija pa prijavljuju mnogo rodbine i prijatelja direktno iz Amerike, i taj broj je veliki a gde je nas lokalni narod koji se iz Srbije prijavi. I msilis da to sve stane u njihovu zvanicni cifru od 12 hiljada. Svake godine imas 300-400 dobitnika na lutriji iz Srbije. Kad oni stignu u Ameriku svako od njih bar nekog redovno prijavi i tako pomnozi sa recimo 10 godina unazad videces kolike su to cifre.
Ljudi vide tu cifru 12 hiljada prijavljenih pa pomisle nije lose nije veliki broj imam solidne sanse ali ja verujem da je taj broj mnoooogo veci, a sanse za dobitak mnooogo manje.
Ne vredi ovako dalje pretvoricemo temu u chat i price tipa SBBKBB a neko zeli i nesto konkretno da procita. Pozzz.
Reply With Quote
Staro 10.08.2012, 22:55
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Ma sve je regularno nego ti ne kapiras koliko hiljada nasih ljudi zivi tamo u Americi i koji prijave nase ljude iz inostanstva koji su ostali u Srbiji. U Vojvodini se slabo ide vani jer je plodna ravnica i od zemlje se zivi ali postoje kompletni regioni kompletna sela u nasoj drzavi gde su ljudi masovno odselili u inostranstvo i oni strahovito veliki broj svoje rodbine i prijatelja pokusava dovesti tamo recimo u Ameriku. Jedan od tih nacina je lutrija pa prijavljuju mnogo rodbine i prijatelja direktno iz Amerike, i taj broj je veliki a gde je nas lokalni narod koji se iz Srbije prijavi. I msilis da to sve stane u njihovu zvanicni cifru od 12 hiljada. Svake godine imas 300-400 dobitnika na lutriji iz Srbije. Kad oni stignu u Ameriku svako od njih bar nekog redovno prijavi i tako pomnozi sa recimo 10 godina unazad videces kolike su to cifre.
Ljudi vide tu cifru 12 hiljada prijavljenih pa pomisle nije lose nije veliki broj imam solidne sanse ali ja verujem da je taj broj mnoooogo veci, a sanse za dobitak mnooogo manje.
Ne vredi ovako dalje pretvoricemo temu u chat i price tipa SBBKBB a neko zeli i nesto konkretno da procita. Pozzz.
Da sad te kontam, nego nisam o tome nikada razmisljao. Nego mi nije jasno zasto bi krili podatke, da je obrnuto pa da kazes da zele da napumpaju podatke onda bi razumeo.
Mislim cifra je 12.431 a ukupno 21.864...a gde su jos brojevi koji su odbijeni.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 11.08.2012, 14:30
zdravko80 zdravko80 je offline
Drug član

Datum prijave: 17.03.2011
Nepromenjeno

Za početak sačekaću 1. oktobar i videti da li sam možda izvučen (ako bude drugog izvlačenja jer više ništa ne verujem) i ako budem izvučen onda paljba a ako ne budem izvučen sigurno ću se prijaviti po drugi put! eto toliko od mene za sad )) veliki pozdrav forumašima ))
Reply With Quote
Staro 11.08.2012, 14:42
zdravko80 zdravko80 je offline
Drug član

Datum prijave: 17.03.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Jeste za dzabe da se posalje prijava, ali ako te izvuku, sve je samo ne dzabe. Pogledajte malo po forumu, koliki vas izdaci cekaju... lekarski, viza, karte...
Jos jednom, za one koji planiraju da odu sa 2000 dolara - i sta onda? Gde cete da zivite? Koliko dugo cete da opstanete bez posla? Procitajte postove onih koji su se vratili, a poneli su mnogo vise, kako su se pare izvukle dok kazes keks. Pre svega pazljivo planiranje i predvidjanje troskova. Kredit nije losa varijanta, meni je ostala jos otprilike jedna osmina ukupne sume da ga otplatim.
Evo i ja malo da se nadovežem... Ako ćemo o troškovima života sve je skupo i konstantno smo potrošači... Ustaneš ujutru upališ svetlo i već si potrošač ali pojenta u svemu je da i ako se ode u USA mora da se zna da tamo ne teče med i mleko ali mnogo je lakše da se čovek snađe i zaradi za život neko evo konkretno u Srbiji... Ljudi koji odu sa 5,6 ili više hiljada dolara pa se vrate isključivo su sami krivi jer znam par primera da su mnogi BIRALI poslove troškarili svoju zalihu i na kraju vratili se ... Moja komšinica je otišla u USA sama sa 3000 $ (izvučena ako se nevaram 2007.) i posle samo dve nedelje prala je sudove...posle je čuvala dvoje male dece nekoj Mexičkoj porodici i tako se snalazila dok na kraju nije se zaposlila u jednom tržnom centru u i sad ima i lepu platu i život joj je sređen... Do tog posla kako mi je ona rekla promenila je sigurno 8 poslova... Ako neko zaista želi da opstane u USA on će kopati i rukama i nogama da to i ostvari... Takođe se slažem da je uvek tu opcija kredita koja može puuuno da pomogne! Bitno je da budemo izvučeni
Reply With Quote
Staro 12.08.2012, 00:26
Aristotel Aristotel je offline
Drug član

Datum prijave: 09.07.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pa sad bi ja da kazem nešto za dnevnik! Ja sam u USA prvi put otišao na J1 viizu, kao cekao me posao, al je bio los a poneso sam samo 400$ i nasao sam ddrugi posao! preselio se iz VA za NY i stvarno mi bilo dobro tada! A ako ponesem 2000-3000 dolara, nemam više! šta da radim! prvo bih išao na aljasku da radim jedno leto! Ustekm koji dolar vise da mogu da počnem normalan život! mnogo je kombinacija! A i radim u nekoj americkoj kompaniji! Pa bih mogao da trazim posao u toj struci! Videcemo ako me posreci! A jedne godine hoce! Znam neke smernice gde bih i kako bih! Ali videcemo i prvi put kada sam bio tamo prao sam sudove 14 sati dnevno 7 dana u nedelji! Pa sam preziveo! Sada imam iskustva u pranju sudova, lakše će mi pasti! Jednostavno neki ne mogu skupiti vise od 2000-3000 hiljade dolara. I nemojte ih krivit i obeshrabrivati!
Reply With Quote
Staro 12.08.2012, 15:21
AllenJohnJohnson AllenJohnJohnson je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Aristotel Prikaz poruke
Pa sad bi ja da kazem nešto za dnevnik! Ja sam u USA prvi put otišao na J1 viizu, kao cekao me posao, al je bio los a poneso sam samo 400$ i nasao sam ddrugi posao! preselio se iz VA za NY i stvarno mi bilo dobro tada! A ako ponesem 2000-3000 dolara, nemam više! šta da radim! prvo bih išao na aljasku da radim jedno leto! Ustekm koji dolar vise da mogu da počnem normalan život! mnogo je kombinacija! A i radim u nekoj americkoj kompaniji! Pa bih mogao da trazim posao u toj struci! Videcemo ako me posreci! A jedne godine hoce! Znam neke smernice gde bih i kako bih! Ali videcemo i prvi put kada sam bio tamo prao sam sudove 14 sati dnevno 7 dana u nedelji! Pa sam preziveo! Sada imam iskustva u pranju sudova, lakše će mi pasti! Jednostavno neki ne mogu skupiti vise od 2000-3000 hiljade dolara. I nemojte ih krivit i obeshrabrivati!
To majstore, o tome ja pričam........................................... ....
Reply With Quote
Staro 12.08.2012, 21:57
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno hi

Citat:
I ja isto planiram do Aljaske da odem,posto sam vec bio.U kom si mestu bio?
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Reply With Quote
Staro 12.08.2012, 23:26
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Ovo sto ti pricas je potpuno u redu. Za razliku od nekih ti si bio, video i radio tamo. Vrlo bitna stvar je da je ovo sto si rekao - PLAN.

Ukoliko poneses "malo" para i krenes, tesko da ces negde stici. Svi mi znamo kako se zivi ovde tako da tesko neko moze kriviti sto nije krenuo sa vise para.

Mislim da je @dreadnot lepo napisao da se treba jako dobro pripremiti...
Reply With Quote
Staro 13.08.2012, 11:18
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

A kakav to plan moze da napravi jedan covek iz pozicije dok je u Srbiji i uz to nije nikada bio u Americi?! Vrlo malo toga ako nema bas nikoga za pocetak tamo. Znaci treba da odustane odmah ako nema novac!
Dajte onda i predlozite da se ljudi bez novca i ne prijavljuju uopste.
Jednostavno ako neko nije u mogucnosti da sakupi vise od 2-3 hiljade dok plati sve troskove vize i avion treba ga ubiti zbog toga. Dajte kao da vi mozete iz Srbije isplanirati i videti kako ce se vas zivot odvijati u pocetku. Mozete napraviti neki plan, malo se upoznati sa nekim stvarima preko interneta ali dok ne dodjete u Ameriku lako je iz Srbije mudrovati. Zato pustite ljude koliko god da imaju novca neka pokusaju. Ako odu sa malo novca i ne uspeju nece nista ni izgubiti.
Pricate kao recimo neki student koji tek treba da upise fakultet i pre nego sto je i video gde je zgrada fakulteta vec je sve isplanirao. A kad zaista pocnu predavanja i ispiti, odnosi sa ljudima, itd. onda zivi neku drugu pricu.
Jednostavno nema se puno sta planirati. Odes probas pa ako isplivas dobro je. I sami ste govorili da je sve tesko unapred raditi, recimo traziti stan ili posao iz Srbije pre odlaska. Pa sta je onda po vama neki plan?! Kako moze neko iz Srbije da dobro sve isplanira a nikad nije ni video Ameriku niti zna kako ce sve ici oko posla i stana. Moze se samo nadati dobrom i to je sve.
Ljudi probajte koliko god novca da imate narocito ako idete sami! Samo jednom ce vam se ukazati prilika za dobitak ili verovatno niti jednom u zivotu!
Pravite nauku od cele price a sve prosto ko pasulj!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja