![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ma naravno da ima za i protiv samo treba realno i matematicki gledati racunicu a onda dodati zacin tipa okeana, manjka zime i slicno
![]() Znajuci kako se obicno radi u PM-u to su vecinski contractor pozicije na 6-12 meseci sa placanjem na satnici. Ono sto je sjajno i grozno u isto vreme jeste sto se obicno radi 12 sati dnevno na takvim projektima tako da pare na kraju izadju toliko dobre da se zaprepastite a onda jos shvatite da niste nista potrosili jer ste samo radili i spavali. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Satnice su u principu tacne. Mada uvek ima i boljih primera. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() elem, nastavite vi sad price o ITu, ja sam samo kroz licni primer hteo da napomenem da nije tragicno i ako se radi preko 12 sati u dugom vremenskom periodu, pogotovo kad znas da radis za odlican novac (a ne kao ja za sicu)
|
|||
|
|||
![]()
@ASSI
Imao sam prilike da radim 12+ sati sa sve nocnim smenama jedan period od oko 6-12 meseci. Mozda sam ja mlakonja ali mene je to slomilo iako sam imao oko 22-23 godine i bio sto se kazu u punoj snazi. Kako se povecava potreba za brojem sati u budnom stanju i aktivnog rada tako i kvalitet sna opada i to onda povlaci za sobom potrebu za raznim hemijskim preparatima od kafe preko energetskih pica pa sve do raznih pilula. Imam jednog poznanika koji radi verovatno 80-100 sati nedeljno u IT i kad leze da spava jednu pilulu da bi mogao da spava kad ustaje drugu pilulu da bi mogao da ustane, a onda zabode posle dve nedelje 30 sati u bloku spavanja. @Vrhunski Nije frka ni stalno biti na ugovor moze da bude interesantnije ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ja radim u marketingu ali ne ono što svi misle, rad na reklamama i slično, već upravljanje biznisom, kreiranje novih ponuda, procesi, sistemi podrske.... Moj posao je do sada bio u formi vodjenja projekata, i to od onih najmanjih do najvećih. U svakom slučaju pripremamo projektnu dokumentaciju, izlazimo na razna odobrenja (direkotora, finansija...). Plan mi je da na osnovu dosadašnjeg iskustva i ako položim PMP, probam da nadjem posao u nekoj od telekomunkacionih kompanija bilo u marketingu, channel management... Šta mislite, kakve su mi šanse? Da li ima neko sa iskustvom u T Mobile, Verizon, AT&T...?
|
|||
|
|||
![]()
Radim sad u Verizon ali ne PM, radio u AT&T (transition, transformation, implementation) posao tipa PM a puno smo saradjivali sa IBM-ovim PM-ovima. E sad to je sve iskustvo iz Evrope ali imao sam prilike da vidim i kako rade Ameri.
Generalno to su veliki sistemi sa jako puno zaposlenih, ako imas iskustvo i odradis PMP dobices neki posao u nekoj sferi PM-a poprilicno sam siguran. Mozda ce to biti rang nekog project coordinatora za pocetak ali ako se pokazes jako brzo se probija covek po ovim firmama i koliko sam video granica je uglavnom politicke vestine i kolicine/kvaliteta rada. |
|
|||
|
|||
![]()
http://news.dice.com/2012/08/21/skil...ficate-needed/
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Gledam poslove sada i vidim povecao se raspon za iskustvo. Prosle godine je uglavnom bilo $22.00 - $25.00 / Hour, a sada uglavnom stoji $21.00 - $28.00 / Hour (naravno pricam o mojoj struci).
Obzirom da je donja granica manja, a gornja veca, malo sam zbunjen. Jel se ovo racuna u skok ili u pad plata? Molio bih nekoga sa one strane bare da pojasni sta konkretno ovo znaci.
|
|||
|
|||
![]()
Hmmmm interesantna situacija. Ako bih trebao da pogadjam a samo to i mogu moj scenario je sledeci: kretanje maksimuma plate je cist znak da su spremni da plate vise, kretanje minimuma plate je znak da su spremni da uzmu nekog bez optimalnog znanja za nizu platu i onda da mu pomognu obukom i iskustvom na poslu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da to je i meni prvo napamet: "daj sta das fali nam radnik", naravno tog daj sta das cemo platiti manje, a sa druge strane dobri majstori nece ispod 25 na sat, pa daj i njih mami sa platom jer nam hitno treba radnik
![]() Druga stvar koja mi je pala na pamet je da satnica dobrim majstorima prati skok cena, ako ih ima, dok manje iskusnima nisu vise spremni dati ni ono sto su prosle godine davali ![]() to je sve rekla kazala kad se gleda odavde sa balkana, zato mi i treba misljenje nekoga sa one strane bare.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
College informacija | lah11 | Vaša strana | 18 | 22.11.2014 13:03 |
Koji poslovi su traženi u Americi? | kizo101 | Vodič za emigrante | 13 | 12.07.2014 20:00 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
![]() |