![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pablo
Hvala na info.Ja još nisam submitovao ds260,buni me da li mi treba policijski sertifikat iz Francuske jer sam tamo išao u jedan navrat na tri meseca 2010-e godine i 2011-e sam bio oko pet meseci,jednom tri,drugi put dva meseca,naravno kao turista.Šta misliš,da li mogu da se prijavim za tužbu a da nisam submitovao ds260 ili ako znaš nekoga na forumu ko je bio plaintif 2020 da ih pitam šta i kako? Drago Srbija 239,Montenegro 33 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sada čitam na forumu immigration.net u dv 2021 all selectees:na strani 101 neko kaže da bi učestvovao u tužbi moraš da imaš dokumenta procesirana(uverenje iz policije i ostalo),zar ne treba samo ds260,a dokumenta posle a posle na strani 102 Brit kaže da treba samo ds260.Zna li neko šta je isitna,logično mi je da je dovoljno samo ds260.
Sada čitam u FAQ Siskind kaže: A DV - 2021 selectee has submitted initial paperwork.Da li se to odnosi samo na ds260 ili i dokumenta, |
|
||||
|
||||
![]()
Ja mislim da ne treba, ako nisi živeo 6 i više meseci bez prekida.
Što se tužbe tiče, tu je mnogo nejasnoća. Prvo i osnovno, još uvek nije sigurno da će biti current u junu/julu. Drugo, upitan je i ishod takve tužbe. Sada za razliku od prošle godine, ne postoji ban, tako da je pitanje da li će ishod suđenja biti isti tj. dosta stvari se promenilo, ali opet najbitnija je da sada proces teče, dok je prošle godine bio zaustavljen. Treće, mislim da kapacitet ambasada u regionu, ne bi trebalo da bude problem. Moj savet je da svako za sebe uradi jedu pros and cons analizu pa neka sam odluči. Sa jedne strane 1500 dolara i nije neka velika cifra, ali nije ni mala za naše uslove. Sa druge strane, može potencijalno dosta da donese, ali i ne mora. |
|
|||
|
|||
![]()
Išao sam kao turista,nisam živeo u kontinuitetu.
Ja ću da probam,pa šta bude. |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi o čemu se radi ovdje,zašto ide taj proces.Mislim tužba,protiv koga itd.
Da se brže dobije GC ili nešto drugo ? Hvala unaprijed |
|
|||
|
|||
![]()
Na ovom linku ti je objašnjeno sve : https://www.visalaw.com/dv-2021-mand...boarding-page/
Vidi pod FAQ(frequently asked questions). Charles Kuck i njegov tim,pošto im je propao Anunciato jer je osnov bio pp10014(slučaj je postao moot),sada te dv2021 plaintife prebacuje u novu tužbu i dodaje nove.Cilj ove tužbe je da natera Department of state da izda vize onima koji su učesnici u tužbi,tj. da ukoliko sudija presudi u korist učesnika tužbe,ambasade će dati prednost onima koji su učesnici u istoj.U FAQ je objašnjeno u kojim situacijama tužba pomaže,što ja mislim da će doći ove godine do velikih zastoja u obradi dokumentacije od strane KCC-a.Takodje tu je uključen i schengen ban.Ova situacija se ne može porediti sa situacijom od septembra prošle godine kada je Mehta naredio ambasadama da izdaju vize named plaintifsima jer su ukinute zabrane,mada ja mislim da će doći do velikog kašnjenja u zakazivanju intervjua i obradi dokumenata od strane KCC-a i ja tu vidim šansu,jer ako puste current u junu kao što je Charlie Oppenhaimer(valjda) rekao biće veselo.Naša ambasada nema mnogo slučajeva i verovatno ako se inteziviraju,mogu da obrade sve slučajeve ukoliko ode EU current,mada pošto sam ja baš visok broj,ne bih da rizikujem i ova tužba mi dodje kao last line of defense.Pare ću uvek da zaradim,a ovakva prilika kao što je da budeš izvučen na lutriji dešava se jednom u životu.Onaj ko ima mali case number i ko je već sada current mislim da ne treba da se cima oko ovoga.Ikac je u pravu kada kaže da je situacija mnogo drugačija u odnosu na septembar i da postoji verovatnoća da ne uspe tužba,ali ja hoću da probam,pa šta bude. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Caoo,mozete li da mi razjasnite jedno da li ja mogu da potvrdim razgovor u ambasadi prije nego dodam supruga u ds?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,da li neko moze da me uputi na nekoga na forumu ko je bio ucesnik tuzbe prosle godine.Ne znam da li moze da se plati ucesce preko deviznog racuna jer nemam master kard/visa...
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2021 moja prica | uran | Prijava na Lutriju | 27 | 30.07.2020 09:28 |
Novi uslovi za apliciranje 2021.. | Sasha983 | Prijava na Lutriju | 11 | 15.07.2019 06:09 |
![]() |