ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Los Angeles, California » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.04.2014, 08:19
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

@ makovi: pa zar bi moglo biti drugačije? jako mi je drago da vam je za sada krenulo tako dobro...i lijepo neka nastavi tako, s guštom sam pročitao tvoj report sretno na razgovorima!

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 18.04.2014, 08:58
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Makovi, nek vam je sa srecom! Zelim vam puno puno puno srece, vetar u jedra i mirno more
Reply With Quote
Staro 18.04.2014, 10:40
Andrija89's Avatar
Andrija89 Andrija89 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.03.2013
US lokacija: O tome kad me izvuku...
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Makovi, svako dobro u novom zivotu...
Reply With Quote
Staro 18.04.2014, 14:03
Morning Star Morning Star je offline
Član

Datum prijave: 25.12.2013
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

Svaka cast na temeljitom postu...Puno srece u zivotu i neka vam se ostvari sve sto zelite...Pozdrav iz Slavonije...
Reply With Quote
Staro 19.04.2014, 21:07
MIRO's Avatar
MIRO MIRO je offline
Drug član

Datum prijave: 26.06.2013
US lokacija: Bilo gde..
Nepromenjeno

Hvala na iscrpnom objašnjenju I neka Vas I dalje služi sreća, piši te o daljim doživljajima...
Reply With Quote
Staro 25.04.2014, 11:53
West West je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Vidim da vas ima na ovoj temi koji ste vec iskusili LA za zivot,pa me zanima sljedece...da li je moguce ovako "jeftino" rentati app. molim vas pogledajte:

MARK ROYALE APT
Bill
Managed by:
Bill

Address:
6536 La Mirada Ave
Los Angeles, CA 90038

Print out detailed apartment information Print Friendly
Phone: 213-464-1840
Number of Units: 22 Built: 1970

Lease Terms:
12 month
Notice: 30 days

Office Hours:
M-F 9-5
Apartment Description:
Clean building. Los Feliz area.
MARK ROYALE APT Type & Pricing:

Beds Baths Price Deposit Type Sq. Ft.
0 1 $450-$500 N/A Studio N/A
1 1 $550-$600 N/A N/A
2 2 $750-$800 N/A N/A

Custom Features:
Bus Line, Stucco Exterior
Directions to MARK ROYALE APT:
101 exit Santa Monica Blvd, W to Wilcox, 2blks, N.

Ili vam je lakse da pogledate na linku, cisto zbog mape, a kazu da je jedno od mirnijih podrucja na drugim forumima...
http://www.apartmentcities.com/Los-A..._apt_CA/24571/
Reply With Quote
Staro 25.04.2014, 17:10
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Gledam na ovom sajtu koliko je bilo kriminalnih aktivnosti PO DANU. Ali sad koliko je to bezbedno ili ne u odnosu na okolnu oblast,ne znam. klikni

Po prilicno zivahnoj kriminalnoj aktivnosti u toj oblasti ja bih rekla da je sasvim moguce da su cene upravo takve.

Evo cena iz okoline klikni

Evo ti neki komentari - stanovi u Zapadnom Holivudu klikni
Reply With Quote
Staro 25.04.2014, 18:00
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Po ceni i po lokaciji bih rekao da ne želiš tu da živiš. Ti delovi Hollywooda, malo izvan turističkih zona su užas. Pogledaj samo Street view i sve će ti biti jasno. Ova zgrada izgleda katastrofa. Bubašvabe su ti zagarantovane. Zgrada izgrađena 70te I ne izgleda kao da je od tada nešto ulagano.
Reply With Quote
Staro 26.04.2014, 09:50
West West je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Hvala vam puno na savjetima...i bilo je malo cudno, tako niske cijene....kako covjek moze napraviti gresku.
Ali zato ste vi divni, puni ste podrske i razumijevanja, hvala jos jednom.
Reply With Quote
Staro 28.04.2014, 16:44
Makovi Makovi je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: LA
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Dragi svi!

Svima pozdrav iz Starbucksa, West Hollywood. Posao koji sam cini mi se već ovdje spominjao prerastao je iz prvog u drugi intervju i upravo čekam 9 ujutro nakon 1h15 vožnje od Lakewooda do West Hollywooda. Nije ono stani-kreni nego kao polako gmižeš prema odredištu.

Pa evo tu bih dao i prvi savjet što mi je pomogao i Loperamid s kojim se čujem ovdje u LA: use google maps! Ako ih imate na smartphoneu zaista su korisne. Ja bio uzeo Garmin i sve super radi, ali Google maps još bilježe i promet pa nekako čovjek zna čemu da se nada. Ne znam je li ovo sreća sići za 1.15 jer su mi ovi s posla spominjali i 2-3 sata. U svakom slučaju, moram se buditi u 6.

Što smo napravili u ovih 10ak dana:

-prvi dan otišli po ssn. Rečeno nam je da se vratimo za 10 dana jer kako su nas odmah po dolasku prijavili na aerodromu za ssn, tako drugi dan ona nije mogla prijaviti ponovno jer bi bio "glitch in the system", tukle bi se prijave. I tako je nastao vakuum- ne može se nista bez ssn

- krenuli u potragu za autom, naišao na odličnog mehaničara na Yelp stranici/aplikaciji. Ona je ovdje zaista obavezna, ne samo da pronalazi dobra mjesta i ispisuje adrese, nego po komentarima drugih odmah znaš kakvo je mjesto. I tako ja našao mehaničara i shvatio da bi mi bilo najbolje da aute tražim bliže njemu i mom mjestu stanovanja da ga odmah mogu odvući na servis. Prvi Lexus iz 1996 koji se prodavao za cca $2500 (znak $ se obično pise ispred broja, to sam isto naučio) mi je čovjek pogledao i kaže "Hajdemo u vožnju" i kaže mi u autu "je velik i lijep ali nemoj kupovati". Inače pregled je $70 a nije mi naplatio. Dobar neki čovjek. Drugi dan nađem Nissan Sentru iz 1999, automatik, klima, 1.6 motor i kaže on "Odličan!" Ima 185000 milja, izgrebanu boju i malo nakrivljenu antenu, ali ide kao gluha svinja. Doma sam vozio 1.2. Cijena $1800, prijenos $170. Kod traženja auta pazite da se prije plaćanja napravi smog check kao nas eko test koji je ovdje jako strog ali ga može raditi baba neka u svojoj garaži samo ako ima certifikat na zidu. Treba pogledati i na stranici kalifornijskog dmv-a da li je ikad pao na testu ako je, možda će i opet pasti.... Gadna stvar to s autom. E, onda je i mene zateklo ono što je pričao Loperamid. Možeš ga kupiti, preneses ga na sebe, platiš prijenos, ali ga je ilegalno voziti bez osiguranja. Uzeo sam neko acces osiguranje i to tako da sam našao agenciju, kao nase putničke, koja u moru osiguranja nađe najpovoljnije. To dobro i naplate, ali zato mogu nazvati agenticu u vezi bilo čega, a naročito ako se desi neka nezgoda.

Vratili se u ssn za deset dana i kaže ja dobio mala dobila, a žena nije. Zna se desiti, kaže, nista strašno. A to "dobili" znači da on vidi nas ssn u konpjuteru, ali službena kartica će tek doći. I sad. S obzirom da smo mi dobili, stiže nam na rodakovu adresu u susjednu Arizonu (adresa koju smo prijavili kod prijave za lutriju), a ženi će preusmjeriti na našu (još uvijek airbnb privremenu) kalifornijsku adresu.

I javlja se rođak nakon sat vremena "stigle kartice u pošti"

A čovjek u uredu nam je napisao ssn na komad papira i dao nam neku potvrdu. Ipak, to je bilo dovoljno da otvorimo racune u banci. S obzirom da je Chase najbolja banka ovdje i ima najvise bankomata išao sam k njima. Jedina je caka što oni nemaju famozni secured credit card s kojom se gradi credit history. Pa sam otvorio u Chase tekuci (debit) i SAVINGS (štednja), a u wells fargo secured credit. Gdje god sam gledao minimalni polog je $300. Onda se troši do 20% toga i brzo se gradi historija.

/Nastavak slijedi.../
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja