ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 15.10.2015, 11:15
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cirapfc Prikaz poruke
Drugari, danas sam podneo zahtev za dobijanje tog izvoda iz kaznene evidencije i iz suda... U sudu su mi rekli da sutra dodjem po papir, a u MUP-u za 10-15 dana... Sad to ne bi bio problem da nemam intervju 21.10... Jel bio neko u slicnoj situaciji?
Pa odakle ti ideja da vadis potvrde 5 dana pre intervjua? To se radi lepo mesec dana ranije, mozes i 3 meseca ranije... Ne znam sta si cekao do sad?

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 15.10.2015, 12:04
prvoc prvoc je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Ma moli te ljude u mupu nadji neku vezu raspitaj se jos nemoguce da je 15 dana
Reply With Quote
Staro 15.10.2015, 14:48
cirapfc cirapfc je offline
Drug član

Datum prijave: 12.01.2011
Nepromenjeno

Jeste, od 10 do 15 dana, jer ne zivim u istoj opstini u kojoj sam rodjen... Ali moze da se resi, samo moram u S. Mitrovicu da pisem hitan zahtev, pa ce viti tako...
Reply With Quote
Staro 09.03.2016, 13:09
dmihalj dmihalj je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Posto je moj slucaj malo specifican, prenecu svoje iskustvo vezano za izdavanje potvrde iz kaznene evidencije, pa mozda nekom bude znacilo kasnije... Naime, ja sam rodjen u Skoplju, Makedonija, ali tamo sam dakle samo rodjen ni dana nisam ziveo tamo, niti sam ikada imao prebivaliste u Skoplju. Sva moja prebivalista su bila samo u Srbiji (i jedan deo u USA, ali to nema uticaja na ovu pricu, posto vam iz USA ne treba ova potvrda, a i to prebivaliste u USA je bilo krace od 6 meseci). Stoga moj dosije se nalazi po mestu rodjenja u Skoplju i sva evidencija se cuva tamo, i to se nije nikada promenilo cak ni posle raspada Jugoslavije. Tako da ako ste u slicnoj situaciji postupak za vadjenje potvrde iz kaznene evidencije je sledeci. Prvo morate pribaviti tu potvrdu iz Skoplja, na osnovu koje vam nas MUP izdaje nasu potvrdu iz kaznene evidencije. Postoje tri nacina da se pribavi ta potvrda iz Skoplja, koja se inace tamo dobija u sudu. Prvi nacin je da ide po sluzbenoj duznosti (da nas MUP zahteva od njih) sto moze da traje dugo (vise od mesec dana), drugo je da licno putujete u Skoplje i izvadite istu. I trece je da imate nekog u Skoplju ko moze u vase ime da izvadi istu. Ja sam isao sa trecom varijantom, i u tom slucaju prvo morate sastaviti ovlascenje za zahtev za izdavanje kao i podizanje dokumenata ocereno u sudu ili kod notara, posto opstinska overa vazi jedino na teritoriji Srbije (ja sam pronasao neku formu na internetu i iskoristio to, i ponekad su vam potrebna 2 ovlascenja jedno za zahtev i jedan za kasnije podizanje dokumenta, posto ako vam dokument ne izdaju istog dana, traze da zadrze ovlascenje prilikom podnosenja zahteva, a traze i ovlascenje prilikom podizanja istih). Zatim to ovlasenje morate prevesti na makedonski (kobajagi ne razumeju srpski ), ali kod prevodioca cete platiti dupli prevod, posto nema prevodioca koji radi direktno prevod sa srpskog na makedonski, vec ide sa srpskog na engleski, pa sa engleskog na makedonski. Onda vam je najbrze da to ovlascenje posaljete autobusom za Makedoniju. Prilikom predaje zahteva za izdavanje dokumenta, moze se zahtevati da se dokument izda po hitnom postupku (sta se dodatno placa za podnosenje te molbe) i ako sudija odobri, dokument se izda u toku istog dana. Zatim opet najbrze je da vam se taj dokument vrati ponovo autobusom i sa tim dokumentom idete u MUP (po vasem mestu prebivalista), gde podnosite zahtev za izdavanje potvrde iz kaznene evidencije, i dokument iz Skoplja dajete kao prilog. Zatim je njima potrebno nekoliko dana da vam izdaju isti. Brzi nacin, za Beograd, jeste da idete u gradski MUP u 29. Novembra, sprat 3, soba 65 i tamo mogu da vam izdaju sa ovim dokumentom iz Skoplja takodje istog dana, ali nisam siguran da li za to mora da imate neko odobrenje ili nesto slicno tome, posto sam ja isao po "preporuci" . Znate vec i sami kako stvari funkcionisu... Sve se moze i nista se ne moze . Poslednja stvar je i da treba da uplatite 800din taksu za izdavanje ovog dokumenta. Toliko od mene, ako imate pitanja rad sam da pomognem. Srecno!
08.03.2016. - Lekarski pregled
10.03.2016. - Intervju u ambasadi
15.03.2016. - Preuzet pasos sa imigrantskom vizom
Reply With Quote
Staro 02.04.2016, 14:18
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Drugari cisto da javim svoje jucerasnje iskustvo (najvise zbog onih koje tek ocekuje ceo proces). Potvrdu o neosudjivanosti sam trazila u MUP Savski Venac. Prijave se podnose do 15h. Ovu informaciju nisam nigde na netu uspela da nadjem, pa sam otisla oko 15h. Radnica iz susedne kancelarije me je uputila gde i sta, i rekla da ce do 15:30h primiti predmet. Po povratku 15:20h, druga radnica nije zelela da prihvati prijavu jer je proslo 15h. Nakon krace rasprave ipak je prihvatila i receno mi je da ce sve biti gotovo u cetvrtak, dakle 7 dana od podnošenja, dakle zaista brzo. :-) Ne znam kakvo je radno vreme u ostalim stanicama. Trebace vam informacija o godini od koje zivite u gradu gde podnosite prijqvu i nazivi mesta u kojima ste eventualno ziveli ranije.

Sto se potvrde iz suda tice, vrlo je jednostavno, dobija se odmah da po uplati, a rad sa strankama je do 14:30h.

Toliko od mene za sada :-)

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 02.04.2016, 14:33
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

tikice u kom si supu podnela zahtev? ja mislim da za ljude iz unutrasnjosti se ceka 10 do 15 dana bar su mi tako rekli neki poznanici koji su imali takav slucaj
Reply With Quote
Staro 02.04.2016, 20:23
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
tikice u kom si supu podnela zahtev? ...
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
... Potvrdu o neosudjivanosti sam trazila u MUP Savski Venac...
markoss znam da si od skoro u USA i sigurno imas mnogo informacija u glavi, da ne kazem haos, pa ti se desi da preletis preko teksta pa eto ja da odgovorim
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 02.04.2016, 21:42
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

pa da i ja sam tamo i dobio info 10 dana se ceka....ukoliko imate mogucnosti idite direktnonu sup u mestu gde ste rodjeni ako vam je knap sa vremenom da cekate
Reply With Quote
Staro 03.04.2016, 09:08
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
pa da i ja sam tamo i dobio info 10 dana se ceka....ukoliko imate mogucnosti idite direktnonu sup u mestu gde ste rodjeni ako vam je knap sa vremenom da cekate
Mislim da je u Beogradu sve jedno, ja sam rodjena na Zvezdari ali prijavljena na S.Vencu. Ako ne racunam vikend treba im jedva 4 dana (makar u mom slucaju) sto je stvarno brzo. E sad verujem da to zavisi i od sluzbenika ali i od toga koliko cesto ste menjali prebivaliste.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 03.04.2016, 14:59
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Ja sam uzimala u mupu Zvezdara i rekli su mi da se zahtevi nose ponedeljkom i treba 5 dana. Tako da ako neko preda zahtev u utorak, praktično čeka 10 dana.
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja