![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Poslediplomske studije u Americi (Graduate studies) » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ovaj touch screen na ovom mom sokocalu definitvno ne orati moj tok misli. Mrzi me da editujem prethodni post, valjda ces ukapirati sta je pisac htela da kaze.
Computer science i psihologija ne morajunda buduntoliko daleko. Ima drga BS i MS iz electrical upisao je PhD na neuro nesto psihologija brain nesto nisam sigurna kako je ime programa, nesto cini mi se u Teksasu. Brain and behavioral sciences UT Texas - nadjoh pa i ovaj edit- potrazi |
|
|
|||
|
|||
|
Prvo da se zahvalim na odgovorima. Kao sto sam napisao ranije sam gledao stranice univerziteta koji su ovdje spomenuti I nisam nasao Psy D. Najkrace receno - Psy D je practitioner/scholar model koji se bazira vise na praksi od Phda, a sto se tice trajanja isti su ,nekih 5,6,7 godina. Mene iskljucivo zanima Psy D jer me vodi ka samostalnoj praksi I licenci, te jacoj praksi I nekom malom istrazivackom radu. Ja sam nasao nekih 30 univerziteta sa tim programom, 99% su privatni manji univerziteti, akreditovani od APA, sa dobrim programom ali sa makim Endowmentom! Samim tim to znaci manja sansa za stipendiju je li tako? Ne kao recimo University of Connecticut, Purdue, Penn State itd koji imaju visebilionske ebdowmente I veliki broj studenata. Jos pogotovo mislim da Psy D ima manje asistentskih stipendija jer su prakticno orijentisani - to ja mislim ili grijesim ... ? Ako mozete pitati te svoje kolegice sta mi je ciniti itd. Hvala puno! U dilemi sam takoder da li da prilazem transkripte ranijih ocjena sa Inzinjeringa CS i ekonomije jer su mi ocjene kriminalne.Studirao sam kratko na americkom faxu International university u Becu, te Sarajevo School of science and technology koji je ogranak University of Buckingham u BiH, akreditivan kao britanski fax. Pitam zbog ponovnog peglanja sa Toefl ispitom koji sam radio prije nego sam bio primljen u srednju skolu 2000. Godine ? Dosao sam do trece ali imam katastrofa ocjene jer kao sto rekoh to mi je bilo na 10om mjestu interesa, te imam I neke kazne itd. Rekoste da se za GRE baziram vishe na engleski ? Mozda da vise pricam sa recimo americkim profesorima jer imam jednog takvog kao obiteljskog prijatelja ? Kada sam procitao vas Gre mi izgleda mala maca mada sam vidio I da se Ameri muce sa engleskim ... Nazalost knjiga za pripremu mi dolazi za mjesec dana. Trazio sam na sajtu, ali ne vidim Gre termine za BiH, osim Toefl pa ne znam da liznate ista ? Ja sam u BiH I ne znam bas za americki kutak osim americke ambasade. Aplikacija bi mi mogla biti jaka I vec sam nasao preporuke sa vise polja (od volonterskog itd), samo je li moraju biti akademske preporuke sa faxa ili moze I sa strane u vidu volontiranja u centru za mentalno zdavlje, psihoterapijske edukacije, tj. Koliko mora sa faxa preporuka biti I koje su najvaznije ? Meni je najvazniji naravno financijski dio tj dobijanje stipendije. Da je kojim slucajem malo ranije, mogao bi ucestvovati u placanju ako nista jednim finim dijelom, ali sada jako jako tesko. Prije 4 godine sam ostao bez oca (ali mi malo simptomaticno, jer sam vec procitao na forumima neke slicne sudbine, interesantno). Uglavnom, ako imate nekih linkova, savjetamisljenja itd oko svegako jako sam zahvalan! LP
|
|
|
|||
|
|||
|
U biti moj buduci bachelor Business Psychology, ili recimo takoder se moze uvaliti u Industrial Psychology, je hajmo reci nek vrsta noviteta ili mozda hit u svijetu.Meni je to samo osnova naravno za dalje..Takoder Imam averziju na svoj touch. A povezivanje sa Cs mi se cini daleko jer I am kriticne ocjenea trenutni smjer mi moze vuse pomici I pfuhvatljiva je opcija za Psy D cuni mi se po kriterijima. Cak ima I doktorat iz business osycholovy ali ne to ne interesuje bas... hvala I sorry na pegkanju, samo zelim neki wind on my back da krenem,,, lp
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
http://www.educationusa.ba/en Njih isto mozes da pitas rade li GRE, koliko se sjecam da su i oni administrirali i TOEFL i GRE, ali ne drzi me za rijec.
|
|||
|
|||
|
Hvala ti puno. Htio sam bas postaviti pitanje jer sam ranije vidio lokaciju a samim tim puno bolje znas o svemu...Ako znas bilo kakav info, savjet, link, misljenje molio bih da mi napises. Bio bih mnogo zahvalan. Mene interesuje sve, od gre ispita pa co stipendije itd ... hvala na linkovima, jer mi je bitan termin ove godine...lp btw ja sam iz zenice
|
|
|
||||
|
||||
|
Iscitao sam sve stranice na ovoj temi nekoliko puta i guglao po netu na tu tematiku, iako je dosta toga objasnjeno, nekako mi deluje da je moj slucaj previse individualan i izolovan od drugih, pa bih molio nekog ko se bolje razume da mi pojasni malo neke stvari.
Ja sam student Fakulteta za kompjuterske nauke koji traje 3 godine, sada sam zavrsna godina i verovatno cu u januaru/februaru diplomirati. Zeleo bih da probam da upisem Master studije u Americi, ali bih zeleo da promenim oblast totalno. E sad, negde sam nailazio na informacije kako master studije mogu da budu potpuno drugacija oblast od bachelor studija, a opet na nekim fakultetima sam u requirments nailazio da treba imati bachelor degree iz bas te oblasti koja se uci na graduate studies. Zeleo bih da upisem Master studije iz oblasti Health Fitness & Nutrition, jer to je nesto sto mene zapravo interesuje i cime bi voleo da se bavim u zivotu, video sam da tih programa ima na mnogim koledzima, pa me zanima koliko je realno da dobijem stipendiju za tako nesto? Siguran sam da mogu dobro da spremim potrebne testove, ali moj prosek sa faksa nije sjajan, a ne vidim ni koliko je merodavan prosek i preporuke ukoliko bih totalno promenio oblast koju studiram. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Poz.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Moj ti je savet pisi lepo dipl.ing znaju svi sta je to. Nije bas B.S. ne traje 4 godine, ima mnogo vise ispita i kredita a opet nije ni M.S. na njihov nacin jer nije bilo naucnog rada, prikupljanja podataka i istrazivanja... Mozda ovako B.S. (dipl.ing) Electrical Engineering - Power Management, University of Belgrade, Serbia |
|
|
|||
|
|||
|
Završila sam arhitekturu u Bgu, i razmisljam o upisu na PhD studije u USA. Ove godine se prijavljujem za green card (finger crossed
) pa bih u nekom trenutku u budućnosti razmišljala o nastavku svog školovanja u L.A.-u sa ciljem da kasnije radim u svojoj struci. Ima li iko iz ove oblasti bilo kakva iskustva, da podeli...?
|
|
|
|||
|
|||
|
Zdravo svima, nov sam pa imam jednu veliku molbu posto vidim da ne mogu da saljem personal messages. E ovako, sada upisujem cetvrtu godinu na fakultetu sporta i fizickog vaspitanja i hteo bih da upisem PhD u Americi. Para za skolarinu nemam (kao i vecina od nas) pa me najvize zanima kako da dobijem neku stipendiju. Najvise bih voleo da radim kao teacher assistant, engleski mi je dobar, ali imam jos godinu dana da ga vrhunski spremim za toefl i mislim da mi to nece biti problem posto sam isao na takmicenje iz eng., a i takodje znam Nemacki. Racunam da toefl nece ici ispod 100, a prosek kada zavrsim faks bi trebao biti oko 8.6. Koliko sam razumeo trebam da zavrsim do juna da bih stigao da nostrifikujem diplomu, da polozim toefl i ovaj drugi goat (tako nesto
) i da posaljem aplikaciju. Kako sam citao najvece sanse za teacher assistant na Pardue i na Texas A&M? Nesto sam citao i ja bih hteo Doktorat u edukaciji, tj obrazovanju i posle bih voleo da ostanem da radim na faksu, makar kao asistent pa da vidim koje mi sanse. Najvaznije mi za ovu stipendiju.Unapred hvala |
![]() |
|
|