ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.04.2013, 06:15
lafayette's Avatar
lafayette lafayette je offline
Drug član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: San Diego
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Cestitam! .
Moj savet ti je uzmi sad Microsoft Office Master trebace ti ako nista barem Excel Expert
Vrhunski, zar nije značajnij MS Project ili Primavera od Excela ?

DV-2017
--------
Prijava: 01.11.2015.

DV-2016
--------
Prijava: 26.10.2014.

DV-2014
--------
Prijava: 10.10.2012.
Reply With Quote
Staro 10.04.2013, 06:21
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lafayette Prikaz poruke
Čestitam Džordž!
Kako i gde si polagao?
..................................
Racunarski sam polagao, Prometric centar CVUT u Pragu.
Rezultati odmah iskoce. Pauze su moguce koliko god hocete ali nastavlja vreme da tece, ja sam dva puta pauzirao za WC i Red Bull.

Iskreno najiscrpljujuci ispit ikada za mene, valjda sam mator pa mi tesko da budem koncentrisan 3-4 sata bez prestanka
Reply With Quote
Staro 10.04.2013, 07:05
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dzordz Prikaz poruke
@Vrhunski
Nemam te office, od MS imam MCSE i MCT i ove nizeg ranga ali nikad nisam jurio Office Racunam ne bi bio problem ni to da se polozi ali sumnjam da je to neka zakasnela prvoaprilska sala

@Wladinho
Exactly
Nije ozbiljan sam. Veruj mi barem MS Excel Expert ali nece ti skoditi ceo Office Master. To je bas povezano sa PMP. Osim toga predlazem ti SAP Aliance (imas na Singidunumu ali moras da ih molis da te prime) to je nesto sto zaista vredi svaki dinar

ps: krenuo si nasim putem
http://vrhunski.blogspot.com/2012/07...aska-u-us.html
Reply With Quote
Staro 10.04.2013, 07:22
Dzordz Dzordz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.01.2013
US lokacija: Jos cekam
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Nije ozbiljan sam. Veruj mi barem MS Excel Expert ali nece ti skoditi ceo Office Master. To je bas povezano sa PMP. Osim toga predlazem ti SAP Aliance (imas na Singidunumu ali moras da ih molis da te prime) to je nesto sto zaista vredi svaki dinar

ps: krenuo si nasim putem
http://vrhunski.blogspot.com/2012/07...aska-u-us.html
Pa jeftinoca je taj Office master a i kontam ne treba mi nikakav kurs mogu to sam nauciti. Sto se tice Singidinuma to cu morati da preskocim jer bi mi putni troskovi (novac i vreme) bili katastrofalno veliki

Aj hvala na savetu!
Reply With Quote
Staro 10.09.2013, 17:09
novazelena novazelena je offline
Član

Datum prijave: 03.09.2013
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno poslovi u oblastima internet sales & e-marketing

zdravo svima a ponajpre ljudima na forumu koji su u USA i razlicitih su IT struka

shvatila sam da je mozda bolje da pratim tematske linkove pa ponavljam pitanje malo modifikovano u ovoj temi koja se tice poslova:

dobila sam DV ove godine i dosla u USA. imam iza sebe 15 godina uspesne profesionalne karijere i dobro znanje engleskog jer sam radila na engleskom i sada zelim da pored preseljenja uradim shift u karijeri i zanima me internet sales/online sales & e-marketing.

tako da ako na forumu ima nekoga ko je u USA i ko je vec u ovim vodama molila bih da se javi ili posto sam citanjem razlicitih linkova na forumu shvatila da ima dosta clanova koji su razlicitih IT struka ako neko ima opsirnija znanja i o ovim oblastima koje mene zanimaju molim vas javite se.

hvala!
Reply With Quote
Staro 27.01.2014, 17:42
ajla97 ajla97 je offline
Član

Datum prijave: 27.01.2014
Nepromenjeno

Pozdrav svima !
Imam 17 godina i drugi sam razred srednje skole. Oduvijek sam zeljela da napustim trenutno mjesto prebivalista. Jednim dijelom zbog krize u kojoj se drzava nalazi, a jednim jer sam uvijek bila avanturista. Zelim da se osamostalim i pocnem brinuti o sebi. Jako bih bila sretna ako mi mozete dati neke smjernice kako da odem, s kojim poslom da pocnem, gdje da pocnem, koja je sredina najpogodnija za zivljenje, koliko u prosjeku jedan stanovnik SAD-a potrosi za jedan mjesec. Bila bih vam jako zahvalna ako mi mozete pomoci. Jezici mi nisu problem i spremna sam reskirati , ali koliko je velik rizik svega toga i da li 'ima nazad'.
Znam da na temu vec duze vrijeme nema odgovora, ali se iskreno nadam da mi neko od Vas moze pomoci.
Hvala Unaprijed !
Reply With Quote
Staro 30.04.2014, 00:57
milosb milosb je offline
Član

Datum prijave: 02.04.2013
Nepromenjeno

Ima li ljeba u Jameriku od grafičkog dizajna?

I zanima me kako funkcioniše tamo to sa licenciranjem kompjuterskih programa?
Jedino što ja imam licencirano je operativni sistem i MS paket, a komp mi je pun programa od adobe paketa do autoCAD-a, i sad kako bi oni mogli da provale da mi programi na računaru nijesu licencirani i postoje li kakve kazne za to?

Last edited by milosb; 30.04.2014 at 01:03.
Reply With Quote
Staro 30.04.2014, 20:03
dzimrija dzimrija je offline
Član

Datum prijave: 29.10.2011
US lokacija: Astoria, NYC
YU lokacija: Bor
Nepromenjeno

Posla ima u svim sferama samo je konkurencija velika. Diplome ne igraju preveliku ulogu, samo iskustvo i prezentacija. U principu znas posao, nema zime.
Sto se tice licenciranih programa, ako radis profesionalno neki projekat samo licencirani program, nikakve narodne verzije. Za domacinsku upotrebu princip slobodnog izbora.
Reply With Quote
Staro 01.05.2014, 02:43
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosb Prikaz poruke
Ima li ljeba u Jameriku od grafičkog dizajna?

I zanima me kako funkcioniše tamo to sa licenciranjem kompjuterskih programa?
Jedino što ja imam licencirano je operativni sistem i MS paket, a komp mi je pun programa od adobe paketa do autoCAD-a, i sad kako bi oni mogli da provale da mi programi na računaru nijesu licencirani i postoje li kakve kazne za to?
Adobe ima sad opciju AdobeCloud da platis oko 50-tak dolara mesecno i koristis sta hoces iz njihovog paketa (za studente i profesore je oko 20 dolara mesecno). AutoCAD za studente je besplatan ali ostavlja digitalni otisak "studentska verzija". Ako hoces da radis bilo kakav posao ovde za nekoga treba ti ipak nesto originalno, cesto nisu kompatibilni pirati sa originalima. Npr. AutoCAD nece da cita napred nazad sad ni jednu razlicitu verziju ako se ne potrudis da sacuvas na pravi nacin. Imam non stop problem sa studentima, ako nesto urade kuci (novija verzija) nece da im se otvori u labu (starija verzija). AutoCad mesecno je 265 dolara. Ali ako radis ozbiljne poslove i ako krenes da zaradjujes, ako radis od kuce to ti je ipak poslovni trosak (minoran u odnosu na mnoge druge privatluke sta ti sve treba). A ako radis u firmi, imace softvere koji ti trebaju.
Reply With Quote
Staro 03.05.2014, 19:19
karadjordje karadjordje je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
Nepromenjeno

Da li neko mozda zna ili moze da dodje do informacije, koliko se krecu plate inzenjera u prehrambenoj industriji (bachelor i master)? Bez iskustva, sto znaci pocetne plate? (Illinois)
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja