![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Moram da pitam da li postoji neki zaključak šta je najbolje odgovoriti na pitanje o kažnjavanju? Ukoliko je postojao neki prekršaj pre više od 10 godina (posedovanje jednog džointa) i kazna uslovne, nastupila rehabilitacija odavno i imam potvrdu o nekažnjavanju?
Da li znate da su nekog odbili zbog takvog prekšaja?? Da li je neko imao iskustvo ili čuo od nekog da su odbili jer je u prijavi navedeo da je nekažnjavan jer ima potvrdu, a da su u ambasadi znali da je lagao? |
|
|||
|
|||
![]()
Ako imas potvrdu iz supa i suda o nekaznjavanju nema sta da spominjes niti cete pitati
|
|
|||
|
|||
![]()
A kaži mi molim te, da li si siguran da oni to neće proveravati?
Znam da se daju otisci u ambasadi, šta ako po tome nađu da je bilo nešto, a nije navedeno u aplikaciji, iako oni u pitanju baš kažu 'da bez obzira na rehabilitaciju i amnestiju' treba navesti dela. Da li znaš nekog da je u tom pitanju na ovaj način "lagao" i da je ladno prošao intervju? |
|
|||
|
|||
![]()
Pa onda je bolje biti iskren i reci im, vise ce da cene to nego da slazes
|
|
|||
|
|||
![]()
Iscitah sve ovo i evo dileme.
Pre 23 godine sam privodjen kao osumnjicen za kradju kola, pijanska ludorija bezveze. Kasnije isao i na sudjenje ali nista, nikakva kazna shvatili ljudi u sudu da nije bilo takve namere. To privodjenje nisam naveo u aplikaciji jer sam i zaboravio na taj dogadjaj. Sutra sam planirao da krenem po potvrdu a u medjuvremenu sam saznao sasvim slucajno da me ima u nekakvoj evidenciji. Sad pitanje: da li da prvo to brisem ili da jednostavno odnesem potvrdu na kojoj ce taj prestup verovatno biti evidentiran pa da tamo objasnjavam. Prosto neverovatno da neka glupost od pre cetvrt veka moze da utice na dobijanje GC i da moze sada doci na naplatu! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ja imam problem. podneo sam za mup i sad cekam , potvrdu iz supa imam i nemam nikakve krivicne prijave.
pre godinu i po dana u stanu je izbila tuca i dolazila je policija. u izvestaju znam da su za mene pisali da nisam prihavljen na toj adresi i nisam siguran ali napisano je i da je remecen red i mir , nisam sigurnan da li u opste ili za sve nas pojedinacno ( nz sto kad se desilo u stanu ali ajde). do dana danas nikakav poziv nisam dobio ali sam iz nekih izvora proverio da se za moj jmbg vezuje taj slucaj. meni je viziranje u decembru? sta da radim? sta da radim i ako nesto stoji u evidenciji(toj potvrdi) i ako ne stoji da li da pominjem to? |
|
||||
|
||||
![]()
Ako nema krivicnog kaznjavanja (clean) to je najbitnije od svega u cijeloj toj prici.
Prekrsajna sankcija nije izrecena, ako nije bilo prekrsajnog naloga ili zahtjeva za pokretanje prekrsajnog postupka. Zastarjelost (u BH) za pokretanje i vodjenje postupka je 2, 3 ili 5 godina od dana izvrsenja prekrsaja,i prekida se svakom procesnom radnjom ovlastenog organa. Sama sluzbena zabiljeska je nesto sto policija normalno uradi, ako je nekom licu demoliran stan policija ce imati zabiljesku o tome. To ne znaci da neko nije clean
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala |
|
||||
|
||||
![]()
U pitanju su dve razlicite potvrde od dva razlicita drzavna organa. Iz MUP-a izvod iz kaznene evidencije a iz suda uverenje da se protiv Vas ne vodi postupak. Iz suda nema potrebe da vadite ako Vas nema u kaznenoj evidenciji.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uh, ne znam da li je jos neko sem mene ovako ufrkisan.😣 |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |