![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Ma ne trebate gledati nikakve statistike. Trosit ces onoliko koliko budes imao novaca. Moras sebi sloziti prioritete u zavisnosti jel imas dijete koje ide u skolu, jesi singl...
Onda prema tome pravis budzet. Ako imas dijete koje ide u skolu onda ces vise placati stan, a mozda neces odmah imati kablovsku, i slicne stvari. Ako si sam onda ces vjerovatno zivjeti i u losijem kraju a trositi lovu na neke druge stvari. Cinjenica je da je na pocetku vecini ljudi tesko i da nemaju neke bajne poslove. Stoga ti ove statistike nisu mjerodavne i samo ti mogu neku krivu sliku dati.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|
|||
|
|||
|
slozio bih se sa landlordom samo bih dodao da te statistike pogotovo ne vaze za nas 'pridoslice' jer mi imamo dodatne mnogo vece troskove nego neko ko je u US dugo. Kad dodjes sa par kofera u US sve ti zivo fali :-)
Pogledao sam detaljno ovaj calculator i mogu ti reci da su u pitanju cifre za 30-40% nize nego sto je realno. Barem za moj County. |
|
|
|||
|
|||
|
ako neko zna nesto u vezi lanscaping ili gardeners, placanje, nacin rada, itd neko ko zna ili je cuo nesto u vezi ovog zanimanja napisite.hvala puno unapred....
|
|
|
|||
|
|||
|
Verovatno je ovo pitanje na pogresnom mestu,ali evo kratko da ti odgovorim.U mestu gde ja zivim (Nju Jersey)ima puno takvih kompanija.Firme naplacuju prilicno skupo,da bi dosli i ocistili tvoje dvoriste ili samo da dodju jednom nedeljno da pokose travu.Cesto puta neke od tih firma se bave i secom i odklanjanjem stabla iz dvorista i to se naplacuje od 2000 dolara nagore.E sad u tim firmama 90% rade spanci bez legalnih dokumenata,da bi mogo gazda jeftinije da ih plati(ne kazem da su svi tako zaposljeni,ali vecinom jesu).Ako se zaposlis kao obican radnik satnica ti pocinje sa 8-9 dolara,a ako polozis za kamion i imas CDL(profesionalnu vozacku dozvolu-nasa iz evrope se ne vazi) mogu da te plate od 12 do 16 dolara na sat.Na kraju ako se razumes u secu stabla,imaju kosnicu sa kojom te dignu i ti fino lepo pocnes da seces sve grane sa drveta pa na kraju deo po deo samo stablo,mogu da te plate i oko 20 dolara na sat.I da da dodam,klima ovde u Nju Jersiju je odvratna preko leta,nije zbog vrucine,vec je u vazduhu tolika vlaga da ti se cini da imas parce testa u grlu kad izadjes napolje-a ti svi jadni lendskejp radnici rade po ceo dan napolju.
|
|
|
|||
|
|||
|
Zdravo svima. Jedna sam od prijavljenih ali jos uvek ne izvucenih na DV lutriji. Svejedno se nadam i redovno pratim forum. Iscitala sam sve. Moram da pohvalim sve, jer ne postoji tema kojom niste obuhvatili sve sto je neophodno za pocetak novog zivota u drugoj zemlji. Sada da napisem ono sto sam htela, nadam se da ne spamujem.
Vezano za ovu temu koliko je novca potrebno za pocetak. Jedno je opremanje stana, obicno se uzima nenamesten, posetila sam sajt ''Ikea'', odabrala trziste SAD i uporedila cene sa nekim nasim sajtovima... Cene se bukvalno iste - govorim za Srbiju. Najobicniji stocic je preko 4000 dinara, a krevet veci je preko 30000 din. i to se prodaje bez duseka i poda. Posteljina je preko 2000, kao i najmanji tepih. Iste su cene i sanitarija. Jos ako se nadje nesto na akciji ili garaznim prodajama jos jeftinije prodjete. Na nasim sajtovima polovne stvari kostaju skoro kao nove, svi su postavili opasne cene. A nasa prosecna plata, realna, je u vecini Srbije 200eur. Imamo iste cene a minimum pet puta manje prihode. Malo se oduzio post, izvinjavam se. Tako je to...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nema veze, strpljiva sam ja.
|
|
|
|||
|
|||
|
Kako se placa stanarina? Kesom ne moze a pominju se cekovi na forumu pa kako doci do njih....
Onda otvoriti racun pa te pare za stan staviti tamo?
|
|
|
||||
|
||||
|
O cekovima i samo placanje imas na temi Banke, kreditne kartice, racuni u Americi. Iscitaj sve i bice ti jasnije. Pozdrav!
|
||||
|
||||
|
не знам одакле то да не може да се плати станарина кешом? ја то први пут чујем... углавном, ја и жена, и не само ми, смо дуго плаћали кешом, тек од скора плаћамо чеком. да ли је то зато што је власник зграде србин или не, не знам, али ми делује чудно да кирија не може да се плати кешом...
|