ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 17.11.2012, 01:52
girl_from_belgrade girl_from_belgrade je offline
Član

Datum prijave: 11.09.2012
Nepromenjeno

cestitke svima od srca na dobijenim vizama u pasosima!

imam 3 dileme:

1. iz beograda sam,a muz iz maked. oboje smo sada u mk. da li mozemo oboje da uradimo medical ovde ili ja moram u beogradu,a on ovde? da li je to bitno? za mesto intervjua sam napisala bg.

2. u junu kada je trebalo da produzim turisticku i radnu zivu za usa (vazile su mi do avgusta 2012-a, vec 5 godina ih imam), platila sam iznos 160$, konzul mi je trazio neki dodatni papir iz firme koji ja nisam imala pri ruci tada da mu dam. onda me je pitao "vi ste konkurisali za green card?" i ja kazem da. dalje me pita" i sta cete da radite kada je dobijete?" u tom trenutnu nisam ni znala da sam izvucena. ja kazem"ne znam" a on kaze "a sta necete da idete" a ja kazem"ako je izvuku ili ne izvuku videcu tek onda, bozija volja". nisam znala da li je to neko trik pitanje jer samo sam htela da mi produzi vize. i na kraju mi je rekao donesite mi taj papir iz firme i odmah cu vam produziti. nije mi odbio vize,samo mi je dao formular da dopunim dokumentaciju u narednih 12 meseci maksimum. u medjuvremenu sam saznala da sam izvucena 14xxx i otisla sam u ambasadu da proverim da li je to ok. medjutim posto nisam dopunjavala nista za b1/b2, da li mislite da ce mi sada uracunati tih 160$ u ovih 330$ ??? jer ipak sam platila taj iznos za vizu, a nisam je uzela, jer sta ce mi sada kad su me izvukli za gc.sta mislite?

3. meni je u pasosu i dalje staro prezime, jer mi je novi pasos,a neposredno posle toga sam se udala. uzela sam samo muzevljevo prezime. kada sam konkurisala napisala sam staro prezime. a dodala sam i novo.mada ga nemam zvanicno jos u pasosu samo u vencanici. da li treba pre intervjua da vadim novi pasos?

Do juce sam mislila da mi je sve spremno, a sad sam uvidela da sam sva nesto zbunjena :inlove:
Staro 17.11.2012, 02:13
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=girl_from_belgrade;34031]cestitke svima od srca na dobijenim vizama u pasosima!

imam 3 dileme:

1. iz beograda sam,a muz iz maked. oboje smo sada u mk. da li mozemo oboje da uradimo medical ovde ili ja moram u beogradu,a on ovde? da li je to bitno? za mesto intervjua sam napisala bg.

2. u junu kada je trebalo da produzim turisticku i radnu zivu za usa (vazile su mi do avgusta 2012-a, vec 5 godina ih imam), platila sam iznos 160$, konzul mi je trazio neki dodatni papir iz firme koji ja nisam imala pri ruci tada da mu dam. onda me je pitao "vi ste konkurisali za green card?" i ja kazem da. dalje me pita" i sta cete da radite kada je dobijete?" u tom trenutnu nisam ni znala da sam izvucena. ja kazem"ne znam" a on kaze "a sta necete da idete" a ja kazem"ako je izvuku ili ne izvuku videcu tek onda, bozija volja". nisam znala da li je to neko trik pitanje jer samo sam htela da mi produzi vize. i na kraju mi je rekao donesite mi taj papir iz firme i odmah cu vam produziti. nije mi odbio vize,samo mi je dao formular da dopunim dokumentaciju u narednih 12 meseci maksimum. u medjuvremenu sam saznala da sam izvucena 14xxx i otisla sam u ambasadu da proverim da li je to ok. medjutim posto nisam dopunjavala nista za b1/b2, da li mislite da ce mi sada uracunati tih 160$ u ovih 330$ ??? jer ipak sam platila taj iznos za vizu, a nisam je uzela, jer sta ce mi sada kad su me izvukli za gc.sta mislite?

3. meni je u pasosu i dalje staro prezime, jer mi je novi pasos,a neposredno posle toga sam se udala. uzela sam samo muzevljevo prezime. kada sam konkurisala napisala sam staro prezime. a dodala sam i novo.mada ga nemam zvanicno jos u pasosu samo u vencanici. da li treba pre intervjua da vadim novi pasos?

Do juce sam mislila da mi je sve spremno, a sad sam uvidela da sam sva nesto zbunjena :inlove:[/QUOTE]

Za prvu stavku treba da proveris sa Ambasadom, Makedonija ima malo drugacija pravila od zemalja u okruzenju. $160 je placeno za procesovanje zahteva - sto je i uradjeno. Znaci, imala si razgovor i to je kostalo $160. Viza je besplatna, procesovanje nije. Pasos moras da menjas, ime i prezime mora da se slaze sa licnom kartom i vencanim listom.
Staro 19.11.2012, 02:12
pexula pexula je offline
Član

Datum prijave: 19.06.2012
US lokacija: NY
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno Cestitke i par pitanja

Pozdrav svima i Cestitke dobitnicima.
Razgovor mi je zakazan za 3. Januar. Potvrdite mi, please, jos jednom da ne treba nista da prevodimo moja zena i ja od dokumenata. Interesuje me da li bi, posto mi je zena trenutno na masteru koji joj se zavrsava krajem oktobra 2013, mogla da dodje nakon toga ili bismo zajedno morali da odemo pre 30-og Septembra?
Interesuje me jos i gde ste vadili potvrde o primljenim vakcinama jer u poslednjih 5 godina nisam odlazio kod lekara te ne znam gde mi je karton i sl... i da li je moguce sve to dobiti na obaveznom lekarskom pregledu?
Dobitnici, na koliko su vam izdali vizu i koji je ovo fazon sa odlaganjem izdavanja? Ako bismo morali zajedno da odemo u USA, otisli bismo u Avgustu a ako nam vizu izdaju dan nakon intervjua na 6 meseci, to bi, matematicki, bilo nemoguce.
Hvala vam svima unapred, radujem se zbog dobitnika, i zelim puno srece ostalima.
P.S Ako se setim jos necega, ne zamerite sto cu pitati.
Staro 19.11.2012, 18:32
Ohrid13's Avatar
Ohrid13 Ohrid13 je offline
Drug član

Datum prijave: 11.10.2012
US lokacija: New Jersey
YU lokacija: Ohrid
Nepromenjeno

Imam edno prasanje,mozebi ke e Off-topic, no sepak bi bil blagodaren ako dobijam informacija.Dali od tie sto se izvleceni za DV2013 nekoj bil na intervju vo Ambasada vo Skopje,i dali e ZADOLZITELNO da se ima Affidavit of Support(I-134), ili e dovolno samo pozivno pismo od lugjeto kaj koi ke odis?:blink:
07.06.2012. Stignata koverta vo Kentucky
10.01.2013. Zakazan intervju
25.12.2012.Uspesno zavrseni lekarski pregledi
10.01.2013. Vizi vo Pasos
Staro 19.11.2012, 19:24
Ohrid13's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Da se nadovrzam na prethodniot post, na oficijalnata strana na travel.state.gov stoi ova :

[B]Diversity Visa Program - Visas provided are drawn from countries with low rates of immigration to the U.S. Unlike other immigrant types, Diversity Visas (DV) do not require a U.S. sponsor, and therefore a petition is not needed.[/B]

Step 2 - After the immigrant petition has been approved [B](excluding DV applicants)[/B] by USCIS, then the next step is preliminary processing for a visa with the Department of State, National Visa Center. Visit Immigrant Visa Processing – the National Visa Center for information related to:

Affidavit of Support
Required applicant documents (i.e. birth certificates, police reports, marriage/divorce certificates, etc.)
Medical Exam/Panel physician information
Interviews
Staro 20.11.2012, 14:17
Adriana Adriana je offline
Član

Datum prijave: 04.05.2012
US lokacija: NY or MIA
YU lokacija: Zagreb/Pula
Nepromenjeno

[QUOTE=Ohrid13;34081]Da se nadovrzam na prethodniot post, na oficijalnata strana na travel.state.gov stoi ova :

[B]Diversity Visa Program - Visas provided are drawn from countries with low rates of immigration to the U.S. Unlike other immigrant types, Diversity Visas (DV) do not require a U.S. sponsor, and therefore a petition is not needed.[/B]

Step 2 - After the immigrant petition has been approved [B](excluding DV applicants)[/B] by USCIS, then the next step is preliminary processing for a visa with the Department of State, National Visa Center. Visit Immigrant Visa Processing – the National Visa Center for information related to:

Affidavit of Support
Required applicant documents (i.e. birth certificates, police reports, marriage/divorce certificates, etc.)
Medical Exam/Panel physician information
Interviews[/QUOTE]

Hello Ohrid 13!

Ne znam kako funkcioniraju stvari u ambasadi u Skoplju, ali meni nisu trazili I-134. Sluzbenica mi je rekla da se to jedino trazi ako konzul zahtijeva,ali inače da nije potrebno. Uostalom pise da i dv aplikanti ne trebaju taj formular. Dosta je imati pozivni e mail od nekoga iz Amerike i broj mobitela te osobe i to je to. Mene osobno nisu trazili ni pozivni e mail. Samo adresu i broj mobitela. Eto,mozda ce ti ovo malo pomoci.
Staro 20.11.2012, 15:50
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Danas nam je clan blueman na interview-u. Ne znam kako je prosao :grin:
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 20.11.2012, 18:45
Ohrid13's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Hvala Adrijana.I ja mislim da nikakav Affidavit of Support nije potreban(jer ako je,onda DV lottery gubi smisla) :wtf:. Ovde je cak i jedna prijateljica koja radi u turisticku agenciju koja pomaze oko popunjavanja i prevode dokumenata za DV lottery,je rekla da ne treba I-134, nego I-864, i I-864A ????I stvarno mi nije jasno sada..Jer na oficijalnom sajtu Travel.state.gov lepo pise da I-864,i I-864A popunjavaju drzavjani UsA koji sponzorisu clanove familije ili djecu koje zele emigrirati u USA, i to da NVC trazi od sponzora da popuni ovaj form.....a ne aplikant...
Staro 23.11.2012, 02:54
blueman's Avatar
blueman blueman je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2012
US lokacija: Las Vegas, NV
Nepromenjeno

Viza je u pasosu!!!! :grin: :grin: :beer:
Evo ukratko kako je sve proslo.
Intervju je bio zakazan za 8.30h u ambasadi u Kneza Milosa, ja sam naravno dosao 20 minuta ranije. U 8.25h izasao je sluzbenik ambasade i poceo da proziva, prvo sve za neuseljenicke vize pa onda useljenicke ( mnogo vise ovih prvih)..Prosao sam obezbedjenje, prijavio se na salteru ispred prostorije za obradu i cekanje, nakon cega sam usao unutra.
Oko 9h prozvan sam po imenu ( ovi koji cekaju neuseljenicke imaju brojeve) da predam dokumenta.
Predao sam sledece papire:
-odstampana strana sa bar kodom o zakazanom intervjuu
-pasos
-2 slike 5x5cm
-izvod iz maticne knjige rodjenih
-diplomu srednje skole
-uverenje iz policije
-uverenje iz suda
-potvrdu o stanju na bankovnom racunu
-lekarski, rendgenski snimak su mi vratili odmah( lekarski odradjen u Smiljanicevoj 22, $150 za lekarski i 2000 dinara za jednu vakcinu(tetanus), drugu (MMR) koju sam trebao primiti, nisam primio jer sam doneo knjizicu da sam je primio pre par godina, dobicete i papir na engleskom o primljenim vakcinama od doktorke a on ce vam trebati na ulazu u US).

nisam prevodio ni jedan dokument niti sam overavao bilo kakve kopije.
.
Sluzbenik mi je onda rekao da sednem, posle 20 minuta pozvan sam da dam otiske prstiju, posle cega sam se vratio da sednem (jednom paru pre mene je receno da moze da izadje i da se vrati u 10.45h, menu nisu rekli nista, verovatno su zaboravili).
Oko 10.45h pozvan sam da platim $330 ( moze da se plati u dinarima, dolarima ili karticom), pa nazad na cekanje do 12.30h (bio sam poslednji za useljenicke).

Usao sam u sobu br.8, seo, pre razgovora podigao sam desnu ruku i zakleo se da cu pricati istinu posle cega sam potpisao obrazac ds230 i vracena mi je dipoma srednje skole sve ostalo je zadrzano.
Razgovor je trajao oko 15 minuta gde me je konzul pitao pitanja tipa: Kod koga idem?Gde idem?Da li sam bio pre u Americi?Koji su mi planovi?i sl. Moj savet je da odgovarate potpuno iskreno, jer u sustini on vas pita manje vise ista ona pitanja na koja ste vec odgovorili pre par meseci. Na kraju mi je rekao da dodjem sutradan izmedju 2 i 3 da pokupim vizu….

Sutradan sam dosao oko 2.15h, usao unutra, sacekao malo i dobio pasos i jednu zapecacenu kovertu( verovatno lekarski ) koju predajem imigracionom oficiru na ulazu u Ameriku.

Eto to je bilo to, nije bilo strasno, budite samo prirodni i opusteni.
Sto se tice puta, planiran je za januar a destinacija je San Francisco.
Staro 23.11.2012, 03:44
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Sve cestitke sa moje strane Blueman!
Januar ce brzo...i ne treba odugovlaciti, pogotovo sto sam ides. Srecne pripreme za put...samo razmisli sta ces sa kaputom kad stignes tamo. (kod nas - tamo +). :)

Pravila pisanja