![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Najplaćeniji poslovi u Americi - without college degree » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
u USA dobre plate imaju informatičari, lekari, farmaceuti, advokati... od inženjera: petrohemijski, mašinski, avionski..... prehrambeni imaju slabe plate koliko sam čuo. oko prosečne plate u USA. ništa posebno. raspitivao sam se jer sam iz iste srtuke.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovde je malo drugacije sto se tih podela tice, moze biti da mislis na ono sto oni zovu: - process engineer (klikni pa pogledaj po mestima za Ilinois, razlicito mesto razliciti su im podaciovde) - food scientist (imaju fakultete Food Science) klikni ovde A ako si sa M.S. malo bi bile vise u idelanom slucaju da te stvarno tako zaposle. Daj neki link koji si tacno smer zavrsio na kom fakultetu? A sto se tice toga - mnogo-malo... Sve je stvar perspektive. Nekom je npr. moja plata mala a nekom astronomska, sve zavisi ko ima kakvo obrazovanje, struku, srecu, lokaciju, i ostalo... Ja koliko vidim ovde najbolje zaradjuju sportski treneri, bankari, ljudi u finansijskim strukama, lekari, advokati (da izuzmem dzet set i ostale bogatase ako mislim na nas dodjose) i ostali a za njima STEM struke - science, engineering (prirodne nauke i inzenjerija). A plate ljudi sa srednjom skolom su obicno mnogo manje. Npr moje sekretarice rade vise dana godisnje od mene ali imaju od3- 4 x manju platu od mene. |
|
|||
|
|||
![]()
Tehnoloski fakultet, Ns, Diplomirani iznjenjer prehrambene tehnologije, inzenjerstvo konzervisane hrane, trenutno na masteru mogu ga zavrsiti u skorije vreme.
Koliko sam shvatio u pitanju je solidna porodicna firma (nasa) koja se bavi proizvodnjom dimljenih proizvoda sa naseg prostora. |
|
|||
|
|||
![]()
Trebate otvoriti drugu temu. Ovo je tema za najplacenije poslove bez fakultetskog obrazovanja (without Colledge degree). Jer kad neko dodje na forum moze da trazi informacije na pripadajucim temama.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pa eto i ovde da dodam - koji su to najplaceniji poslovi bez fakultetske diplome. Recimo kakve su cene sledecih poslova; Sivaca Masinski monter Prodavac u maloprodaji Frizer/ka Mehanicar Konobar Raznosac Pizza Pizza majstor Kuvar Mesar (prodavac) Obezbedjenje Sobarica Cistac/ica I mnogi drugi poslovi. Mozda sam neke ubacio i za koje treba diploma, nekako sam se na brzinu setio. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ovde nisam cula da ima bas bukvalan prevod smera koji si ti zavrsio. Ja imam PhD iz tehnologije ovde ali su smerovi nesto drugaciji, nema taj. On je pre pomalo na Chemical Enigneering, Mechanical Engineering ili Food Science, sve zamisli jel kontrolises procese (razumes se u biohemiju i sta vec), bavis se automatizacijom procesa (controls), ili si vise food science... Poslova ima raznih koliko hoces, pogledaj npr. ovo klikni i klikni A evo primer jednog posla cisto ilustracije radi klikni (primeti kako su nabrojali "Bachelor’s degree (B.S.) in Engineering (mechanical, electrical, chemical, or agricultural) or a related field required." |
|
||||
|
||||
![]()
A pekar? Kako su placeni pekari u USA? I da li su trazeni uopste tj.koliko ima posla za kompletnog majstora(citaj koji radi ama bas sav program u pekarstvu,pa i pizze-iako nije bas pizza majstor) i nadasve dobrog majstora,koji voli to sto radi i radi to odlicno i odgovorno? Traze li neke diplome i slicno? Imaju li nasi ljudi pekare tamo tj.da li se prodaje nas asortiman tamo tipa:burek,lenja pita i sl. ili su ipak u prednosti kao trazenije pizze te samim tim i pizza majstor? Molila bih da neko napise nesto o tome ako zna,koliko god to bilo i sto god! Mozda cak stigne neka ponuda i za posao?!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Vuxanne
molim te kontaktiraj mena ovaj email karadjordje11111@gmail.com Imam neka pitanja za tebe, koja nisu za forum... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sivaca ne znam sta je - jel snajderka? Taylor? To nemam pojma ovde vecinom kupuju gotovu garderobu a imaju u nekim prodavnicama gde preprave na neciju meru - ne verujem da se placa papreno nesto to, pre mi se cini i da je i to "minimum wage". Mehanicar i masinski monter bi pre spadali u domen "technicians" ali problem je sto to ovde nije trogodisnja skola vec obicno visa skola - community college ili neko ko je zavrsio "apprenticeship program" - sto je slicno nasem starom segrtskom principu, tako da tek to nemam pojma kako bi nekog gde zaposlili. Znam dipl. masinskog inzenjera koji radi kao CNC tehnicar jer mu je slab engleski. Biti inzenjer ovde znaci - odlcian Engleski, masa e-mailova, video konferencija, putovanja, sastancenja. A biti tehnicar - moze biti znati da procitas tehnicki crtez i nesto da napravis. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Valja skrenuti paznju i na takve poslove, nemaju svi IT diplomu ![]() No eto sigurno je i sa tom minimalnom platom bolje tu nego ovde ili je ona stara - sedi dje si? ![]() Ali ima osoba koje bi zelele otici tamo bez oslanjanja na diplome i neke VELIKE plate, vec onako doslovno receno da "moze da zivi normalno" da ne razmislja od danas za narednih 5 dana da li ce imati i koliko imati samo za hranu i nista drugo. A to poznavanje Engleskog sigurno se moze nauciti dovoljno za 3 meseca ako se nemas na koga oslanjati da ti ama bas sve prevodi. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
College informacija | lah11 | Vaša strana | 18 | 22.11.2014 13:03 |
Koji poslovi su traženi u Americi? | kizo101 | Vodič za emigrante | 13 | 12.07.2014 20:00 |
Poslovi za žene! | macodlak | Stare teme | 6 | 12.02.2014 13:10 |
![]() |