ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.03.2011, 22:41
Luna Luna je offline
Član

Datum prijave: 24.05.2010
YU lokacija: Bgd
Nepromenjeno

Mi(suprug, ja i dete od 9 godina) smo, takodje obavili lekarski u Smiljanicevoj. Otprilike sve kako su i drugi pisali, samo smo mi imali srecu pa smo sve zavrsili od 9.15 do 11h. Vadjenje krvi, rengen, pregled kod dr. vakcinacija i to bi bilo to. Dobili zapecacene koverte i rengenske snimke. Pregled je bio jako kratak i ne opterecujuci. Svi ko ji se brinu, zaista nema razloga.

Nemam nista da dodam na prethodna iskustva sa lekarskog, poseno posle iscrpnog izvestaja Mv2Player-a.

Intervju u ambasadi imamo 15.03.
24.05.2010. - vraćena prva koverta
15.03.2011. - Visa granted
In US since May 4, 2011...
Reply With Quote
Staro 03.04.2011, 20:07
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno Питање...

Ово сам већ питао у једној теми о лекарском прегледу,али не добих одговор. Мислим да је интересантно (ако има истине у овоме што пишем),па ћу прекопирати свој пост у ову тему и надам се добити било какав одговор.

Још ништа слично нисам овде прочитао,па рекох да питам.
Моја жена има веома добру пријатељицу која већ пуних 12 година живи у УСА (сада већ има и држављанство,већ пар година). Она није у Америку отишла преко лутрије,већ на други начин,али то није битно за причу.

Дакле,она је за своју мајку средила да добије зелену карту (можда не баш средила,али ваљда има нека права на зелену карту пошто јој је ћерка држављанин САД,али не држите ме за реч, а то и није битно за оно о чему хоћу да причам...).
Углавном,и њена мајка је 2008. године прошла процедуру,као и лекарски преглед. И ваљда су јој у оним анализама са лекарског (вероватно у клиници у Смиљанићевој) написали да има антитела на туберкулозу (што је и нормално,јер смо сви ми вакцинисани и имамо антитела на туберкулозу).

Када је стигла у Јуту, Солт лејк Сити, (ова пријатељица сада тамо живи), на аеродрому су је прочитавши те податке одмах упутили у болницу (Healt Department), и тамо јој је доктор преписао неке лекове против туберкулозе (понављам,жена нема туберкулозу,већ јој је констатовано присуство антитела,што је нешто најнормалније код људи који су примили вакцину, тј. свих нас).

Када је ова наша пријатељица и на аеродрому и лекару у болници рекла да је то нормално и уобичајено, и да она наравно неће пити те лекове, он је рекао да разуме, али је таква процедура.

Понављам, ово сам први пут синоћ чуо (рекла ми жена после разговора са том пријатељицом), а она каже да је таква ситуација била и на Флориди (прво је живела тамо,а касније се преселила у Јуту).

Мени је све ово невероватно (не кажем да та пријатељица лаже,јер нити има разлога за то,нити би нас лагала), јер ем је то једна непријатност, ем све то КОШТА!

Ако неко зна нешто више о овоме,радо бих да чујем...
Staro 09.06.2011, 07:28
Zelenka Zelenka je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2010
US lokacija: NYC
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno Zagreb- Dr. Goldoni

Oke, probat cu skratiti sto vise i napisati samo najvaznije.

Nazvala sam cca 2 tjedna prije razgovora (mobitel cete naci sto na ovom forumu, sto na stranici state.gov vezano za med. exam u Zg)
Narucena u 8:30, Vinogradska bolnica, Ambulanta za dijabetes 2.kat (ljubicasta zgrada).
-odmah trazi karton cijepljenja (uostalom to ce vam odmah reci cim ju nazovete), unese na neki svoj papir i krene pisati uputnice za Rtg pluca i vadjenje krvi. Mene nije bilo potrebno docijepljivati, tako da ne znam koliko ce vas oderati ako vam nesto fali
- krv(iz vene): Petrova 3- najduze cekanje u cijeloj DV prici, valjda 2 sata, uvalit ce vam neki papir koji nosite kasnije njoj (ona dize nalaz)
- pluca: Klinka za plucne bolesti, Mirogojska.. cekanje: sat vremena (zvuci nevjerojatno ali istinito).

Oko 11 bila gotova, nakon cega sam isla platiti pregled. Znaci ne nosite njoj lovu, vec ce vam ona dati svoju uplatnicu ispunjenu.

Narucila me oko 15 h, uzela uplatnicu, nalaz Rtg-a i potvrdu za podizanje nalaza krvi i krenula. Tlak, srce pluca, zubi, ustani-skini hlace, okreni se. Gotovo. I zatim dio gdje odgovarate sa DA/NE (prijasnje bolesti, tegobe.. itd) Sve odgovore biljezi na papir.

tl;dr
Dr. ugodna, profesionalna. Cista pljacka (870 kuna, nova cijena). Cekanje 3 sata, sam pregled sve skupa 10 minuta.
Reply With Quote
Staro 27.01.2012, 15:02
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

O lekarskom pregledu i nema baš puno šta da se kaže.
Već je pričano da ordinacija izgleda kao da se radi u ilegali. Ni mi nismo mogli da se otmemo tom utisku.
Pojavili smo se u dogovoreno vreme (u 9h) u Smiljanićevoj (bez bebe). Žene su bile prilično ljubazne. Uzeli su nam krv i poslali nas u Euromedic (Alekse Nenadovića) da snimimo pluća. Snimanje je baš brzo bilo gotovo, ali smo malo duže čekali na izradu snimaka.
U 12:30 smo svo troje otišli ponovo u ordinaciju. Pregledi redom...pritisak, srce, pluća, refleksi, genitalije...
Merenje visine se radi odokativno (pitala me je doktorka koliko sam visok, a onda je rekla da sam kod nje santimetar niži ), dok za težinu poseduju vagu.
Medicinska dokumentacija koju smo prikupljali je bila potpuno nepotrebna, jer doktorka nije htela ni da je pogleda. Nekako mi je delovalo kao da hoće da odradi formalnosti...mi se nismo bunili.
Vakcinacija je bila skroz ok (beba naravno nije primila ništa) - nismo ni osetili. Dobili smo dokaz o vakcinaciji u 2 primerka - jedan za ambasadu, drugi da ponesemo u USA. Sve što su pripremili zapakovali su u zapečaćenu kovertu i to smo poneli na razgovor u ambasadu. Snimak pluća je bio nezapakovan, ali to nam u ambasadi nisu ni uzeli.
Cena pregleda je 100$ za bebu, 150$ za odraslu osobu. Platili smo u $. Vakcinacija (4 kom - 2+2) nas je koštala 7200RSD.
Da dodam još i da nije bilo neke posebne reakcije na vakcinu ni kod žene ni kod mene u narednim danima - blagi bol na dodir, ali ništa strašno.
Eto...toliko mogu da se setim. Ako neko ima neko pitanje - rado ću pokušati da odgovorim.
Reply With Quote
Staro 28.01.2012, 21:01
wolf wolf je offline
Drug član

Datum prijave: 18.12.2009
Nepromenjeno

Mr.Marzik,
jedno pitanje. Da li si imao karton o vakcinama koje si primio kao dete? Ja sam zvao ordinaciju u Smiljanicevoj i oni su mi rekli da taj karton trazim od lekara opste prakse.
Reply With Quote
Staro 28.01.2012, 23:43
Mr.Marzik's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Moja žena jeste, ja nisam. Žena je ponela zapečaćenu fotokopiju svog zdravstvenog kartona...samo tako su hteli da joj daju. Ja sam imao redovnu i vojnu zdravstvenu knjižicu u koje su bili upisani podaci o vakcinacijama.
Žena kaže da su njene podatke upisali u onu evidenciju o vakcinacijama koju smo predali u ambasadu i čiji jedan primerak ostaje svakom od nas, a da kod mene nema ništa uneto u tim poljima.
Znači - ne bi bilo loše da nabaviš taj karton, ali nije tragično ni ako ga nemaš.
Žena nije imala vakcinacije u skorije vreme, a ja sam vakcinisan u vojsci (2002) protiv tetanusa.
Oboje smo dobili po dve vakcine.
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 00:18
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik Prikaz poruke
Moja žena jeste, ja nisam. Žena je ponela zapečaćenu fotokopiju svog zdravstvenog kartona...samo tako su hteli da joj daju. Ja sam imao redovnu i vojnu zdravstvenu knjižicu u koje su bili upisani podaci o vakcinacijama.
Žena kaže da su njene podatke upisali u onu evidenciju o vakcinacijama koju smo predali u ambasadu i čiji jedan primerak ostaje svakom od nas, a da kod mene nema ništa uneto u tim poljima.
Znači - ne bi bilo loše da nabaviš taj karton, ali nije tragično ni ako ga nemaš.
Žena nije imala vakcinacije u skorije vreme, a ja sam vakcinisan u vojsci (2002) protiv tetanusa.
Oboje smo dobili po dve vakcine.
Koje ste vakcine dobili? Je li jedna od njih protiv gripe?

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 29.01.2012, 00:20
Mr.Marzik's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Pa valjda ove standardne...
Jedna je objedinjena - zauške, morbile, rubeole, a druga je tetanus.
Reply With Quote
Staro 31.01.2012, 21:12
AnDREAM AnDREAM je offline
Član

Datum prijave: 10.08.2011
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno AnDREAM

Ako se ne varam, niko nije pisao o iskustvu iz Drziceve, pa evo, mozda nekom koriste informacije. Zakazala sam ovde zbog lokacije i zato sto me nekako vise privuklo Medjunarodna organizacija za migraciju od privatna ordinacija...Uglavnom, bilo mi je zakazano za 9.30AM, prijavila se na "recepciju", pogledao mi pasos, vratio i cekam dalje, onda se pojavio gdin koji mi je trazio DVE slike, vakcinacioni list, pasos i bacio se na kopiranje. Onda opet cekam, pa odlazim u prostoriju gde mi gdja vadi krv iz vene, osnovne informacije tipa: visina, tezina, pritisak, nasledne bolesti, da li sam imala operaciju, proveravala mi je vid i pitala me da li zelim da uzmem rezultate istog dana ili da dodjem za 2 dana. Vratili su me u cekaonicu sa uputom kojim me salju u Resavsku 69 na rendgen, onda sledi DR pregled. Zamolila me je da skinem sve osim carapa, jer kaze kao zensko razume slojevito oblacenje na minus beskonacno. Stetoskopom disi-disi, zatim je manuelno pregledala stomak, pitala za operacije i dala mi uput za Ul.Despota Stefana 54a, kako bih primila MMR i DTP vakcine. Opet cekaonica, placanje pregleda 150$...Odlazim za vakcine, tamo me pitaju da li sam skoro pila antibiotike, da li imam alergiju na piletinu i ne secam se sta jos, i kako sam ranije reagovala na vakcine, rekla sam da mi je jedna pre 18 godina gnojila i pokazem na spisku koja, ispostavi se da mi je tu DR u IOM napisala da OPET primim, jer kako pretpostavljamo nije okretala kartoncic i videla da je napisana na poledjini. Pozvali smo je i onda su se njih dve konsultovale i primila sam samo DT (tetanus), 1271 RSD. Rendgen je prosao vrlo brzo, nije bilo guzve, dobijete snimak na CD i papir kao izvestaj. Vratila sam se u Drzicevu po rezulate, sacekala malo i dobila sve u koverti, uz evidenciju vakcina koja ostaje meni. Citav "proces" trajao je oko 4h, s tim sto naravno zavisi koliko vam treba do Resavske ili despota Stefana i koliko se negde ceka. Srecno svima i pozdrav!
Reply With Quote
Staro 23.08.2012, 18:24
acacrni acacrni je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
  • Chancroid;
  • Gonorrhea;
  • Granuloma inguinale;
  • Leprosy, infectious;
  • Lymphogranuloma venereum;
  • Syphilis, infectious stage;
  • Tuberculosis, active;
  • Any quarantinable, communicable disease defined by current and future Presidential Executive Orders
  • Communicable diseases that may pose a public health emergency of international concern reported to the World Health Organization (WHO)
  • physical or mental disorder and behavior associated with the disorder that may pose, or has posed, a threat to the property, safety, or welfare of the alien or others
  • alien who is determined (in accordance with regulations prescribed by the Secretary of Health and Human Services) to be a drug abuser or addict is inadmissible

HIV je izbacen sa liste u novembru prosle godine.

Moguce je podneti zahtev za Waiver - forma I-601.
Da li je moguce npr odloziti intervju ili ponovo raditi lekarski ako se konstatuje neka od ovih bolesti, neke je moguce izleciti.. I da li ima jos neke bolesti ili infekcije koje mogu diskvalifikovati, npr ako imas neku infekciju a da nisi ni znao, prehlada itd
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja