ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.09.2016, 17:01
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Upravo upisujem. Preko koje zemlje ste se prijavili za lutriju? Taj podatak mi nedostaje.

Oprosite, nisam ni razmisljala o tome. U pitanju je BiH. Sad se mirno selimo na istrazivanje ljekarskih.
Reply With Quote
Staro 22.09.2016, 19:40
wayne89 wayne89 je offline
Član

Datum prijave: 12.05.2016
US lokacija: Chicago
Pošalji Skype™ poruku korisniku wayne89
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Postoji i 'varijanta' da ona dobije vizu posle tebe ukoliko se ranije vencate i nju uneses u DS-260, a na intervju odes sam:

https://travel.state.gov/content/vis...interview.html

I would like my spouse and/or children to follow me to the United States after I immigrate. Can they do that? - Yes, but remember that all diversity visas for a fiscal year must be issued by September 30. Available visas for some countries and regions may be used up prior to that date. If your spouse and children delay obtaining their visas, they may lose their opportunity to immigrate on the basis of their DV applications. If this happens, you will need to file a petition to bring your family to the United States at a later date. If they do not obtain diversity visas prior to September 30, your spouse and/or children may have to wait several years to join you.
Ovo mi se cini mnogo vise komplikovano.

Meni me zanima vashe mislenje za dali je 9 mjeseca sumljiv period za veza u ocima konzula ako se vencamo prije intervju?

Bilo bi tragedija da nas ne poveruju o vezi i jednostavno trazimo pravo reshenie.
Reply With Quote
Staro 22.09.2016, 21:34
Ninovranje Ninovranje je offline
Drug član

Datum prijave: 19.06.2010
US lokacija: Chicago - Niles
YU lokacija: NjeVra Siti
Pošalji Skype™ poruku korisniku Ninovranje
Nepromenjeno Stigao email sa datumom intervijua

Zdravo, opet ja.

Citat:
Dobio sam email u Utorak 20.Septembra
Interviju je zakazan za 8.Novembar u 8:30
CN 2017EU00012xxx
DS 10-May-2016

Lekarski nismo zakazaivali, planiramo od Ponedeljka, i krecemo sa dokumentima
BetterFuture update tabelu, kad imas vremena

Edit: Ninovranje, molimo Vas da za tudje reci koristite quote (ovako kako sada stoji). U suprotnom ispada da ste Vi izvuceni i da ulazite u proces. Hvala na razumevanju. Sup. Mod.

Last edited by SEEUSAIC; 22.09.2016 at 21:48.
Reply With Quote
Staro 22.09.2016, 22:11
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wayne89 Prikaz poruke
Ovo mi se cini mnogo vise komplikovano.

Meni me zanima vashe mislenje za dali je 9 mjeseca sumljiv period za veza u ocima konzula ako se vencamo prije intervju?

Bilo bi tragedija da nas ne poveruju o vezi i jednostavno trazimo pravo reshenie.
Diskreciono pravo konzula je da o tome odlucuje i to za svaki predmet drugacije. Dakle, nema pravila. Mada koliko je vec pisano, po iskustvima drugih, konzuli su svesni da zivot ide svojim tokom. Na vama je da ga uverite da vas brak nije iz koristoljublja.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 08:19
plax plax je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik disljenko Prikaz poruke
Z
8. Odstampan Appointment Letter
Unapred zahvalan Milan!
Može mala pomoć? Šta je Appointment Letter, nisam se snašao da pronađem?
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 09:24
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik plax Prikaz poruke
Može mala pomoć? Šta je Appointment Letter, nisam se snašao da pronađem?
Verujem da je covek mislio na 2NL (Second Notification Letter)
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 09:48
plax plax je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
ondaK da sačekamo Milana da nam potvrdi, Milaneeee!!
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 12:10
tashana tashana je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zmija Prikaz poruke
Cudno, meni mail nije stigao a imam cn ispod 9100 a poslao 31.5. Ds
Hello, evo i mene opet da "kukam"
Mislim da ja imam najmani br 4xx, poslat formular 29.5. A jos nema maila😣
Da li da se zabrinem?!😯
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 13:11
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tashana Prikaz poruke
Hello, evo i mene opet da "kukam"
Mislim da ja imam najmani br 4xx, poslat formular 29.5. A jos nema maila😣
Da li da se zabrinem?!😯
Voleo bih da nekako mogu da pomognem, ali samo mogu da saopstim moje vidjenje procedure, posto sam shvatio nesto tek posto sam dobio datum. Sad, mozda ovo vec znate, pa uludo tipkam, ali:

1) Kada ste bili slucajno odabrani, koristili se ovaj link za proveru da ste izvuceni: https://www.dvlottery.state.gov/ESC/
2) Da posaljete obrazac DS-260 koristitili ste sledeci link: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
Sve dok ste u obradi, pri vrhu formulara bi trebalo da je: CURRENT PROCESSING SITE: KCC.
Kada obrade vasu prijavu, status se menja u: CURRENT PROCESSING SITE: BELGRADE (ili neki drugi grad, pretpostavljam).
3) Kada se promeni status prijave, a vi dobijete mail, ponovo koristite prvi link: https://www.dvlottery.state.gov/ESC/ da vidite datum intervjua sa potpuno istim podacima za logovanje kao pod 1), tako da mozda mozete i bez potvrdnog mail-a da proveriti da li imate datum, samo se mail od noreply@state.gov npr. zagubio, ili nesto slicno.

I siguran sam da datum intervjua i nije tako linearan sto se tice CN i datuma slanja DS-260, posto sam DS-260 poslao jako rano (8-maj), a intervju mi je zakazan posle nekih koji imaju veci CN nego ja, a i prijavu su poslali kasnije.
Reply With Quote
Staro 23.09.2016, 20:38
disljenko disljenko je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Cao evo da se javim, video sam na njihom oficijalnom sajtu na linku

pa sekcija: What to Bring to the Interview, pise medju ostalim stavkama i Appointment Letter - Your appointment information from the Entrant Status Check on the Electronic Diversity Visa (E-DV) website.

E sad ja sam shvatio da kad se ulogijemo na ovu stranu, gde pise da smo izvuceni pa onda po trugi put i datum intervjua...da je to to. Ispravite me ako gresim. A to je vervatno i 2NL (Second Notification Letter) samo su nam terminologije razlicite, jel tako?

Last edited by disljenko; 23.09.2016 at 20:45.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja