ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Grand Rapids, Michigan » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.11.2012, 20:11
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Ma video sam, ali rekoh da potvrdim. Mislim, covek je tek aplicirao a raspituje se o kojekakvim vukojebinama ko da se sutra seli u USA. Ljudi se upljuvase objasnjavajuci.
Kada budes dobio zelenu kartu, veruj mi imaces dovoljno vremena da se raspitas o svemu i pronadjes gde ces i kako ces. Mnogo toga se tada promeni i otvore se neke mogucnosti. U periodu u kom si ti sada (pre nego sto sam dobio GC), mislio sam "bilo gde osim u Cikago". U medjuvremenu sam dao otkaz na poslu i prihvatio drugi posao. Ta firma je otkupila americku firmu i meni ponudila poziciju u Cikagu, koju sam ja naravno prihvatio. Razmisljanje sada gde ces i kako ces i sanjarenje te moze dovesti samo do velikog razocarenja. Ovo je ipak lutrija i vecina ljudi ne dobije GC.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 13.11.2012, 09:08
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Ma video sam, ali rekoh da potvrdim. Mislim, covek je tek aplicirao a raspituje se o kojekakvim vukojebinama ko da se sutra seli u USA. Ljudi se upljuvase objasnjavajuci.
Kada budes dobio zelenu kartu, veruj mi imaces dovoljno vremena da se raspitas o svemu i pronadjes gde ces i kako ces. Mnogo toga se tada promeni i otvore se neke mogucnosti. U periodu u kom si ti sada (pre nego sto sam dobio GC), mislio sam "bilo gde osim u Cikago". U medjuvremenu sam dao otkaz na poslu i prihvatio drugi posao. Ta firma je otkupila americku firmu i meni ponudila poziciju u Cikagu, koju sam ja naravno prihvatio. Razmisljanje sada gde ces i kako ces i sanjarenje te moze dovesti samo do velikog razocarenja. Ovo je ipak lutrija i vecina ljudi ne dobije GC.
@dreamerns

Prvi put sam prijavljen, nisam još ništa dobio a i ako ne dobijem igram opet.
Pa zar Forum ne služi kao mesto na kome se diskutuje o svemu i svačemu, a konkretno ovde u ovim temama o lokacijama u Americi. Ja ne želim nikoga da smaram, samo interesuje me puno toga a smatram da je ovaj forum pravo mesto da se dođe do pravih informacija, iz prve ruke.
Takođe posle par dana provedenih ovde na forumu znam puno više nego pre, puno toga sam pročitao i zahvalan sam svima onima koji su mi odgovorili na postavljena pitanja.

Ja samo hoću da budem spreman u startu, jer nikad nije na odmet biti spreman. A ja znam šta znači sanjariti a šta znači realnost, dobiti GC je kao dobiti Loto sedmicu, ali zar to treba da znači da se ni ne treba nadati?

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 13.11.2012, 10:22
nina-venus nina-venus je offline
Drug član

Datum prijave: 15.08.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Dobiti na lutriji zelenu kartu je ravno loto dobitku.
Reply With Quote
Staro 13.11.2012, 16:25
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Nije... prvo, mislim da su sanse da se dobije GC mnogo vece... evo, mi se ovde upoznasmo, podosta nas, i svi smo dobitnici, a ne znam ni jednog jedinog LOTO dobitnika. Osim toga, ako dobijes na LOTO-u, ne moras vise da radis, a ako dobijes GC moras da radis verovatno vise nego sto si radio pre dobitka.
Samo se salim, svaki dobitak na lutriji je premija za sebe :-)))

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 07:39
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Nije... prvo, mislim da su sanse da se dobije GC mnogo vece... evo, mi se ovde upoznasmo, podosta nas, i svi smo dobitnici, a ne znam ni jednog jedinog LOTO dobitnika. Osim toga, ako dobijes na LOTO-u, ne moras vise da radis, a ako dobijes GC moras da radis verovatno vise nego sto si radio pre dobitka.
Samo se salim, svaki dobitak na lutriji je premija za sebe :-)))
@dreadnot
Hvala puno na pozitivnim i detaljnim komentarima, ako se vidimo preko bare idemo na pivo

Reply With Quote
Staro 14.11.2012, 08:50
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Ma nije zabranjeno mastati. A svi koji dodju ovde da pisu, mora da im je dosadno na poslu ili kuci pa krenu da mlate po tastaturi. Ili cisto naidje zelja za maternjim literarnim radom. Bar kod mene tako. Ili zelja da se malo pametuje i igra drage Savete. Kazem iz svog iskustva.

A ako cemo zivot usmeravati na osnovu onoga sto citamo po internetu od nepoznatih ljudi, kuda ide ovaj svet...
Reply With Quote
Staro 17.11.2012, 09:01
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
A ako cemo zivot usmeravati na osnovu onoga sto citamo po internetu od nepoznatih ljudi, kuda ide ovaj svet...
Bitno je da svako od nas svoj život drži u svojim rukama, ali dobiti GC je nešto što mi sami ne možemo odlučiti i uticati (mada bilo bi lepo kad bi mogli birati ) a to nam odlučuje i menja dosta toga u životu...

E sad da li ćemo usmeravati život čitanjem postova od nepoznatih ljudi, to ne, ali pročitati, poslušati nečiji savet što da ne. Nama ovde koji smo u Sr puno znače vaši tekstovi, da shvatimo i stvorimo sliku o nečemu... Međutim svako od nas je različit, pa nismo svi isti, niti su zanimanja od svih nas ista, nekome će možda odgovarati Silikonska Dolina i SF Bay, drugima LA, trećima NY...svako od nas bira svoj put u životu.

Pa neko je IT stručnjak, neko doktor, neko zidar, moler, neko dizajner, neko električar, neko veterinar i onda naravno da svako od nas vidi neku različitu državu u Americi kao svoju šansu....

Reply With Quote
Staro 17.11.2012, 16:27
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja Prikaz poruke
Pa neko je IT stručnjak, neko doktor, neko zidar, moler, neko dizajner, neko električar, neko veterinar i onda naravno da svako od nas vidi neku različitu državu u Americi kao svoju šansu....
To je to, pravo u centar. Lepo je u Kaliforniji, lepo je bezati iz hladnih severnih krajeva, ali...
Odem ja juce na neki sajt za zaposljavanje da vidim sta bi bilo kad bi bilo, cisto da sam sebi usmerim interesovanje i sokiram se. Od ukupno 675 oglasa za moju struku na tom sajtu 467 poslova je u drzavama oko jezera, 70%!!! Dalje nemam sta da gledam, posebno sto su standardi mog posla u evropi i americi malko razliciti pa bi prilikom usaglasavanja standarda moglo da padne i par brzih otkaza na pocetku. Gledao sam po drzavama i Micigen, Njujork, Minesota i Ilionis su zaista u tome ne prikosnovene. Kalifornija i Severna Karolina su u rangu Ohaja i jedina drzava koja je jos vredna pomena je Teksas. Ostalo je sto se tice mene i mog posla ravno nuli.
Staro 20.11.2012, 07:41
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
To je to, pravo u centar. Lepo je u Kaliforniji, lepo je bezati iz hladnih severnih krajeva, ali...
Odem ja juce na neki sajt za zaposljavanje da vidim sta bi bilo kad bi bilo, cisto da sam sebi usmerim interesovanje i sokiram se. Od ukupno 675 oglasa za moju struku na tom sajtu 467 poslova je u drzavama oko jezera, 70%!!! Dalje nemam sta da gledam, posebno sto su standardi mog posla u evropi i americi malko razliciti pa bi prilikom usaglasavanja standarda moglo da padne i par brzih otkaza na pocetku. Gledao sam po drzavama i Micigen, Njujork, Minesota i Ilionis su zaista u tome ne prikosnovene. Kalifornija i Severna Karolina su u rangu Ohaja i jedina drzava koja je jos vredna pomena je Teksas. Ostalo je sto se tice mene i mog posla ravno nuli.
@ASSI
Tačno tako, svako od nas je različit, različite ga stvari privlače i naravno da će onda u Americi svako naći da mu se dopada neka druga lokacija. Amerika je baš zato jedna neverovatna zemlja jer pruža mogućnosti koje ne pruža ni jedna druga zemlja na celom svetu. Meni se baš sviđa to što se svaka država razlikuje, što zavisno od toga čime se bavite možete da birate gde će te da živite. Niko ne može da garantuje da recimo odete u Chicago da će Vam tamo biti ok, da će te se snaći, naći posao, i sl. možda nekog od nas čeka posao iz snova u nekoj državi i gradu koji se još nije spomenuo na ovom forumu!

Reply With Quote
Staro 21.11.2012, 12:35
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

istraživajući po internetu o ovde pomenutom Grand Rapids-u naišao sam na podatak da u Grand Rapids-u ima Hrvatska Katolička Škola, kao i da postoji i velika Bošnjačka zajednica pa reko da objavim ako je nekome interesantno..

Reply With Quote
Odgovori

Tags
grand rapids, michigan

Pravila pisanja