![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ajd idi na moj profil i posalji mi email pa da vidimo gde hoces da rentas stan... i deder objasni na nasoj strani "Nick-ovi" taj tvoj Feng Shui Nick :w00t:
Btw - bezi od North Hollywood daleko, predaleko.... :ajojoj: Last edited by Zana; 14.12.2008 at 11:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Evo mozes [URL="http://losangeles.craigslist.org/"]ovde[/URL] pogledati dok ti neko od clanova ne odgovori. Mislim da ces dobiti realnu pretstavu. ;)
2009EU00010xxx Negde krajem Maja 2008- dobila sam prvu kovertu 24/5/2008- poslala prvu kovertu u KCC 17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu 04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje 15/10/2008- Stigla druga koverta 20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM 04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena. ![]() 01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA 16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzim odgovorima :)
Ipak necu izgubiti bas skroz veru u nas srbe, i ako je pocelo da ide u tom smeru nakon 20ak dana ovde i upoznavanja sa nekolicinom 'zemljaka' Sto tice nick-a, daleko je of feng shui fazona, naprosto kovanica, ajd delimicno cu objasniti na nick-ovima, da me zena bas ne samelje skroz, jer je to nas skroz interni fazon :) |
|
||||
|
||||
![]()
:book: izvod iz email-a, cisto da moze da pomogne drugim ljudima koji se nadju u istoj situaciji....
Cao Ivane, prvo da vam pozelim dobrodoslicu u USA, LA i na kraju na nas forum, gde smo svi zaista kao mala porodica :) i tu smo prvenstveno da pomognemo jedno drugima. Svi krajevi koje si ti naveo u postu meni nikada nisu bili opcija, iz prostog razloga sto su mi dosta daleko od posla. Ja radim na West side i oduzimalo bi mi dosta vremena da dodjem do posla (pogotovo na 405) i jos vise da se vratim nazad. Dakle, bez obzira sto su stanovi u krajevima koje si ti naveo jeftiniji nego u kraju gde ja zivim - amount koji bi se ustedeo ne moze da prekrije troskove za gorivo i sto je najbitnije moje utroseno vreme provedeno u autu na autoputevima a i ovako sam u nedostatku sa istim (kao uostalom i vecina ljudi ovde). Postoje dobri krajevi u Burbank i Van Nuys - ali su tamo stanovi skuplji i ne verujem da je pametno da izdvajate toliko novca na samom pocetku dok jos uvek nemate poslove i dok se niste koliko toliko sredili (sto moze da uzme i oko godinu dana). North Hollywood je uzas - radila sam tamo i pobegla glavom bez obzira. Sto se Glendale tice, to je dobar kraj - ali kao sto rekoh meni je to daleko :ajojoj:. Hocu reci - daleko od okeana, od skole, od mojih omiljenih radnji, bioskopa, prijatelja i svega sto mi je bitno u zivotu. Moj ti je savet da prvo nadjes posao pa shodno tome i da trazis stan, a ako ne mozes da cekas onda da nadjes bilo sta pa za godinu dana se preselis blizu posla i naravno u stan cija ti visina rente odgovara prihodu koji imas. U mom kraju stanovi su jednosobni oko 1350-1600, u NoHo za te novce moze da se nadje i dvosoban ali kao sto rekoh taj kraj meni ne dolazi u obzir. Vrlo je bitno da li je kraj bezbedan i posto imas dete da bude dobar school district i da ti pristupacna obdanista budu blizu. Kad naletis na oglas, uzmi adresu i proveri crime rate [URL="http://www.lapdcrimemaps.org/"]ovde[/URL] . Takodje, u mom kraju je rent control tako da stanodavci ne mogu da mi podizu kiriju vise od 4% godisnje. Ako uletis u stan koji nije controlled moze da se desi da udjes u stan sa $1000 mesecno za rent i da ti posle godinu dana podignu kiriju na $1500. Ja isto ne savetujem private iznajmljivanje jer mi je mnogo bolje da rentam od rental management. Kad se nesto pokvari ili treba odmah su tu a ne kao privatna lica da im ne mozes nista kad nesto nece da urade. Ovi moji znaju da svako od nas moze da pozove housing department ako ih zovemo vise od 3 puta a oni ne dodju da nesto poprave. Eto to je nekoliko hints a ti pisi kako se sve desava kod vas pa da se organizujemo malo bolje i vidimo nesto za stanove i poslove. Jeste da je kriza ali ima i firmi koje zaposljavaju pa da vidimo sta moze da se uradi. Pozdrav i sve najbolje, Zana PS ja ovo takodje bacam na forum jer nam je to kao interni dogovor - ako pisanija bas i nisu totally licne prirode, dobro je da se nadje tamo da bi pomoglo i nekim drugim ljudima koji se jednog dana nadju u istim okolnostima. Naravno, nista private ne ide online :==D: |
|
|
![]() |