![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Chamomile tea moze da se nadje u svakom marketu i od raznih proizvodjaca. Krueger (Ralphs) ih uvek ima. Caj od sipka je Rose hip ili Dog Rose ili Rosae Caninae tea. Beli slez je marshmallow root tea. Uvin caj je je uva ursi ili Arctostaphylos uva-ursi, pa s obzirom da su ga indijanci pravili tradicionalno ja mislim da ce pre ovde da ga prepoznaju kad pitate za Bearberry tea to treat inflammation of the urinary tract. Sve ovo moze da se nadje i u Whole Foods radnjama kojih ima u celoj USA, i u svakoj drzavi. Oni imaju i homeopathy sekciju, gde se mogu naci drops od svih tih biljaka za razne simptome i takodje u toj sekciji imaju i razne cajeve i specijaliste koji ce se snaci kad im date latinski naziv biljke koja vam treba. Takodje sve ovo, i jos mnogo drugog naseg mozete naruciti preko indo-european section na Amazon-u, ako nista drugo. Meni se jos nije desilo da ne nadjem ono sto mi treba, cak mi je neko pomogao i da nadjem Milford cajeve (moje omiljene) iako im Lipton ne da da se probiju na ovom trzistu. Eto, i da ne budem vise mirodjija.....ajd' zdr'o.
|
|
||||
|
||||
![]()
Covek sigurno te muce prekookeanski virusi.Probaj da se odrzavas uspravnim sa brufenom i kad nemas temperaturu pomaze. Kupuju se u nekim velikim "teglama" Nas teacher je samo to tamanio i tamo ,to radi i ovde.Inace lekari se slazu da svaki lek koji je i za decu je dobar lek.Brufen(ibuprofena) kod nas proizvodi Galenika u saradnji sa ABBOTT LABORATORIES CHICAGO USA(kupuje se bez recepta- tamo).Nemoj da pijes nikakve antibiotike, sem ako nije nesto bakteriski.Za imunitet uzmi neki komplex B vitamina(nemoj dugo da ga pijes jer goji).Jedno vreme izbegavajte restoransku hranu.Kapi za nos, ako nema(sto sumnjam)sa morskom vodom(mozete i sami da napravite prokuvana voda i morska so) mozda je najbolje i najbezbednije.A, jos i najlepse kuvano vino.
Pozzzz
|
||||
|
||||
![]()
U mala greska ja ono kucala sa Neky-jevog kompa. U svakom slucaju ovo bi savet od moni.
|
|||
|
|||
![]()
Eto, i da ne budem vise mirodjija.....ajd' zdr'o.[/quote]
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ne znam da li je neko ovo vec napisao, nisam sve procitao, ali iz mog iskustva za multiple flu-like symptoms najbolji je SUDAFED 12 hour. znaci tako se zove lek, i to je za ono kad te bole sinusi, grlo, nos ti curi i osecas se skroz s*ebano, onda cepis tu pilulicu na svakih 12 sati, znaci samo 2 dnevno, i budes ko nov. ima ga u svakom Wallgreens-u, i ne treba ti recept. medjutim od pre godinu dana, je sklonjen sa polica, i moras da odes na salter da ga trazis, iako je ranije bio dostupan na polici da ga samo uzmes i odes na kasu da platis, ali su u zadnje vreme poceli od njega da prave methamphetamine (droZu) pa su im ovo kao neke mere "bezbednosti" da moras da ostavis licne podatke na salteru, iako kao sto rekoh ne treba recept. znaci mozes da zamislis kako ima jake sastojke kad se od njega gudriraju! LoL salim se, ali lek je stvarno zakon! ima ga i u verziji 4 hour, i 6 hour, ali meni je najbolji bio taj sto se pije na svakih 12 sati, jer ove sto se piju cesce, obicno zaboravis da uzmes
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
E hvala ljudi svima na odgovorima. Pomogao meni ovaj DayQuil/NyQuil. Fora je da me nije grlo bolelo, curio nos i to (klasicna prehlada), nego visoka temeratura i uz to sve sto ide (groznica, opsta slabost itd.). Uglavnom me to drzi 2-3 dana, ali sada je samo jedan. Kanda ovi lekovi ipak sljakaju zestoko...jedino sto je cudno nisam se uopste preznojao.
Sto se jogurta tice, ovaj link sto je xeg tao je udaljen nekih 13 kilometara od moje zgrade (sto je i vise od 15km od centra). Slobo, ako znas neki blize.....daj adresu molim te.... :-) Ziveo jogurt!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
E ljudi - ja prebacila jogurt i burek u "Hrana za kad se doselite" pa slobodno nastavite tamo
![]() Nadam se da ste ok sa tim ![]() Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Unfortunately, I can't go back... I still mean it but from this point of view I would have kept my personal opinion to myself ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Od lekova bih ja preporucila da se, protiv glavobolje i uopste bolova, uzima, Tylenol extra strenght (pain reliever, fever reducer) - Adult Rapid Blast liquid (contains acetaminophen), znaci tecnost, ne tablete, kao medicina, moze svuda da se nadje, flasica je negde oko 5 dollara, ima ukus tresnje, sadrzi 240ml i glavobolju sigurno leci i to veoma brzo, kao i sve druge bolove, a preporucuje se i za skidanje temperature. Ono sto je jos dobro uopste kod Tylenola, za razliku npr. od Ibuprofena je to sto on u sebi ne sadrzi aspirin, tj. ne dovodi do iritacije zeluca, ne izaziva kiselost u zelucu (doduse pise da Acetaminophen moze da izazove ostecenje jetre, ali sta sad da radimo)... To mi je preporucila jedna kolegenica cija cerka je sada u dvadesetim godinama, ali ima od 12 godine migrenozne glavobolje, te je sve moguce kombinacije probala, da bi videla sta moze najbolje da joj pomogne...ja inace nemam glavobolje cesto, ali i kada dodju, ne trebaju mi...ibuprofen nije los, ali radi sporo, pogotovo onaj od 200, te mora da se uzme po nekoliko, tablete Thilenola, na mene nekako uopste nisu delovale, kako one regularne, a ono i ove extra strenght, ali u tecnom stanju, kao medicina, za divno cudo, valjda zato sto se mnogo brze apsorbuje u organizmu, deluje bez problema...
Protiv kiseline u zelucu, radi lakse probave ili kako vec god hocete da nazovete, dobre su TUMS, ali uzmite regular, ne ultra, extra etc...jer moze da vam bude u nekim slucajevima jos gore, nego bolje..naime, jacina TUMS-a je povezana s kolicinom Kalcijuma koji se nalazi u tableti...ukoliko vam nije dobro, postavlja se pitanje koju kolicinu Kalcijuma moze zeludac da provari u datom momentu..tako da sam ja dosla do zakljucka da je bolje uzeti i dve tri tablete regular TUMBS, nego jednu extra strenght, koja ima i duplo vise Kalcijuma i onda se osecati jos gore nego pre.... Pozdrav! |
|
||||
|
||||
![]()
Pa pazi
![]() Isto tako, mogu da izumrem ako popijem vise od jedne kasike Tylenol jer bi me preporucena doza od 375 mg lepo urnisala. Tablete ne uzimam jer je doza 500 mg acetaminophen zaista po mom razmisljanju suludo blizu OD ako pratis uputstva koja oni daju.... Svako otprilike ce da vidi sta mu najvise pomaze ![]() |
![]() |
|
|
![]() |