![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@eva:
Muž: First Name: (nisi navela) Middle Name: (prazno) Family Name: Woolf Ti: First Name: Eva Middle Name: (prazno) Family Name: Vidic Volf I nemaš brige. :;D: Dobrodošla na Zelenu Lutriju. :grin: @steficacvek,Zana: Ništa tu čudno nije... U Srbiji je zvanično pismo ćirilica, te neki sistemi samo to primaju. A tamo je vrlo teško upisati slovo W... :;D: Verovatno ima razloga zašto su morali pribeći takvoj metodi. Opet, to Amerima ništa ne znači.
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na dobrodoslici ,
naravno da nismo svojevoljno prevodili prezime jer se sada prezivamo razlicito (po dokumentima) jer, kada se prevodi izvod iz maticne knjige rodjenih stranca koji bi trebalo da sklopi brak u Srbiji onda se njegovo prezime prevodi-prilagodjava srpskom jeziku . Vencali smo se u Novom Sadu. Pitala bih gospodina Srdjevica da li zna nesto o tome kako se njegovo ime unosi prilikom popunjavanja dokumenata, jer po nekom forumu koji je na maternjem jeziku mog supruga, gospoda tvrde da ce on biti diskvalifikovan ako unese pogresno prezime a po njima je to prezime iz njegovog pasosa . Znaci ono koje je u vencanom listu je pravilno a to je naravno nama totalno nelogicno jer se nije on udavao . Evo primera: on je npr. Stefan Woolf u vencanom listu je Stefan Volf ? Izvinjavam se na ovoj zbrci ali zaista ne zelim da napravim neku gresku . |
|
||||
|
||||
![]()
Tako su mom kumu na krstenju prebacili Ian u Иан ali to ne menja nista. Mislim da mu je isto i u vencanom listu. Ima puno kineza a njima u nasim dokumentima stoji npr. Dji Mun Ming umesto 道指我明. :argue:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ukoliko se prijavite i izvucu vas,i dobijete poziv od ambasade,
kada donesete dokumenta i na vasem vencanom listu stoji jedno prezime koje je prevedeno na srpski a suprug stranac je dao svoje originalno prezime u prijavi za lutriju,da li je moguca diskvalifikacija zato sto su prezimena razlicita? Znaci vi se prijavite pod vasim originalnim prezimenom a posto se nalazite u Srbiji gde se strana imena prevode,na vencanom listu stoji druga varijanta sta onda?:blink::udri: |
|
||||
|
||||
![]()
Dok ti ispitas sve varijante procice prijava. Njegovi dokumenti su vazni, znaci pasos, licna karta, rodni list... fino se prijavite po svojim imenima koja su u dokumentima i to je to. Kad dodjete na intervju, ako vas izvu[B]k[B]u[/B][/B], onda cete fino pokazati vjencani list, objasniti situaciju i eto.
Zar nije u Srbiji zvanicno pismo cirilica i latinica?
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Jeste, a sada su promenili i licne karte, tj. pasose ali bez obzira na sve
meni su preveli prezime . Neznam sta da radim poslacu nesto kasnije prijavu kada budem bila sigurna . Hvala na odgovorima svima :da: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=steficacvek;12226]Dok ti ispitas sve varijante procice prijava. Njegovi dokumenti su vazni, znaci pasos, licna karta, rodni list... fino se prijavite po svojim imenima koja su u dokumentima i to je to. Kad dodjete na intervju, ako vas izvu[B]k[B]u[/B][/B], onda cete fino pokazati vjencani list, objasniti situaciju i eto.
Zar nije u Srbiji zvanicno pismo cirilica i latinica?[/QUOTE] Jeste cirilica i latinica, ali ne i engleski alfabet sa W,Y... |
|
||||
|
||||
![]()
Razumijem to i svejedno i dalje mislim da je jako glupo "prevoditi" imena kad su u pitanju stranci. Al ko mene pita ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Jeste, krajnje je glupo. Ali to nista ne menja, njega samo u nasim "knjigama" vode kao Volf, njegovo prezime je i dalje Woolf.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, to sam i ja pokusala da objasnim. Nema veze kako je napisano u Srbiji, on ima svoje dokumente u kojima pise kako se stvarno preziva.
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pogesno prezime u AoS !!! | mvp977 | Stare teme | 10 | 06.12.2008 21:56 |
![]() |