![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
teško Duka. u principu to može da mi napiše bilo ko ko ima green card, ali ne verujem da će iko to raditi zbog nekog koga nikad u životu nije video.
|
|
|||
|
|||
![]()
Razumem te Mare, mozda si ti i u pravu, ali ja ipak verujem da jos uvek postoje ljudi koji zele da pomognu nekome da ostvari ono sto mu znaci!
|
|
||||
|
||||
![]()
Dakle ovako
![]() I-134 nema veze sa tim da li je neko dobar ili ne - to ima veze sa novcem i ostalim mnogo bitnim situacijama. Ja sam svojoj familiji (najblizoj) drzala predavanje sat vremena oko iste forme - dakle, neko je odgovoran za tebe dok ne dobijes drzavljanstvo (ili skoro deset godina ako ostanes na zelenoj karti, pod uslovom da radis sve vreme) i odgovoran je za sve tvoje troskove koje ne mozes da platis (stanarina, krediti, bolnicki troskovi). Pri tom - ako taj neko ko ti potpise, kasnije zeli da dovede nekog od svoje porodice - ti mu se racunas kao clan domacinstva i samim tim donji prag obaveznog prihoda se povecava... Ja, a i mnogi drugi forumasi, smo dosli samo sa pismom od nekog drugog koji su nam obecali podrsku u trazenju stana, posla itd. To je bilo dovoljno. Jesi ti siguran da ti treba I-134? Iz koje drzave si konkurisao? Zao mi je, ali izgledi da te neko sponzorise (a da nije bliza familija ili odlican prijatelj) su minimalni... Ja verujem da si ti vredan, ali u ovoj situaciji to nije dovoljno (na zalost). Mnogo je vrednih ljudi koji gube poslove, kuce, aute... Sorry... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Izvini sto te davim, ali pokusavam da shvatim sta se to desilo na tvom intervjuu, pa je sve krenulo u pravcu u kome nije trebalo...
|
|||
|
|||
![]()
Izvini sto te davim, ali pokusavam da shvatim sta se to desilo na tvom intervjuu, pa je sve krenulo u pravcu u kome nije trebalo...[/quote]
i meni nije jasno šta se desilo. ja sam u aplikaciji gde stoji: your present occuation, ostavio sam prazno. i kad su me pitali zašto nisam ništa napisao, ja sam rekao zato što radim na crno, i verovatno da sam tu puk'o. a konjina iskrena i glupa. napisao sam na praznom papiru i ime i prezime i adresu i broj moba od tih ljudi. i rekli su da im taj papir ne treba pošto sam to već naveo u aplikaciji. e da. i još su me pitali da li sam našao posao u Americi???!!! i ja kažem da nisam zato što ne znam da li ću dobiti vizu, ali da sam gledao oglase preko neta i da ima posla koji sam tražio. i to baš u mestu u kom su ti ljudi. inače ta žena mi je ex komšinica i otišla je 85 za Ameriku, pa su rekli da je to odavno i da donesem mejl da vide da sam u kontaktu sa njom. a ja samo što nisam i njenu krvnu grupu napisao. i tako ja dođoh do I-134. sve mi zvuči neverovatno. pogotovo sto sam na forumu pročitao 1000 postova i svi su dobro prošli. ako misliš da imaš neki predlog šta da probam slobodno napiši. sad već pišem bez ikakvog reda. idem da probam da spavam pošto krećem na posao za sat i po. ako imaš još neko pitanje, odgovoriću ti sutra veče. |
|
||||
|
||||
![]()
A uuuu!!! Ali si ti upao u "nemilost" nadleznih. Prosto neverovatno. Jos je smesnije u celoj situaciji sto kao uslov za prijavu na Green Card Lottery nigde, ali nigde ne stoji:
1. Da moras imati npr. fakultet ili visu, dovoljna je srednja 2. Da moras imati para na racunu tj. neki dokaz os "sredstvima" 3. Da moras imati garanciju ili pozivno pismo bilo koga, a ponajmanje I-134. Strasno kako sami gaze svoje reci. lepo odes ti tamo, zakazes novi intervju i kada dodjes kod "konzula" lepo objasnis stvari: 1. Da imas skolu, ali nemas UPISANO radnos iskustvo u RADNU KNJIZICU jer se u Srbiji vrlo cesto radi na crno 2. Da imas eto neke prijatelje u USA, cisto da znas gde ces spavati, okupati se i pojesti nesto 3. Da imas neka "sredstva", makar i 2-3 hiljade 4. Da nisi Abdulah al .... neki ,bla bla, kojih im je prepuna drzava i posle se cude sta im se dogadja i da hoces da: -radis -osnjes porodicu -da si vredan -da hoces da ostvaris svoj "americki san" (malo ofucano, ali onda ide onaj puppy eye pogled i...) Lepo objasni coveku da si posteno prijavio sebe na lutriju, posteno si izvucen, da eto neces biti na ulici niti an socijalnoj pomoci, da si u zivotu radio svakakve poslove i da ces i tamo raditi ako nista drugo sve sto treba samo da budes svoj covek jer eto vec ti je 30 i ne vidis sebe kao klinca koji se zeza... znas ono ozbiljan si i tako to. Ako i pored toga nece da ti da vizu, lepo se zahvali na razgovoru, na velikodusnoj podrsci i reci da si mislio da je USA najdemokratskija zemlja na svetu i da nisi ocekivao da sami gaze svoje reci i da ne ispunjavaju ono sto su u uslovima lutrije sami naveli. Da u prijavi na lutriju nigde nije stajalo da treba imati I-134 garanciju. Takodje ga pitaj sta misli koliko dobitnika ima ovu garanciju, 1-2%, ako i toliko i da razumes da sve od NJEGA ZAVISI I DA JE ON TAJ KOJI TI TRAZI PAPIR I DA ON ODLUCUJE, A NE NEKO DRUGI I DA ETO MISLIS DA ZASLUZUJES NJEGOVO POVERENJE. Znam da zvuci pateticno, ali ako ti ni posle ovoga ne kaze... "cekaj, stani pa vidi, mozda bi mogli..." onda tamo u USA stvarno nemas sta ni da trazis i bolje gledaj onda neku drugu zemlju. Ako te vec ovde u BG u ambasadi nece onda ti nije ni "sudjeno", tj. tek bi tamo imao p*zdarije. |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da će ovo zadnje upaliti. Treba ostati smirem i ne treba paničiti, jer ti ljudi imaju iskustva i znaju da "pročitaju" znakove neverbalne komunikacije.
Možda nije loše da malo uvežbaš šta ćeš reći. Možda zvuči glupo, ali tako su nas učili na fakultetu(iz predmeta Razvoj veština) da to primenimo kada imamo neki važan razgovor ili intervju. Čak je to bio uslov(imali cmo intervju pred kamerama) da se izadje na ispit. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Pozivno pismo-----HITNO----- | mitar | Stare teme | 38 | 28.03.2011 21:11 |
Linkovi za 6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 17.09.2007 15:58 |
6 knjiga koje svaki emigrant treba da pročita | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.06.2007 17:35 |
Naravno da se treba prijaviti | danijela | Stare teme | 1 | 09.02.2006 00:06 |
Garantno pismo - Zasto ga traze? | Zika Jovic | Druga koverta | 1 | 21.10.2005 16:28 |
![]() |