![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
DV2015 je sad vec 99% sigurna posto Kongres ide na veliki raspust
a kad se vrate prica se da ce razbucati zakon u vise delova (sad se i demokrate slazu s tim) i uz manje izmene glasati za deo po deo, sto bi trebalo da bude gotovo do kraja godine. Uz jos par bitnijih rasprava/glasanja, oduzice se to sasvim dovoljno...
|
||||
|
||||
|
Ma da, 100% ce biti DV-2015. Nadam se da ove godine nece o tome brujati sve novine i televizija kao prosle godine, onda se nece prijavljivati ljudi koji ne znaju nista o tome i ocekuju da im se obezbedi smestaj, hrana i posao. Ovo je jedna jako ozbiljna stvar, bez obzira sto je lutrija, mislim da ne bi trebalo oduzimati sansu ljudima koji stvarno hoce da odu.
Ali to niko nikom ne moze da zabrani tako da ce i ove godine biti onih prijavljivanja: "iz zezanja sam hteo da vidim da li ce me izvuci, da znam da li imam srece" ili "pa zar nemam obezbedjeno sve tamo kad odem?", "ko me ceka na aerodromu?" i "sto da idem kad mi je ovde dobro?".
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|
||||
|
||||
|
Bilo njima dobro (mislim na te dobrostojeće) ili ne, to je pomalo neozbiljno. Odluka o iseljenju donosi se prije apliciranja, šta se ima smišljati kad otprilike zna šta ga čeka u procesu, dugo čekanje, pa dokumenti, pa intervju i svi ti troškovi, ...pa onda šljakanje preko bare
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
I ove price o neozbiljnim igracima vodite na nekoj drugoj temi, jer to je vec vecita prica SBBKBB i igra bez granica na koju ne mozemo uticati. |
|
|
||||
|
||||
|
Pa znam da ne mozemo da uticemo, ali onako pomenem
Mozda neko neozbiljan procita dok pretrazuje nesto pa vidi i ne prijavi se, mozda bas sansa za tebe ili nekog drugog ![]() Mislim da su jednake sanse da je ukinu i ako ga razbucaju kao i da je ostao u istom sastavu. Dosta njih smatra da je ta zelena lutrija bespotrebno dovodjenje nisko kvalifikovane radne snage. Dok se afroamerikanci i cini mi se irci protive ukidanju lutrije. Ma ko zna sta ce biti sa tim, mozda cak i promene samo pravila lutrije ali tako da je minimalan uslov zavrsen fakultet ![]() Najvaznije je to da ce se DV-2015 odrzati i da svi imaju bar jos jednu sansu, ako nista drugo.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|
||||
|
||||
|
@ aspirin:
Lutrija nece preziveti reformu posto je niko ne podrzava. Za lutriju su samo bivsi dobitnici (koji su planirali da, uz malo srece, istim nacinom dovedu nekog clana porodice, prijatelja, itd.) i afroamerikanci. Pre su i demokrate bile ali vise nisu. A za reformu su i demokrate i republikanci (vec se priblizavaju stavovi, razlike postaju semanticke) i industrija i finansijski sektor i latinosi i crkve i policija/vojska. Protiv su redneck-ovi i patriJote (Tea Party)
|
|||
|
|||
|
Citat:
nista u americkoj politici neuspeva da se zavrsi za 2-3 meseca to je proces kàji moze da traje godinama -ja ti kazem da su izbori za sledecu godinu - imas izbore za kongres ,senat + ja mislim 46-47 drzava bira guvernere tek posle tog odmeravanja snage moze nesto da se pokrene..znci status quo do tada. nema sanse da se ove godine ista uradi ako nesto bude bilo bice tek posle izbora 2014 odnosno zime sledece godine /prolece 2015 -i to na parce i samo par segmenata ce proci -obezbedjenje granice i mozda pravo na GC za mamoletne ilegalce za ukidanje gc treba posebni zakon a to nikoga neitenresuje dok su ova dva prva problema na dnevnom redu ja kazem sakupljajte pare za cascavanje
Last edited by MIKI VELIKI; 03.08.2013 at 15:14. |
|
|
||||
|
||||
|
Pa to kad ljudi dobiju, onda ce da cascavaju
Daj Boze da svi sa foruma cascavaju u maju sledece godine
|
|
||||
|
||||
|
Pošto nas je na drugoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ed=1#post40251 Cosmo obradovao prvim vijestima o DV 2015
, ima li novih vijesti o reformi i sudbini lutrije?
|
|||
|
|||
|
Citat:
sad su glavne teme sirija balans budzeta -tu ce se voditi" krvava bitka" bad sledeca 2-3 meseca i pad gdp odnosno inflacioni udar sledece godine nezaposlenost nemrda sa oko "7.8%"(verovatno je zapravo na oko 15%-17%) reforumu niko vise ni ne spominej niti se seca da je to kao vec "proslo" kao sto rekoh sledece godine su izbori za sve zivo i tu nema sanse da se se nesto pokrene .. |
![]() |
|
|
|