ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.08.2014, 13:35
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik via Prikaz poruke
Dobro nam došli sa ove strane bare
Dobro se odmorite i onda u nove pobjede...
Hvala ti puno via nekako još uvijek ne vjerujemo da smo ovdje i sada će nam stvarno trebati malo vremena da se poslozimo i onda pomalo idemo naprijed.

E sada evo naše iskustvo sa JFK imigracije, sletili smo negdje oko oko 16,20 i 10 min kasnije već bili u redu. Ljudi sa JFK su prozivali tko ima us putovnicu i green Card ide u fast lane, mi smo rekli da imamo imigracijsku vizu i rekli su nam da idemo u red za visitore. Poslije smo pitali još jednom dali mi zaista idemo u red za visitore i rekli su nam naravno, poslije sat i pol smo došli na red i rekli nam da mi nismo trebali tu čekati i poslali nas gdje treba, savjet: ne pitajte ništa samo odmah izvadite kuvertu iz ambasade i kada to vide onda vas upućuju tamo gdje treba. Kada smo jednom došli do te sobe tamo smo bili gotovi za 15 min, službenik nam je rekao da moramo sami na Social security office i da nam on neće doći automatski, tako da za par dana idemo na sso. Za sada je to to, kako se kaže i'll keep you posted

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 23.08.2014, 15:24
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
Hvala ti puno via nekako još uvijek ne vjerujemo da smo ovdje i sada će nam stvarno trebati malo vremena da se poslozimo i onda pomalo idemo naprijed.

E sada evo naše iskustvo sa JFK imigracije, sletili smo negdje oko oko 16,20 i 10 min kasnije već bili u redu. Ljudi sa JFK su prozivali tko ima us putovnicu i green Card ide u fast lane, mi smo rekli da imamo imigracijsku vizu i rekli su nam da idemo u red za visitore. Poslije smo pitali još jednom dali mi zaista idemo u red za visitore i rekli su nam naravno, poslije sat i pol smo došli na red i rekli nam da mi nismo trebali tu čekati i poslali nas gdje treba, savjet: ne pitajte ništa samo odmah izvadite kuvertu iz ambasade i kada to vide onda vas upućuju tamo gdje treba. Kada smo jednom došli do te sobe tamo smo bili gotovi za 15 min, službenik nam je rekao da moramo sami na Social security office i da nam on neće doći automatski, tako da za par dana idemo na sso. Za sada je to to, kako se kaže i'll keep you posted
Informacije koje delite sa nama na forumu su super i puno ce nam znaciti kada budemo dobili vizu. Pisite nam sve kako vam se desva da bi svi ostali mogli lakse da se spreme za dolazak preko bare. hvala jos jednom na nesebicnom pisanju.
Reply With Quote
Staro 12.08.2015, 21:20
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ajd da malo osvezimo staru temu. Mozete pretpostaviti - verovatno cu u NYC. Pa ako neko ima svezija iskustva, voleo bih da cujem.

Npr. dolazim za mesec dana, ne znam nikog i nemam gde da budem.

Savet?
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
Reply With Quote
Staro 13.08.2015, 04:10
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

wow...to se zove hrabrost ja se ne bih smio usuditi tako otići u new york iz jednostavnog razloga što sam bio tamo već nekolik puta kao turista i smatram da je grad pre, preskup. pogotovo stanovanje. još ako nemaš nikoga vjerujem da će biti poteško, ali ne mora značiti. možda da počneš već tražiti posao i slati prijave.
Reply With Quote
Staro 14.08.2015, 14:11
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
wow...to se zove hrabrost ja se ne bih smio usuditi tako otići u new york iz jednostavnog razloga što sam bio tamo već nekolik puta kao turista i smatram da je grad pre, preskup. pogotovo stanovanje. još ako nemaš nikoga vjerujem da će biti poteško, ali ne mora značiti. možda da počneš već tražiti posao i slati prijave.
Mozda bih imao neki pocetni posao, mada s obzirom da sam IT Engineer verujem da necu dugo traziti posao. Uostalom: He who dares -wins!
19.11.2014. - Predat DS260
24.07.2015. - Lekarski pregled
06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE
07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED
11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama
17.08.2015. - Kupljene karte
18.09.2015. - Ulazak u USA
28.09.2015. - Stigao SSN
09.12.2015. - Stigao Green Card
Reply With Quote
Staro 14.08.2015, 14:24
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

aha, ok to vec zvuci bolje. ne bi trebalo biti problema onda naci brzo posao ako si iz IT polja. ja bih se na tvom mjestu vec sada poceo prijavljivati za razne pozicije u tvom sektoru. sretno
Reply With Quote
Staro 14.08.2015, 17:05
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke
Mozda bih imao neki pocetni posao, mada s obzirom da sam IT Engineer verujem da necu dugo traziti posao. Uostalom: He who dares -wins!
25og septembra imas Startup Job Fair
http://startupjobfair.org/
pa bi mogao vec da se registrujes

Ja sam na sadasnji posao konkurisao jos iz srbije, a odgovor i poziv na intervju sam dobio mesec dana nakon sto sam dosao.

Mnogi poslovi za IT na Monster-u i Indeed su zapravo agencije (iz oglasa ne moze da se skonta) pa ce te svakako odmah zvati da dodjes da pricaju sa tobom i ubace te u bazu. Za to je mozda dobro da odmah imas broj. Citao sam kod johnywalker-a na blogu da je on imao skype broj pa mozda ima neki savet oko toga jer ga ja nisam koristio.
Staro 19.10.2015, 08:12
halobeograd halobeograd je offline
Član

Datum prijave: 19.10.2015
Smile

pozdrav svima,

čitam vas već danima i hvala vam do neba, mnogo pomažu iskustva koja ne sebično delite sa nama.
Ja se tek nadam GC, i dolasku u USA. Dvoumim se izmedju NYC i Seattle-a za koji sam čula da je divan, porodičan i da je mala stopa nezaposlenosti. Prosto pruža mogućnosti...
A NY, eh taj NY ljubav moja neostvarena, kojoj se uvek iznova vraćam i nadam, samo nisam sigurna koliko je dobar izbor za dolazak sa dvoje dece (trenutno 7 i 3).
Značilo bi mi ako bi neko podelio iskustvo, ko je otisao u NY sa decom, koji kraj bi preporučio imajući u vidu cene, školovanje, bezbednost.... Da sam sama znala bih šta mi je činiti, ali ovako...
HELP
Reply With Quote
Staro 19.10.2015, 20:40
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik halobeograd Prikaz poruke
pozdrav svima,

čitam vas već danima i hvala vam do neba, mnogo pomažu iskustva koja ne sebično delite sa nama.
Ja se tek nadam GC, i dolasku u USA. Dvoumim se izmedju NYC i Seattle-a za koji sam čula da je divan, porodičan i da je mala stopa nezaposlenosti. Prosto pruža mogućnosti...
A NY, eh taj NY ljubav moja neostvarena, kojoj se uvek iznova vraćam i nadam, samo nisam sigurna koliko je dobar izbor za dolazak sa dvoje dece (trenutno 7 i 3).
Značilo bi mi ako bi neko podelio iskustvo, ko je otisao u NY sa decom, koji kraj bi preporučio imajući u vidu cene, školovanje, bezbednost.... Da sam sama znala bih šta mi je činiti, ali ovako...
HELP

Mi smo dosli bez djece ali imamo dosta prijatelja sa djecom pa ti mogu reci iz njihove perspektive.

Za NYC area kazu da public schools nisu najbolje i ljudi koji zive u nyc area ako si mogu to priustiti salju djecu u privatne skole. Ako zelis u county koji ima odlican school system pogledaj westchester county (eastchester, scarsdale, irvington, chappaqua, hartsdale, bronxville...), nabrojani dijelovi westchestera su blizu grada...vlakom 35 min, chappaqua malo vise jer je gore sjevernije.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 20.10.2015, 07:44
halobeograd halobeograd je offline
Član

Datum prijave: 19.10.2015
Nepromenjeno

@Johnny_nyc Hvala ti, ove informacije mi baš znače.Nisam gledala ovaj county. A znaš li kako se kreću cene stanova tamo? Jer ako kažeš da je kraj sa odličnim schooling sistemom to onda verovatno znači da su i stanovi na "odličnoj" ceni
Kakva je povezanost Westchester County-ja sa Downtownom?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja