![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Pronalaženje prvog posla u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pa to je stvarno tako,ekonomija i ovde u Americi nije kao sto je bila.Poenta mi je bila da je bolje bilo sta za pocetak,nego da sanjas da ces preko noci postati naftas ili neznam sta.Ja imam realna ocekivanja,i znam da je ovde ipak bolje nego nazad kod kuce,za ovih 4 meseci,placamo sebi stan,evo pre mesec dana smo si kupili polovna kola,malo tehnike i namestaja-pa to nisam u Makedoniji mogla da kupim za poslednjih 10 godina,iako smo obadvoje radili i muz i ja....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi ne znam sta da vam kazem...evo, do danas nisam zvao nikoga za posao, rekoh ajde se malo aklimatizujem, probudim od jet-lega, i to....dobro malo je potrajalo (tri nedelje, he, he, he..sta cu kad se tesko budim, padne mi pritisak ujutro k'o Surdi...
![]() Elem, odvazim se ja danas i pozovem MD-ja u prvoj kompaniji koja mi je u struci (Real Estate) i kazem taka i taka stvar...kaze posalji cv. Posaljem ja, i posle jedno, brat bratu, pa jedno dva sata, eto ga MD zove nazad, kaze aj se vidimo i zakaze mi sastanak za interview?? Pa sad dal je tesko da se nadje posao..mozda...al meni nekako ne izgleda tako...ili sam to samo ja? Ne, bez zezanja... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() srecno na intervjuu |
|
||||
|
||||
![]()
Da se pohvalim.... U Chicago sam sleteo u petak oko 16 sati (23.septembra 2011.), a danas (26.septembar 2011.) u 9:00 sam poceo da radim.
Znaci od prvog koraka na americkom tlu do prvog radnog sata je proslo oko 65 sati! Naravno, posao je za minimalac (za koji ja jos ne znam tacno koliki je, izmedju 7,5 i 8,5$, znacu vise one tamo srede za 9 dana kada primim prvi cek), ali je za mene pravi posao jer radim u srpskoj radnji gde se govori srpski jezik (bar meni nadredjeni menadzeri i vlasnici) a s obzirom da ne znam engleski jezik, to je za mene odlicno za pocetak. I moja zena treba da pocne da radi na istom mestu za par dana. Kao sto je vise forumasa ovde pominjalo (dreamerns) glavna stvar za nalazenje posla je preporuka. Desilo se da su se oslobodila neka radna mesta i da nas je prijateljica preporucila, tako da smo jos pre poletanja za USA znali da nas ceka posao (ja nisam mogao da verujem, i dalje ne verujem iako sam danas odradio prvih 8 sati). Za prvu nedelju sam rasporedjen za 50 sati. Ne predstavlja problem ni to sto jos uvek nemamo SSN, samo sam menadzerki dao pasos sa vizom i pecatom udarenim na aerodromu... Naravno, vecina ne bi prihvatila posao za minimalac, ali posto sam ja svestan svojih ogranicenja zbog neznanja jezika, nemam zamerke...tako da ako sve bude u redu, uskoro cemo uzeti neki stan, mada nas prijateljica uopste ne pozuruje, a kako cemo raditi u razlicitim smenama i necemo se mnogo sretati u stanu... Sto neko od forumasa skoro napisa, imao sam vise srece nego pameti...
|
||||
|
||||
![]()
Pricao sam ti ja da ce sve biti ok... Samo gurajte ljudi, bas mi je drago. Puno pozdrava!!!
Svaki pocetak je tezak, ali uz posao, je puno lakse :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam! Najbitniju brigu ste jako jako brzo prebrinuli. Jedino sto bih ti ja preporucio je da ne dozvolis sebi da se sada opustis vec gledaj da nadjes jos neki posao bar na pola radnog vremena gde ces biti okruzen sa Amerikancima da bi sto pre krenuo da ucis jezik.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ubrzo ce i jezik postajati sve manji problem. ![]() Veoma bitna stvar je resena i sada nastavite hrabro dalje u nove pobede.
|
|||
|
|||
![]()
Cestitke od mene i sve najbolje na dalje.
Ja sam u Chicago dosao dva dana poslije tebe 25.09. |
|
||||
|
||||
![]()
хвала свима! надамо се најбољем... а за језик планирам да упишем курс на труман универзитету. не размишљам,бар за сада о парт-тајм послу јер нисам сигуран да то физички могу да издржим... ипак сам ја човек у годинама...
|
||||
|
||||
![]()
Neka Vam je sa srecom novi pocetak ovde
![]() ![]()
2011EU00005xxx 29.05.2010.- stigla prva koverta iz KCC 02.06.2010. - vracena u KCC 04.06.2010. - stigla u KCC 30.08.2010. - stigla druga koverta 02.10.2010. - uradjen lekarski 19.10.2010. - VISA GRANTED 20.10.2010. - VIZA U PASOSU ![]() U CHICAGO-u od 20.01.2011... ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Iseljenicka viza za porodicu da li je moguca bez rodbine,posla,braka u Americi | joga | Stare teme | 22 | 21.10.2012 18:10 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Ograničenje zapošljavanja stranaca | zoran80 | Stare teme | 26 | 25.01.2010 14:31 |
![]() |