![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Pronalaženje prvog posla u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ima li posla u USA za nekog ko je ovde kvalitetan serviser mobilnih telefona? Moze li to zanimanje i znanje upotrebiti i naplatiti negde u americkom sistemu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() I da jedino sto sam zaboravila da dodam je da dobro vladas engleski,pa ces fino lepo da trazis posao u vecim kompanijama,verizon na pr,barem u mojoj okolini stalno zaposljava.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sve to zavisi gde planiras da zivis kad dodjes ovamo,prva zgrada do mog radnog mesta je Lincoln tech univerzitet - oni daju kurseve trajanjem od 3 meseca pa do redovnih casova trajanjem 3-4 godine.Najtrazenije zanimanje trenutno je medical billing,i kompjuterske struke.Cena kursa sto ja hocu da uzmem je oko 3000 dolara,ali to planiram da platim na rate(mozes da placas i 3 godine-znaci oko 50-60 dolara mesecno).Neke kolege sa mog posla su mi rekli da imas mogucnost da ucis i uzmes sertifikat i online,isto tako da potoje drzavne agencije i biblioteke sto ti daju neke od tih kurseva besplatno.Zato jos uvek nisam preuzela nisto htela sam da proverim i takve opcije.Da postoje i firme sto nude trening,ali ti placaju minimalnu satnicu za tvoj trud.Kad smo dobili vize u pasosima,u ambasadi su nam dali ovu stranu,kao prirucnik za zivot u Americi,i tu mozes da nadjes korisne stvari
:http://www.welcometousa.gov/ |
|
|||
|
|||
![]()
Community college ti je mjesto da pogledas, za biblioteku znam da ne daju bas takve kurseve, vise daju besplatne casove Engleskog jezika, story telling za mladje, mozda pomoc za zadacu. Ono sto sigurno biblioteka moze pomoci je da vam pomogne u strategijama trazenja posla, pisanja rezimea i cover letter-a, da vas uputi gdje ima agencija za trazenje posla... mislim da sam nekom vec poslala link za NY Public library, pa pogledajte i vi svoje lokalne biblioteke, one su besplatne jer se financiraju od vasih poreza.
Eto nadam se da ce nekome pomoci ovo, puno srece zelim!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nego da se vratim na temu ![]() Poz
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DAY/EVENING PROGRAMS day . . . approximately 62 weeks (including holidays and scheduled breaks), 1350 instructional hours, 69.5 total credits* eve . . . approximately 59 weeks (including holidays and scheduled breaks), 1350 instructional hours, 69.5 total credits* Nigde ne pise kojim intenzitetom odnosno koliko cesto ide ta nastava i da li je moguce recimo preko dana raditi a uvece pohadjati sve to?! Ne vidim nigde cene za neki od programa? Na sta se odnose ovi total credits? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa naravno da je placena karta i jos mozes birati hoces li u prvu klasu ili biznis.
Sto se tice doceka limeni orkestar sve sa crvenim tepihom. Onda je tu limuzina koja te vozi u hotel A kategorije koji ce ti biti placen prvih 6 mjeseci dok ti ne nadju posao. E onda polako selis u svoj stan koji ti naravno oni opreme sa svim stvarima.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Iseljenicka viza za porodicu da li je moguca bez rodbine,posla,braka u Americi | joga | Stare teme | 22 | 21.10.2012 18:10 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Ograničenje zapošljavanja stranaca | zoran80 | Stare teme | 26 | 25.01.2010 14:31 |
![]() |