![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=dreamerns;4923]U svakom slucaju, ono sto meni i dalje nije jasno u celoj prici je...kolike su kamate na kredite (koje ti njima placas)?[/quote]
Zavisi od vrste kredita. Kreditne kartice uglavnom idu od 8 do 24, store credit uglavnom oko 20-24, auta na 4-8, private loans idu i do 30tak, itd... Svi oni imaju deals, pa da uzmeš na nula ili nešto - to ti nećeš skoro, traže istoriju, je li. Ovo ćeš ti dobiti. :belj: [quote=dreamerns;4923]Da vidim da li sam ovo sa secured credit card dobro shvatio, ti im das 1000$, onda uzmes od njih 1000$ i otplacujes tih 1000$ kao kredit, a na kraju ti oni vrate tvojih prvobitnih 1000$ sa nekom kamatom? jesam li u pravu?[/quote] Upravo tako. Uglavnom otključavaju za 6 meseci ako lepo sve uredno plaćaš. [quote=dreamerns;4923]Jos jedna stvar mi nije jasna....jer treba odmah traziti secured credit card cim otvoris checking account ili ne? Kada uzmes kredit, kako to otplacujes, jer ti se automatski skida sa racuna, ili imas neki poseban racun na koji prebacujes pare?[/quote] Da, odmah, ali ne neophodno kod svoje banke. Treba ih pitati, ako imaju u ponudi secured, onda super. Inače, tražiti secured opciju prvo. Isti je đavo, a vaš depozit stoji na [B]savings[/B] account-u, što znači da je štednja, ide vam interes (mali, ali jbg). U zavisnosti od toga gde uzmeš checking account i gde uzmeš credit karticu, imaćeš različite opcije za online. Možeš da biraš. :grin: Ili ćeš na sajtu checkinga da napišeš kome online prebacuješ (broju računa njihove banke), ili ćeš na sajtu kreditne da navedeš sa kog checkinga da povlači. Po meni, bolje je sve držati na checkingu, jer kreditne ćeš menjati, a ovo ti je tvoja kinta tvoj račun, plata tamo direkt ide, itd... U 100% slučajeva, checking će ti dati i čekove, pa možeš svakog meseca da ga šalješ poštom (stigne ti sa statementom i koverta, samo da im vratiš). Ako ne voliš online, that is... :;D: [quote=dreamerns;4923]Sta je revolving credit?[/quote] Reče ti Olivera... Kad kupiš auto, recimo, oni ti daju kredit na cenu auta, i to je to. Svaki put kad platiš mesečnu ratu, smanji ti se koliko duguješ. Tako dok ne dođe do nule. A revolving su ti kartice, jer kad uplatiš 100$, tih 100$ odmah [I]opet[/I] možeš da potrošiš. [quote=Olivera;4926]Evo sto sam nasla kao kredite za ljude sa low, bad i no credit history [U][URL="http://www.credit.com/products/credit_cards/secure.jsp"]ovde[/URL][/U].[/quote] Ja generalno ne volim online banke, a pretpostavljam ni naši ljudi koji dođu odmah odande gde toga nema. Zato ljudima savetujem Bank of America za secured credit cards (a Chase u Chicago-u za checking+savings), jer imaju banku u koju mogu da odu ako nešto zaškripi... [quote=Olivera;4926]Dali zato sto kod master card stoji da oni reportiraju score to all 3 bureaus, a kod VISA pise samo:credit bureau reporting? (U jednom li samo?)[/quote] Svi reportiraju svima (moraju), i svi traže izveštaj od sva 3 biroa kad vadiš kredit - nema brige.
|
||||
|
||||
![]()
Jel mozemo mi koji tek dodemo trazit od banke npr. tej revolving credit da si kupimo auto. kao sto je onaj tip na engleskom rekao da nije trebao kupit auto u keshu nego na rate. Mene zaniam dali ce nam banka uz neke uvjete (zirant.., ucesce) dati kredit za auto. Ili to niej uopce opcija za nas?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=stizeljeto;5552]Jel mozemo mi koji tek dodemo trazit od banke npr. tej revolving credit da si kupimo auto. kao sto je onaj tip na engleskom rekao da nije trebao kupit auto u keshu nego na rate. Mene zaniam dali ce nam banka uz neke uvjete (zirant.., ucesce) dati kredit za auto. Ili to niej uopce opcija za nas?[/QUOTE]
[COLOR="Blue"] Kredit za pravljenje kreditne istorije sam ja trazila tek kad sam dosla u Indianu i posavetovala se sa bankarom oko svega...znaci ja sam vec gotovo pola godine bila u US...ja ti ovo pricam iz svog iskustva... da je imao ko ranije da me posavetuje, sigurno bih ga uzela cim sam dosla...no dobro...ja nisam mogla da uzmem loan za auto, jer nisam imala uopste credit history, ukoliko imas cosignera - ziranta, koji je opet sa sto boljim credit history, banka odobrava loan, ali taj loan i nije na tvoje ime, vec na ime tvog cosignera (Milosh je to lepo objasnjavao u nekom od ranijih postova, a i sve ovo smo mi vec pisali pre)...Naravno za loan for establishing credit history treba ti da imas stalan posao, te checking account odakle ce da se skidaju pare automatski, odredjenog dana u mesecu, u zavisnosti kako si se dogovorila u banci. Nakon nekoliko meseci urednog placanja, mozes da uzmes na kredit neke sitnije stvari, a nakon godine dana uredne otplate ovog loana, mozes da uzmes sama bez ziranata novi automobil neke srednje vrednosti...Banka u kojoj sam ja uzela ovaj loan je National city bank, a opet u zavisnosti od banke do banke, verovatno se razlikuju i uslovi za uzimanje ovog kredita, ovo su samo neke nacelne smernice... Ovo sto si rekla da treba auto da se uzme na rate a ne za kesh, odnosi se upravo na izgradnju kreditne istorije: ukoliko uzimas za kesh, ne pravi se credit history, ukoliko uzimas na rate, prijavljuju se placanja creditnim biroima, te se pravi credit history. Problem je u ovom nasem slucaju taj sto, kad ti dodjes odmah, tebi treba auto, te moras da das neki kesh, ako nemas drugu opciju za prevoz. Ukoliko mozes da cekas, te da pravis credit history, onda je to druga prica... Nadam se da je ovo pomoglo... Pozdrav!:1081:[/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala ti puno na jos jendom pojasnjenju iako mi je sve ovo vec jasno. Em sam citala na forumu em postavljala pitanja i dobivala odgovore. Konkretno me zanimalo dali mogu uzet kredit jer sam ''krivo'' shvatila da je to pametno jer ti ide history.
[B]Recimo da imam cosignerai uzmem revolving credit dali onda meni ili njemu ide credit history?[/B] Ako ne onda je izgleda bolje sacekati jer nista me ne prijeci da napravit kao i ti, znaci loan for establishing credit history i cekam godinu dana i onda uzmem nesto sama. Hvala jos jednom i pozdrav!
|
|||
|
|||
![]()
ako uzmes kola sa cosigner (zirantom), i u ugovoru su oba imena (nije vazno koje ime je prvo mislim ) onda se kola pojavljuju i na tvom i na zirantovom kreditu. kad potpisete ugovor sa bankom za loan oba imena su na tom ugovoru i kredit ide na oba imena. Tako sam ja uradila. posto nisam imala nikakvu kreditnu istoriju, nasla sam ziranta, pa su cak ziranta stavili kao prvo ime (primary account holder), a mene kao drugu osobu. i loan za kola se pojavljuje i kod mene na credit report-u.
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR="Navy"]Nadam se da ce Milosh da se javi i objasni sto se tice ovog dela za loan sa cosignerom (evo iskustva i jm2001)...naravno da svaki kredit koji se prijavljuje kreditnim biroima i koji se uredno placa podize credit history, ali na pocetku, ako ti treba auto, moraces ili da trazis cosignera ili da placas keshom.
Pozdrav![/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Elem, procitah sve postove ovde, ali mi ipak nesto jos nije jasno, moguce da mi je promaklo, ajd da pitam.. U vezi kupovine auta, a tu smo tek 3 nedelje, tj. nemamo nikakvu kreditnu istoriju.. Da li je moguce otici u banku, turiti depozit od 3000-4000USD, i onda na osnovu toga dobit loan od banke na kupovinu auta cija je ukupna vrednost 2000-3000USD, sa li bez downpayment-a? |
|
||||
|
||||
![]()
Ajd prije nego ti neko odgovori.. bar se predstavi..
kazi kad si otisao kako.. jel lottery u pitanju ili nesto drugo.. Ako si procitao sve postove.. onda si vjerovatno primjetio da smo svi ovde kao jedna velika porodica..:) I da dobro dosao na forum..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Dobrodosao/la na forum.
Jesi to propustio/la neku nulu ili? Zasto bi dao deposit od 4K za nesto sto kosta 3K? Zbog credit history? Ja zaista nisam cula da je neko ikada takav credit uzeo od banke, ali ne iskljucujem da je moguce pod odredjenim uslovima. Ja sam uzela na 5 godina, ali sam imala neki history u to vreme. Dosta ljudi koje znam kupi prvi auto za cash pa nakon nekog vremena bolji auto na credit. U svakom slucaju, mislim da cemo ti dati bolji odgovor ako malo pojasnis situaciju. Btw, koji deo LA je u pitanju? Last edited by Zana; 13.12.2008 at 12:45. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Zana;6154]Jesi to propustio/la neku nulu ili? Zasto bi dao deposit od 4K za nesto sto kosta 3K? Zbog credit history?[/QUOTE]
Da, verujem da pita zbog credit history jer isto pitanje iz tog razloga i mene interesuje. Ako brzo nadjemo posao onda bi uzeli auto u startu i to je bas taj iznos $2.000-$3.000 tako da se ta ideja poklapa sa nazivom teme samo u vecem iznosu.
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako poboljšati kreditni rejting (”FICO credit score”) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 17.07.2007 21:43 |
![]() |