![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja ipak ne odoh, na kraju mi obaveze ipak nisu dozvolile.
Ako je neko s foruma bio i saznao nesto korisno neka napise koju rec. Hvala!
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
||||
|
||||
![]()
Bio je moj suprug,bilo je oko 20-ak ljudi.Prvo je konzul pozdravio okupljene pa su posle dvojica nasih ljudi iz ambasade pricali uopsteno o DV.Na kraju su bila postavljana pitanja.
Bilo je interesantnih informacija.Jedan od ljudi iz ambasade je rekao da bi od prilike od 20-ak ljudi koji su bili tamo bar 5 dobilo GC,sto znaci da je procenat da budete izvuceni oko 20-25%.Verovatno da oni imaju informaciju koliko se ukupno ljudi iz Srbije prijavi. Druga info je za one koji su zavrsili trogodisnju srednju skolu pa je nastavio i IV stepen.Neki decko je pitao vezano za to i odgovoreno mu je da ne moze na osnovu toga proci(pre par dana je neko od clanova pisao da su iste diplome i kada se zavrsi vanredno i naknadno IV stepen,ali ocito da oni proveravaju i to sa skolom,moguce da je kontaktiraju i traze informacije).Ali kada je taj decko rekao da studira odgovorio mu je da ipak moze da se prijavi na drugi education level. Ako se setim jos nekih konkretnijih info dopisacu kasnije. |
|
||||
|
||||
![]()
Ja nisam bio na skupu, ali sam cuo da je receno da je 50.000 GC rezervisano svake godine za lutrijase, a 5.000 GC za "obicne" green card za one koji su u Americi i koji je dobijaju sklapanjem braka ili drugim nacinima... Medjutim, ono sto me je posebno iznenadilo je da je receno da sistem dobijanja GC od 100.000 izvucenih, ide po sistemu "ko prvi devojci - njegova devojka" NE VEZANO ZA CASE NUMBER!? Ne znam koliko je ovo tacno ali ja sam razumeo (citajuci ovaj forum) da Case Number IMA UTICAJ i da sto je Case Number nizi broj, vece su sanse da dodjes do intervjua a samim tim i do Green Card?
Interesuje me sta je imalo vecu prednost nad cim u odabiranju prvih koverti za dalje procesuiranje od recimo pristiglih 15.000 koverti: 1. Datum prispeca prve koverte u KCC ? ili 2. Case Number ? Prakticno, soba u KCC-u sa gomilom pristiglih koverti (npr. 15.000). Sluzbenik ulazi i treba da ODABERE 5000 koverti za dalju obradu (jer je recimo 5000 limit koji oni mogu da obrade za mesec dana). Da li: (varijanta 1): uzima 5000 koverti sa najnizim brojevima (Case numbers), pogleda koji je najvisi Case number medju tih 5000, vidi da je to br.9600 i saopstava da je Cut OFF broj 9600 za taj mesec? (varijanta 2): uzima 5000 koverti sa najnizim datumima prispeca, pogleda koji je najvisi Case number medju tih 5000, vidi da je to br.9600 i saopstava da je Cut OFF broj 9600 za taj mesec? |
|
|||
|
|||
![]()
Bila sam na prezentaciji u sredu. Imam mnogo obaveza i ne stizem da sednem za kompjuter i pisem. Uradicu to za vikend.
Naglasili su da [B]koverti nece biti[/B], sve ce biti u elektronskoj formi i preko email-a.Ako koverte primimo, kazu nece biti iz Kentaki centra. Pisacu detaljnije. |
|
|||
|
|||
![]()
Vi koji ste bili na prezentaciji napišite da li su pominjali uvijek aktuelnu temu kada je razgovor u ambasadi u pitanju, o budućoj primjeni odnosno potrebi obrasca I-134, novca na bankovnom računu na razogovoru, pozivnog pisma...
Bilo bi dobro da svi oni koji ove godine prođu razgovor napišu šta su od toga imali (poneli) na razgovoru u ambasadi, i naravno da napišu u kojoj ambasadi je obavljena razgovor i procedura! |
|
|||
|
|||
![]()
Bila sam na prezentaciji u sredu. Sto se tice garancija, rekli su da nisu potrebne, ali je potrebno da dobitnici zelene karte imaju za pocetak nekoga, kod koga ce biti i da konzul prilikom razgovora zakljuci da dobitnik zaista hoce da zivi i radi u USA, kao i da sve zavisi od slucaja do slucaja. Veoma je bitno da konzul proceni, da li ce se ta osoba snaci u USA(na osnovu zanimanja i karakternih osobina) kao i da ne dodje u situaciju da bude na teretu drzave.
Sto se prezentacije tice, prvo se obratio konzul, koji je jedva pricao srpski i zvucao je prilicno simpaticno. Zatim su nam pokazali kako treba popuniti prijavu. Sajt je [url]http://www.dvlottery.state.gov/[/url] Prvo treba proveriti sliku na:Photo Validator. Bitno je da bude 600x600 piksela, kao i da zadovoljava ostale tehnicke karakteristike koje su navedene u instukcijama(ja sam uce otisla u foto radnju, ponela papir sa instukcijama i tamo su uradili sve. Platila sam 250 dinara. Sliku sacuvajte na flesu)nemojte sada da dajete novac bezveze), a ako vas izvuku i budete isli na razgovor u ambasadu, trebace ista ta dimenzija 5x5.). Prijava se radi u Internet Explorer 6.0 ili 7.0 i najbolje je ici na prvu verziju Begin Standard Entry. Podatke treba unositi iz pasosa. Opcija: in care of, odnosi se ako hocemo da nam posta stize na neku drugu adresu(mada ove godine nece biti papira i koverti, ali tako su rekli). ZIP Code je 11000 ili 21000 ili postanski broj na koji uvek primamo postu. Telefon je najbolje navesto mobilni +38163 ili 64..... Veoma je bitna [B]EMAIL ADRESA[/B]. Od 01.05.2011 moci ce da se proveri status. [U]Onog trenutka kada se posalje email za proveru statusa u Kentakiju ce primiti k znanju i ako je neko izvucen, pocinje email prepiska. NECE BITI KOVERTI I NECE BITI OBAVESTENJA EMAILOM DA LI CE NEKO BITI IZVUCEN ILI NE. AKO JE NEKO DOBIO GREEN CARD,[B][U]A SAM NE PROVERI[/U][/B], [U][B]NECE BITI OBAVESTAVAN[/B][/U][/U]. Prvo ce biti potrebno da popuni formulare, a zatim ce dobiti i email kada ce imati razgovor u ambasadi. Razgovor ne bi trebalo odlagati, jer ce sluzbenici vratiti broj u US Department of State, a prilikom odlaganja postoji rizik da nestane brojeva. Rekli su da je NAJVAZNIJE SA SACUVAMO ILI ODSTAMPAMO ILI PREPISEMO [B][I]Confirmation number[/I][/B], jer bez njega ne mozemo nista da uradimo. Prilikom razgovora u ambasadi, ne treba prevod dokumenata, vec samo kopija i original na uvid. Takodje su rekli da prilikom popunjavanja kliknemo misom sa strane(kada povucemo neki podatak, npr:naziv zemlje), jer postoji rizik da prilikom skrolovanja, povucemo pogresan podatak. Ja sam vukla ruler sa strane. Rekli su da se ne prijavljumemo preko agencija, jer ce oni imati nas confirmation number i mogu da nas ucenjuju za novac. Mogu da se prijave svi koji imaju najmanje cetvorogodisnju srednju skolu, ali da su je redovno pohadjali. Ovo je ukratko, ne mogu vise da se setim. Pisala sam beleske i nadam se da ce ovo nekome pomoci. Srecno svima, koji se prijavljuju. |
|
|||
|
|||
![]()
Lanas hvala na informacijama.
Slika koju sad predamo uz prijavu do razgovora će biti starija od 6 mjeseci, pa i ne vidim svrhu čuvanja slika za razgvor u ambasadi, naročito ako se radi o djetetu. |
|
||||
|
||||
![]()
Konzulat Američke ambasade u Beogradu odžaće tokom oktobra javne prezentacije o useljenju putem lutrije za 2012. godinu u sledećim Američkim kucima:
Beograd, 6. oktobra u 18h Niš, 18. oktobra u 17h Kragujevac, 19. oktobra u 16h Novi Pazar, 20. oktobra u 18h Subotica 25. oktobra u 17h Novi Sad, 26. oktobra u 15:45h Ovde možete pogledati informacije o Američkim kucima u Srbiji [url]http://www.americancorners-sam.net[/url] |
|
||||
|
||||
![]()
Ako se neko od clanova sprema da ide na jednu od prezentacija, bilo bi dobro da se pita sledece:
Ukoliko je aplikant rodjen na Kosovu i Metohiji u vreme dok je pokrajina bila sastavni deo Srbije, samim tim i drzavljanin Srbije, i ako se ta osoba preselila u Srbiju nakon proglasenja drzavnosti Kosova (znaci nema ni drzavljanstvo niti licnu kartu Kosova), koja zemlja se unosi kao "country of eligibility"? Ova situacija je prilicno bitna, jer dobitnik koji zivi recimo u Beogradu i od rodjenja je drzavljanin Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore), a popunio je podatke na osnovu uputstva za Kosovo (jer je to zemlja rodjenja koja je eligible za ucestcovanje u programu) treba po tome da putuje u Skopje na intervju (ne samo sto je komplikacija, vec je potrebna i I-134). Ja cu kontaktirati ovih dana KCC emailom (necu telefonom jer nam treba pismeno tumacenje), ali ako iko ide na prezentaciju bilo bi dobro da razjasnimo ovu situaciju. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Žana;19013]Ako se neko od clanova sprema da ide na jednu od prezentacija, bilo bi dobro da se pita sledece:
Ukoliko je aplikant rodjen na Kosovu i Metohiji u vreme dok je pokrajina bila sastavni deo Srbije, samim tim i drzavljanin Srbije, i ako se ta osoba preselila u Srbiju nakon proglasenja drzavnosti Kosova (znaci nema ni drzavljanstvo niti licnu kartu Kosova), koja zemlja se unosi kao "country of eligibility"? Ova situacija je prilicno bitna, jer dobitnik koji zivi recimo u Beogradu i od rodjenja je drzavljanin Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore), a popunio je podatke na osnovu uputstva za Kosovo (jer je to zemlja rodjenja koja je eligible za ucestcovanje u programu) treba po tome da putuje u Skopje na intervju (ne samo sto je komplikacija, vec je potrebna i I-134). Ja cu kontaktirati ovih dana KCC emailom (necu telefonom jer nam treba pismeno tumacenje), ali ako iko ide na prezentaciju bilo bi dobro da razjasnimo ovu situaciju.[/QUOTE] Mislim da nije bitno u kojoj je zemlji rodjen, nego da li zemlja cije drzavljanstvo ima je eligible. On zapravo i nema prava da se prijavi kao Kosovar, jer nema njihovo drzavljanstvo? US je priznala Kosovo kao drzavu ali Srbija nije, stoga on ima Srpski pasos, i to se racuna. Ili mozda gresim? Bez obzira na to, ubedjen sam da ne mora da putuje u Skoplje na interview. Ja sam recimo srpski drzavljanin, rodjen u Beogradu, zivim u Madjarskoj, i imao sam izbor gde hocu da idem na interview, i izabrao sam Budimpestu.
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2011 - Da se prebrojimo | zeljko987 | Stare teme | 447 | 08.04.2012 15:09 |
DV Slike - Intervju - Zelena karta po dolasku u USA | igor_hunk | Stare teme | 12 | 09.10.2009 22:49 |
Zelena karta, kada!?!? | Macedonia Ohrid | Vaša strana | 6 | 11.05.2009 15:13 |
Zelena karta | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 14.06.2005 23:11 |
![]() |