![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Extra Score :)). Citao sam tvoje postove od kada si stigao ovamo al nisam hteo nista da komentarishem posto sam pretpostavljao da ce sve doci polako na svoje mesto :D. Sto neko vec rece svi moraju proci kroz tu pocetnu fazu, nekom treba vishe a nekom manje vremena da se prilagodi, jbg-a. Ajd uzdravlje, ja sam sada u L.A.-u i krecem nazad za Chicago... ko zna mozda se uskoro i preselim ovde, nekako mi je lepsa klima :))).
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Score;22953]I tako odosmo mi da vidimo onu 5-bed nenormlnu kucu od 4,000 sqf skoro iz zajebancije, a kad ono...covece, palata, jbt! Jos uvek drveni zidovi, kind of, ali unutra...e, kupatilo u master spavacoj je oko 60 kvadrata i kad udjes u kupatilo ono ima svoje posebne tri prostorije sa nekim glupostima a po jacuzzi kadi mogu da se ganjam sa zenom, he, he, he... Dnevna soba....kratkovidi garant ne vide kraj sobe sa jednog kraja na drugi, ja sam 189 cm i da sam pljosnat ladno bi stao u televizor koji tamo stoji?! Katastrofa, ako se ovde uselimo moracu da koristim GPS za po kuci :1060:! Evo slike spolja dole. Jedini je problem sto je kuca dleko od office-a ali ima kompanijski shuttle koji krece nedaleko od kuce (i ima wi-fi ) i vozi direktno do firme i to dzabe, otpada trosak na benzin i mozda nam nece trebati drugi auto, tako da uzimajuci skuplju kucu, bar za pocetak, stedimo (a sve smo u fazonu stednje u p...)! Bar ne mora brinemo o racunu za grejanje :grin:
Mozda jos i bude stvarno nesto od onog BBQ partija o kome sam govorio...jeste, ima i bazen koji deli par kuca kao i par teniskih terena. Posle toga svratismo ovde u Monterez nebi li se malo odmorili i improvizovali nesto kao godisnji, ali jedino sto smo uspeli do sada je da sedimo u hotelskoj sobi posto smo se na napustenoj plazi kojom propirkava orkan smrzli ko dupeta. Neka, pa ne moz sve da uspe od prve..ili mozda i moze? Verujem da je samo pitanje stava...:;D:[/QUOTE] Koliko vidim @Score za tebe nema zime......samo napred i ne menjaj "STAV" (Pošto si očigledno zauzeo onaj pravi...onaj koji dobija) :grin:
27.11.2009-Prijava za DV2011 24.05.2010-Stigla prva koverta 05.06.2010-Formulari poslati u Kentaki 10.06.2010-Formulari stigli u Kentaki 05.10.2010-Stigla druga koverta 02.11.2010-Zakazan interviju ( odložen za februar pa šta bude)....23.02.2011 dan "D" 23.02.2011-Bogatiji za 4 Vize ![]() 23.05.2011-Vežite se polećemo |
|
||||
|
||||
![]()
Dva su razloga zasto pisem ovaj post - prvi je, naravno, da ti cestitam na dolasku i pozelim puno srece u zivotu i radu, pa makar morao da se mucis u tolikoj kucerini :-)))
Drugi, potpuno lican, je da je ovo moj 500. post na forumu, tako reci mali jubilej, pa ko rekoh da ga obelezim skromno i radno (da nam zivi, zivi rad!). Doslo je i do promene statusa, pa sam i ja postao Pravi "Amer" :-)))))
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
Ok, ja sam malo spor u poslednje vreme ali reagujem. Hvala, hvala, snaci cu se valjda nekako ako se stvarno dokopam "kucerine". E, sa tim u vezi...
Vlasnik kuce je, naravno, Kinez (kao i, pa brat bratu, jedno 70 posto svih ljudi koje sam ja sreo u CA) sto nema ama bas nikakve veze sa pitanjem koje sam hteo da postavim ovde, i to verujem nasoj dragoj Zani, jer ona ce verovatno imati odgovarajucu bazu znanja sa tim u vezi. Dakle, taj Kinez hoce, posto mi nemamo nikakvu kreditnu istoriju, da mu kopiram sva moja moguca i nemoguca dokumenta: pasos, GC, SSN BROJ, vozacku-Kalifornijsku...mislim nije trazio jedino clansku kartu biblioteke.... :wtf: Sad, moje pitanje je, on je privatna licnost, ako mu dam sve te podatke, on moze da mi ukrade "identity", zatrazi izdavanje kreditne karte u moje ime i ojadi me na taj nacin, a s druge strane ako mu ne dam (ne znam da li je to praksa?),a "vlasti" su mi objasnili da taj broj treba drzati sto je moguce vise tajnim i da retko ko ima legalno prave da ga trazi, ne treba ga nositi sa sobom i to...:smrc: Sad sta covek da radi? Gde god smo trazili stan nigde nas nisu odbili svi su bog zna kako ljubazni i svi nas hoce za stanare (?!)...Valjda zbog ove kompanije koja stoji iza nas? Ili niko nista ne iznajmljuje jer niko nema para? Ko bi ga znao...:suure: I da li je ok ako ja od njega trazim dokaz da je on stvarno vlasnik kuce i koja dokumenta mogu da mu trazim? Obzirom da ne znam da li je on US gradjanin, da li ja njemu mogu-treba da trazim njegov SSN i GC i tapiju na kucui...sta ti ga ja znam? :ohman::book: Hvala unapred na pomoci!
|
|||
|
|||
![]()
Ono sto je obicno standard jeste da ti trazi dve forme identifikacije to je ssn kartica i licna karta. Koliko se secam jos u IL nisam sigurna da li to vazi i ovde u CA on nema pravo da pravi bilo kakvu fotokopiju tvojih dokumenata (kao sto smo mi navikli donesi mi kopiju licne karte, to je u IL krivicno delo nisam citala zakon ali su mi tako rekli). Kalifornija je malko zeznutija za iznamnjivanje, to stoji, ali ako i dalje imate problema onda se obratite firmi za pomoc jer sam sigurna da oni imaju vise iskustva sa time. Ono sto ovde nije toliko ne obicna stvar jeste da ti provere kreditnu istoriju, to mozes i sam da uradis i podneses odstampani papir od tih i tih kreditnih institucija.
Prvi stan u Chicago-u smo mi preko neta iznajmili, bez kreditne istorije i bez icega... i ono dosli i usli u stan. Za drugi su nam trazili da nam provere kreditnu istoriju. U CA ako mogu da ti urade i DNK analizu bilo bi pozeljno ;). Uzmi lepo i sastavi jedno pisamce u kojem objasnis gde si, ko si odakle dolazis i ti i tvoja porodica o svakome po dve recenice. Napravi svoj kreditni izvestaj i te brojeve koje ti trazi broj LK i SSN ces morati dati to nema da omane. I tako za svaki stan koji gledas ovde... po jednu kopiju pismo, izvestaj i sve po redu jer necete uspeti da iznajmite bilo sta. Ako zelis jos malko da predupredis stvari ti lepo uzmi i nadji na netu imas forme application for rent genericki formular i popuni za sebe i zenu i decu pa ce ti biti lakse da sve odma predas na licu mesta. Da moras napisati da li imas dugovanja, gde ste prethodno radili, ostaviti broj svoga ID-a i SSN ali to je otprilike to... mislim da u CA nema niko pravo osim imigracione sluzbe i poslodavaca da ti trazi GC. |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi sta nam radi ova lutrija...pa kazu lepo pametni ljudi da kockanje nije zdravo kad covek ne moze da se kontrolise.
Dobro neko bi mogao da kaze, lako je tebi da zajebavas...i imao bi pravo!! :grin: Ma samo se malo salim...:woohoo:
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Score;23301]Ljudi sta nam radi ova lutrija...pa kazu lepo pametni ljudi da kockanje nije zdravo kad covek ne moze da se kontrolise.
Dobro neko bi mogao da kaze, lako je tebi da zajebavas...i imao bi pravo!! :grin: Ma samo se malo salim...:woohoo:[/QUOTE] Ujedaj, ujedaj nema problema...:belj: Doci cemo i mi tamo kad tad, a sad znamo i u kojoj kuci zivis, oho ti se....:naughty::naught
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain) Prijava 05.10.2010 - I put. ![]() DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje.. II put DV 2013 nista...ne damo se... III put DV 2014 ...Nope! IV put DV 2015.....Nope! V put DV 2016.....???? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Isabelle;23303]Ujedaj, ujedaj nema problema...:belj:
Doci cemo i mi tamo kad tad, a sad znamo i u kojoj kuci zivis, oho ti se....:naughty::naught[/QUOTE] Hahaha Score uselicemo ti se u kucu,zasto da sobe zvrje prazne :woohoo: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=olivera77;23305]Hahaha Score uselicemo ti se u kucu,zasto da sobe zvrje prazne :woohoo:[/QUOTE]
Koje prazne, bre, sto rek'o NinoVranje, ce gi napunim sa razni elementi, kao, Zena, jedno dete, drugo mi dete, ja, pa sobarica (:naughty::naughty:), pa, iha, ce se nadje...a i gosti ce primam :beer:, pa u jednu radim, u drugu ne radim...i tako...(jednu sobu i za :bigkiss: :grin:)..sta, pa ljudi smo...
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Score;23308]Koje prazne, bre, sto rek'o NinoVranje, ce gi napunim sa razni elementi, kao, Zena, jedno dete, drugo mi dete, ja, pa sobarica (:naughty::naughty:), pa, iha, ce se nadje...a i gosti ce primam :beer:, pa u jednu radim, u drugu ne radim...i tako...(jednu sobu i za :bigkiss: :grin:)..sta, pa ljudi smo...[/QUOTE]
Hhahah evo ja i Isabelle mozemo biti sobarice,nase jace polovine mogu da kose travu,nose namestaj,kese iz prodavnice tvojoj gospodji,pa da budu batleri,otvaraju ti vrata kada izadjes iz auta,mozda i soferi hahaahahah |
|
|
![]() |