![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=olivera77;25498]Moram ovo da prokomentarisem.
Sigurno da postoji razlog zasto je jedan od uslova slika ne starija od 6 meseci,ne razumem zasto je nekom tesko da se slika jednom godisnje,a i onako skoro svi imaju digitalce,za toliko znaju da cropuju i smanje sliku...valjda :)[/QUOTE] Nisu svi razlozi zasto ljudi salju proslogodisnje slike vezani samo za to da ih mrzi ponovo se slikati. To svakako nema opravdanje i moze se nazvati nemarnoscu ili reci da je to neodgovornost. Recimo covjek je razveden i dijete zivi daleko od djeteta ili mozda cak u drugoj drzavi, slabo ga vidja i retko moze da ga slika a mora ga navesti u prijavi bez obzira da li ce ici sa njim. Ima i porodica gdje clanovi zive odvojeno zbog privremenog rada i tome slicno a period od 6 mjeseci za cas proleti. Ima i drugih razloga zbog cega se ljudi odluce da posalju stariju sliku. I to sve nije napor godinu ili dve, ali ako duze vremena igras lutriju onda je smor. Ili recimo kao ja ko ima malu djecu pa je tesko sa njima uskladiti slikanje kod fotografa, kuci losa svjetlost ili fotoaparat itd. Sve ovo nije napor kada predas jednom ili dva puta prijavu ali ako to cinis 6-7 godina onda je to napor. Ako je istina i ako se primjenjuje to da otpadaju ljudi sa slikom starijom od 6 mjeseci mozemo samo pretpostaviti koliko je ljudi u startu puklo pre izvlacenja?!:nene: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Zana;25499]Evo ga jedan [URL="http://www.gao.gov/new.items/d071174.pdf"]report[/URL], mozda si taj citala. Sve je prilicno interesantno, pogotovo oko 27-me strane, a to o cemu ti govoris je na strani 31.[/QUOTE]
E to je ,bravo Zana :bravo::bravo: I da dodam-ako je neko gledao nesto tipa Border force na Discovery ili Zone reality moze se videti da na aerodromima sluzbenici proveravaju vec odobrene vize,zatim ima primera kako se izdaju britanske vize u raznim ambasadama.Stvarno proveravaju sve dostavljene papire,zovu fakultete,skole,osobe kod kojih idu,banke ... Mislim da su u velikoj zabludi oni koji pokusavaju da sa npr vanredno zavrsenom skolom dobiju GC.I ako imaju "srece" da sluzbenik ne proveri sa skolom da li je isao redovno ili vanredno nikada se ne zna kada to nekoga moze kostati mnogo vise od cene vize.Ako je neko spreman da se zakune pred sluzbenikom da su sve informacije i dokumenta ok,onda neka bude spreman i na posledice koje mogu proisteci od sakrivene istine,da ne kazem lazi. Ne znam sta je gore,to sa skolom ili oni koji pokusavaju da "preko veze,rodjaka itd" odjednom imaju radno iskustvo iz kategorije 5 i 6 u radnoj knjizici sa III SS.Ljudi pa u radnoj knjizici vam pise strucna sprema,ne mislite valjda da su ljudi koji rade u ambasadi i koji se verovatno svakodnevno srecu sa raznim prevarama sisali vesla i da ne znaju sta se radi i u Srbiji i svuda u svetu. Aj,sve najbolje i puno srece. |
|
||||
|
||||
![]()
Bese nije obavezan br tel, a ako ga upisujemo da li stavljamo prefiks +381, pa recimo, 18 za Nis?
|
|
||||
|
||||
![]()
E, popunio sam i dobio Confirmation Number. I sta sad???
|
|
|||
|
|||
![]()
@Sacipko +381 18xxx...., za mob. +381 64/63/65xxx, ali kao sto si i sam rekao nije obavezno uneti br. tel (optional). ja licno ne popunjavam polja koja su optional.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine. Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize! Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima! Last edited by mijan; 13.10.2011 at 14:57. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mijan;25511]Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine. Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize! Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima![/QUOTE] mislim da je olivera pricala o srednjoj skoli, a ne o fakultetu. vanredno studiranje nije problematicno, vec samo srednja skola, koliko je meni poznato |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mijan;25511]Pitanje je i sta se podrazumeva pod redovnim skolovanjem a sta pod vanrednim skolovanjem?! :blink:
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine. Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize! Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima![/QUOTE] Mislim da njih u ambasadi interesuje samo to da li je zavrseno srednje cetvorogodisnje obrazovanje, kao sto je navedeno u prijavi. Sto se tice visih skola i fakulteta, mislim da ih interesuje samo diploma o stecenom obrazovanju i da ih uopste ne zanima koliko je godina neko studirao. Ukoliko ima odredjeni nivo obrazovanja i diplomu moze da prilozi na uvid, za njih je to dovoljno. Naravno, upravo onako kako je naveo u prijavi. Sustina je u tom poklapanju prijave i samog pojavljivanja na razgovoru, dakle istina.
|
||||
|
||||
![]()
Ako je neko posle srednje skole napravio pauzu od dve godine, pa onda studirao 7 godina jer je obnavljao po neki put godinu da li je to onda redovno skolovanje?! Dodje u ambasadu i kaze zavrsio sam to i to a onda treba da mu kazu lazes to nije redovno zavrseno jer si studirao 7-8 godina Visu skolu ili fakultet koji traje 3-4 godine. Slucaj koji sam ja prijavio na lutriju a pitao sam skoro o statusu je taj da je covek posle srednje trogodisnje skole zavrsio Visu skolu i ne moze se pozvati na zavrsenu redovnu srednju na razgovoru kad je srednja trogodisnja skola. Da li je to redovno studiranje kad je obnavljao 2 puta prvu godinu i ukupno proveo 6 godina studirajuci Visu skolu? Sta ce on ako mu u ambasadi kazu Visa skola ti nije redovno zavrsena jer si ostao 6 godina studirajuci, srednja ti je trogodisnja, ajde bezi kuci nema vize! Bezveze su te ucene sa zavrsenim skolama, sa sitemom redovno-vanredno kada nam ni obrazovni sistemi nisu isti, i ne samo nasi nego po celom svetu svega ima![/QUOTE] Ne mesaj babe i zabe.Uslov je redovno zavrsena cetvorogodisnja skola,njih definitivno ne zanima da li si zavrsio visu ili fax za 2 godine,5 ili 10 godina. U slucaju tvog prijatelja on ima prava na prijavu jer ima zavrsenu Visu posle trogodisnje. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li sam pogresio kad sam u prijavi za Visu skolu izabrao opciju University degree?
Nisam mogao high school da izaberem kad mu je trogodisnja srednja skola, a nisam znao sta drugo da izaberem. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |