ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 20.01.2012, 00:57
Tamara85 Tamara85 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Meni opet stigo mail sa "dobijenom vizom" :) ali naravno da uplatim odmah 879$ :drool:

Samo sto mi sad nude i
"U.S. Government helps you with the accommodation and offers you Health Insurance (Freedom HSA Direct Individual Health insurance for 1 year), Dwelling (Apartment in any city you prefer, 1 bedroom for 3 months ), a guaranteed job (in the field that you are are currently qualified so you can start working even from the first week you arrive in the United States and get paid as U.S citizen. ) and education (for U.S. Students or Higher Education through EducationUSA. It includes transfer to a U.S college or University so you can continue your educational study. More details can be found at [url]http://educationusa.state.gov/[/url] .) "
Ne znam dal to GC generalno obezbedjuje al zvuci :1081:

Hehehhe kad mi ovoliko salju laznih red je da posalju i pravu zelenu karticu :obrva:
Staro 21.01.2012, 20:19
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno

[QUOTE=Tamara85;26855]Meni opet stigo mail sa "dobijenom vizom" :) ali naravno da uplatim odmah 879$ :drool:

Samo sto mi sad nude i
"U.S. Government helps you with the accommodation and offers you Health Insurance (Freedom HSA Direct Individual Health insurance for 1 year), Dwelling (Apartment in any city you prefer, 1 bedroom for 3 months ), a guaranteed job (in the field that you are are currently qualified so you can start working even from the first week you arrive in the United States and get paid as U.S citizen. ) and education (for U.S. Students or Higher Education through EducationUSA. It includes transfer to a U.S college or University so you can continue your educational study. More details can be found at [url]http://educationusa.state.gov/[/url] .) "
Ne znam dal to GC generalno obezbedjuje al zvuci :1081:

Hehehhe kad mi ovoliko salju laznih red je da posalju i pravu zelenu karticu :obrva:[/QUOTE]

Da i to su ubacili u paket ponude, jos samo da ubace i neki auto... letovanje/zimovanje :D
Staro 25.02.2012, 15:03
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno Novi optimisticki clan!

Danima vec citam ovaj kompletan forum a zanimljivo je da se nisam jos ni prijavio tj. nisam znao za sav ovaj cirkus do pre 7-8 dana. Planiran da se sa suprugom i cerkom prijavim u oktobru i nekako sam cak ubedjen da ce sve biti kako treba tj. da cemo biti izvuceni. Takav optimizam me prat vec 50-godina (tj odkako sam se rodio) i vecinom sam bio u pravu zbog toga.
No, ako je neko od svih vas, podrobno procitao sve sto su, izmedju ostalog, i svi dobitnici GC pisali jos dok nisu dobili, zakljucio bi sledece:
1. Dobijanje samog broja kod izvlacenja ne garantuje da ces i dobiti GC posto posle tog dobijanja slede jos mnooogo druge aktivnosti.
2. Prava selekcija (izbor) dobitnika se vrsi posle slanja dokumenata u Kentaki, gde "komisija" pregleda sve dokumente i "tipuju" one za koje misle da su ozbiljni i da ce nastaviti proces do dobijanja GC
3. Zna se da se "izvlaci" 1000.000 brojeva a ne 50.000 zbog prve selekcije u otpadanju. Ono "tipovanje" sa strane amerikanaca u Kentakiju ili gde vec, je pokusaj osiguranja 50.000 brojeva tj. viza koje ce biti dodeljene (za Evropu 20.000) jer...
4. Krajnje placanje troskova vize se vrsi neposredno pre njenog dobijanja, dakle tek na intervjuu u ambasadi.
5. Sta mislite koliko hiljada ima onih koji su sve uradili, prosli sve faze a da na kraju nisu otisli u ambasadu i finalizirali dobitak GC??? Siguran sam....jako puno. Prema tome ispada da se ne moze na taj nacin obezbediti 50.000 ulaza tj. GC-ova. Kako ipak uspevaju (ako uspevaju) da odrze taj broj, to ne znam ali u svakom slucaju kad neko odustane pred samo dobijanje vize, mislim da ne postoji nacin da se to dopuni (posto je vec proslo godinu i kusur dana).
6. Da se malo osvrnem na pisanje o "kradji podataka"...Naime, pre 7 godina sam bio u nekom Internet poslu koji se, kao i svi drugi, bazira na ukljucenju novih clanova. Kako do novih clanova??? Pa Internet je bogatstvo! U pocetku sam otvarao oglasnike kao i razne druge starnice i sa copy paste vadio svaki zivi email na koji sam naisao...pa kad nekom na email nesto saljem, saljem 1 po 1 email...pa ti yahoo ogranici slanje, pa otvaras drugi email i sl. Kroz neko vreme sam otkrio da postoje programi za to (jedan od tih je Email Spider) koji recimo iz odabranog kontinenta, ili drzave, ili grada, vadi SVE emailove i uz svaki daje citavu listu podataka o vlasniku. (a sta kazete). Onda sa drugim programom gde ubacim ove emailove, proverim koji su validni a koji ne- tu otpadne ogroman broj, a onda sa programicem za masovno slanje emaila, posaljem nekih 1000-2000 emailova na sat. Ne treba se cuditi otkud nekome tvoji podaci kad ih non-stop sejes po Internetu. Jedna od opcija je da se uzme bilo koji sajt i samo iz njega povade svi podaci koje sadrzava. Sad...neke firme imaju zastitu pa sem par glavnih emailova ne mozes dobiti ni 1 drugi, a neke ne...pa ih tu "navatas" par hiljada.
Ljudi, sve pretpostavke su gubljenje vremena i "mlacenje prazne slame". Bazirajte se na cinjenicama, izjavama ljudi koji su dobili i prosli celu fazu dobijanja GC I ZDRAVOG RAZUMA.
Eto toliko od mene za 1. post...tu cu biti jos najmanje 2 godine dok ne dobijem GC pa cemo se druziti.
Staro 25.02.2012, 18:14
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Ovo sto si napisao u prvim stavkama oko dobitnika, izdavanja viza, izbora dobitnika ja ili ne kapiram tebe ili ti nisi dovoljno citao forum. Ako dobijes obavjestenje da si izvucen i imas novac da platis vize ti si siguran putnik za Ameriku. Podrazumijeva se da mozes regularno priloziti svu potrebnu dokumentaciju za razgovor u ambasadi. Ako to mozes priloziti i imas kes lovu, nece tebe niko iz Kentakija "tipovati" i vagati posle prvog ili drugog kruga zato sto si im ti napisao u formularu "ej ljudi ja sam ozbiljan po pitanju odlaska". Prica o izboru dobitnika je gotova samim izvlacenjem, a procedura je formalnost kroz koju moras proci. Na forumu nema onih koji su izvuceni a nisu dobili vizu i nisu otisli ako su prilozili svu dokumentaciju koja je trazena, i imali novac da plate vize. A za potrebnu dokumentaciju to vec treba da nastavis citati forum da vidis sta treba.

Last edited by jovke; 25.02.2012 at 18:20.
Staro 25.02.2012, 19:05
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=jovke;27352]Ovo sto si napisao u prvim stavkama oko dobitnika, izdavanja viza, izbora dobitnika ja ili ne kapiram tebe ili ti nisi dovoljno citao forum. Ako dobijes obavjestenje da si izvucen i imas novac da platis vize ti si siguran putnik za Ameriku. Podrazumijeva se da mozes regularno priloziti svu potrebnu dokumentaciju za razgovor u ambasadi. Ako to mozes priloziti i imas kes lovu, nece tebe niko iz Kentakija "tipovati" i vagati posle prvog ili drugog kruga zato sto si im ti napisao u formularu "ej ljudi ja sam ozbiljan po pitanju odlaska". Prica o izboru dobitnika je gotova samim izvlacenjem, a procedura je formalnost kroz koju moras proci. Na forumu nema onih koji su izvuceni a nisu dobili vizu i nisu otisli ako su prilozili svu dokumentaciju koja je trazena, i imali novac da plate vize. A za potrebnu dokumentaciju to vec treba da nastavis citati forum da vidis sta treba.[/QUOTE]

Nisam procitao celu predhodnu poruku od curlika, tako da mozda kazem nesto vec receno, unapred sorry!...

Izgleda bas tako kako si napisao. Samo ne zaboravi da izvuku 100.000 ljudi a samo 50.000 ih dobije vizu. Pola mora nekako da otpadne ili ovako ili onako. Ili nemaju love, ili nisu dosli na red zbog broja - mislim da je to najveci problem, doci na red ako neko ima veliki broj onda dzaba mu sve ako dovoljno ljudi pre njega nesto ne zabrlja.
Staro 25.02.2012, 19:22
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

[QUOTE=jovke;27352]Ovo sto si napisao u prvim stavkama oko dobitnika, izdavanja viza, izbora dobitnika ja ili ne kapiram tebe ili ti nisi dovoljno citao forum. Ako dobijes obavjestenje da si izvucen i imas novac da platis vize ti si siguran putnik za Ameriku. Podrazumijeva se da mozes regularno priloziti svu potrebnu dokumentaciju za razgovor u ambasadi. Ako to mozes priloziti i imas kes lovu, nece tebe niko iz Kentakija "tipovati" i vagati posle prvog ili drugog kruga zato sto si im ti napisao u formularu "ej ljudi ja sam ozbiljan po pitanju odlaska". Prica o izboru dobitnika je gotova samim izvlacenjem, a procedura je formalnost kroz koju moras proci. Na forumu nema onih koji su izvuceni a nisu dobili vizu i nisu otisli ako su prilozili svu dokumentaciju koja je trazena, i imali novac da plate vize. A za potrebnu dokumentaciju to vec treba da nastavis citati forum da vidis sta treba.[/QUOTE]

Mozda sam nesto prevideo ali cini mi se da je negde pisano kako su ljudi strepeli kad su slali 1. kovertu sa dokumentima a zakljucio sam da je to zbog toga sto ni u tom momentu nije sigurno da ces nastaviti proces, tj. dobiti u nastavku 2. kovertu. Ajd mozda se i varam a sad ne mogu pronaci te postove.
Staro 26.02.2012, 00:26
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
Nepromenjeno

[QUOTE=curlika;27354]Mozda sam nesto prevideo ali cini mi se da je negde pisano kako su ljudi strepeli kad su slali 1. kovertu sa dokumentima a zakljucio sam da je to zbog toga sto ni u tom momentu nije sigurno da ces nastaviti proces, tj. dobiti u nastavku 2. kovertu. Ajd mozda se i varam a sad ne mogu pronaci te postove.[/QUOTE]

Sto se tice nasih prostora, skoro svi koje izvuku u prvom izvlacenju bez problema prolaze proceduru i odlaze. Jedini problem (strah) koji moze nastati je broj. Onda molis boga da odustaju oni razvijeniji (zapadna Evropa) jer vide neku perspektivu pa su se predomislili, a onda ti pored velikog broja dodjes na red.

Veliki broj odbijenih posle prve koverte (koje vise nema) je u Africi i Aziji zbog bolesti, prezivljavanja do razgovora,...

Da podvucem ______, ako te izvuku velika je verovatnoca da je to gotova stvar, ako se ispunjavaju uslovi naravno. Srecno :==D:
Staro 22.06.2012, 11:04
riba007 riba007 je offline
Član

Datum prijave: 22.06.2012
Nepromenjeno

Pozz
Ja sam prvi put u na forum,prvo cu pozdraviti sve clanove.Imam jedno pitanje
Ja sam se prijavio na ovu loteriju prosle godine ali citajuci sve ovo mislim na pograsnom mjestu.Ja sam prije neki mjesec dobio mail od njih ( ovdje citam treba da bude pismo ) u kojem pise
This individual is eligible for an American green card but to this moment did not finish his registration.
Eh sad kad odem na sajt da to zavrsim izade naravno opcija placanja ( opet citajuci forum vidim da se nista neplaca prije nego tek u ambasadi ) pa me zanima jeli ovo navlakusa da se uzmu novci na brzaka.Meni jos uvijek redovno dolaze mailovi od njih u ovom kontekstu

America wants you
To whom it may concern,

USAGC is looking for xxxxxx xxxxxx.

This individual is eligible for an American green card but to this moment did not finish his registration.

USAGC guarantees that this person's Green card application will be submitted on time and according to all the state department standards.

In case this person signs up TODAY he will get:

Easy 5 minutes registration process.
Immigration experts online help.
24 hours customer support.
Special discount to On-line users.
Staro 22.06.2012, 11:21
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno ..

[QUOTE=riba007;30157]Pozz
Ja sam prvi put u na forum,prvo cu pozdraviti sve clanove.Imam jedno pitanje
Ja sam se prijavio na ovu loteriju prosle godine ali citajuci sve ovo mislim na pograsnom mjestu.Ja sam prije neki mjesec dobio mail od njih ( ovdje citam treba da bude pismo ) u kojem pise
Eh sad kad odem na sajt da to zavrsim izade naravno opcija placanja ( opet citajuci forum vidim da se nista neplaca prije nego tek u ambasadi ) pa me zanima jeli ovo navlakusa da se uzmu novci na brzaka.Meni jos uvijek redovno dolaze mailovi od njih u ovom kontekstu

America wants you
To whom it may concern,

USAGC is looking for xxxxxx xxxxxx.

USAGC guarantees that this person's Green card application will be submitted on time and according to all the state department standards.

In case this person signs up TODAY he will get:

Easy 5 minutes registration process.
Immigration experts online help.
24 hours customer support.
Special discount to On-line users.[/QUOTE]
To je ona agencija USACIS,ili kako vec.Tako uzimaju lovu,cista prevara.
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Staro 22.06.2012, 11:32
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
Nepromenjeno

[QUOTE=ivanmilosavljevic;30158]To je ona agencija USACIS,ili kako vec.Tako uzimaju lovu,cista prevara.[/QUOTE]

Nije to klasicna prevara. Mnogi ljudi su preko njih aplicirali, bili izvuceni i otisli. Jedino sto ti oni uzmu pare da urade nesto umesto tebe sto sa osnovnom pismenoscu mozes i sam.

Svejedno, mislim da se treba prijaviti sam, bez posrednika, na zvanicnom sajtu.

Pravila pisanja