![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Klima u USA » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam da li je ko spominjao NY ali moram i ja da spomenem... Nigde u Bosni, Srbiji ni u Crnoj Gori nisam osetio ovakvu vrucinu. Ne znam da li je to vlaga ili nesto drugo ali je nepodnosljivo. U NS sam ponekad osecao kapljice da mi silaze niz ledja, i mislim da je to do velike vlage, ali ovde je drugacije, ne znojis se. Stanes na sunce, zatvoris oci, i ne znas sa koje strane sija sunce jer sa svih strana jednako przi. Prekjuce vidim kroz prozor da duva vetar, i sav radostan izadjem... a vetar kao iz fena.
I onda padne mrak, izadjes u setnju i shvatis da je i dalje vruce, dises na skrge. U nekim metro stanicama je jos toplije nego na povrsini, ali ima vise kiseonika, tako da ne znas da li da se radujes ili ne, ali svakako jedva cekas voz. Kad jednom stigne, udjes, izvadis lepo jaknu iz torbe i obuces je. Jos nesto o "klimi"... Sve je toliko klimatizovano da pri ulasku u butik, skines prvi dzemper, ogrnes ga i tako sopingujes. Spavamo sa upaljenom klimom. Sve ostalo je super, bar koliko smo videli za ovih 7 dana, tako da ostajemo ovde ![]()
|
||||
|
||||
![]()
nisam znao da je tako extremno vreme u NYC. ja mislio da je slično kao ovde.
kako nije vruće u Srbiji? ja živim na relaciji Subotica - Novi Sad i meni je vrelo ovde. već 2 nedelje je oko 37 stepeni, to je oko 99 za amere. crkavamo. kad izađem napolje, odem u grad, neku kupovinu ili nešto da obavim, vratim se kući i majica mi skroz mokra. znoj mi se konstantno sliva niz čelo, leđa, vrat, grudi. ja sam mislio da je ovako recimo u Texasu ili jugu. kad ono tako je i u NYC.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Malo je bolje kada je vruće i suvo kao u Srbiji. |
|
|||
|
|||
![]()
Meni je sad 32 C napolju, signal da idemo u kupovinu hehe. Ma kad imas u kuci klimu i u kolima klimu samo trpis od kuce do kola, od kola sa parkinga do destinacije itd. Nezgodno je kad nemas auto a radis u klimatizovanom prostoru a zivis u neklimatizovanom. Onda se drze na poslu dzemperi, carape, tople cipele i sl...
|
|
|||
|
|||
![]()
u San Francisku pravo leto sa svojih neverovatnih 17 C za ovo doba godine! obicno je 13.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sta jos da napisem za 50 karaktera ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
To mi deluje kao Baskija u Spaniji. Godisnji maksimum je 20 C. Celo leto je tako nekako.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ume da se desi i da ode do 30 Celzijusa, ali samo par dana godisnje....obicno je izmedju 15-20 C. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() nema sanse. voda je ledena. 10-12 C prosek tokom cele godine. |
![]() |