ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.10.2010, 23:14
batiša's Avatar
batiša batiša je offline
Drug član

Datum prijave: 16.06.2010
US lokacija: Chicagio
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score Prikaz poruke
Mi smo platili juce 245 US$ za nas cetvoro (Budimpesta)!? Bre, ala deru kod nas! I plus vakcine? Stvarno...

Nama su hteli i deci da daju Hepatitis B vakcine, iako su imali uredne vakcinacijske knjizice....kaze, datumi nisu bili citljivi?!?
Pozdrav Score
Kog su uzrasta tvoji klinci? Shvatio sam da sobe mladje od 16 ne snimaju pluća.....a za vakcine mi baš nije jasno postoji li neka starosna granica?Ja imam klinca od 3god a supruga mi je u 7mesecu trudnoće pa se nadam da neće ništa primati
Reply With Quote
Staro 02.10.2010, 23:27
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Hey, to je neverovatno korisna informacija, koju mi zaista nisu objasnili kod lekara. Takodje mislim da je neopevani bezobrazluk da se jedan takav waiver naplacuje i to vise od 500 dolara po osobi i da mi ne pada na pamet da u jednoj takvoj farsi ucestvujem, ukoliko je to zaista slucaj. Obzirom da si veoma obavestena osoba nemam razloga da sumnjam (iako se duboko u sebi nadam da nisi u pravu). Sta to zapravo znaci, da ako platis, onda vise nisi u obavezi da stitis ni sebe ni dete i svi njihovi dusebrizni pokusaji da nas zastite od nas samih vise nisu vazni? Imas pravo na svoju slobodnu volju ako mozes da je kupis? Kakvo nevidjeno licemerje...

Ako neces da platis za vakcinu, ti ili osiguranje, plati za waiver i steta je izvadjena...I posle neka mi neko kaze da nije sve oko para..?

Ukoliko je to istina, meni takva nova zemlja, takav novi dom ne treba, i to cu im i reci i necu im platiti za waiver.

A tebi puno hvala na ovoj informaciji. Nekad su donosioce losih vesti ubijali, ali, eto vremena se menjaju, a i ne verejum da bi meni to bas nesto pomoglo po ovom pitanju, tako da - oprastam ti!

Ne, stvarno, hvala...
Molim. Jos jednom bih samo da podvucem da licna razmisljanja i stavovi ne bi trebalo da uticu na konkretne informacije kad je citav proces u pitanju. Zato je sve to i odvojeno na drugu temu... No, ne mislim zaista da placanje neke forme podvlaci automatsko odobrenje. Konkretno, to sto uplatis za waiver ne mislim da znaci da ce biti odobren - placas razmatranje situacije. Isto kao i za bilo koji intervju - platis, ali to ne znaci da ce ti odobriti vizu. Svakako te molim da nas obavestis sta se desava, da bi ljudi koji zele isto da urade znali kakav je proces.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik batiša Prikaz poruke
Pozdrav Score
Kog su uzrasta tvoji klinci? Shvatio sam da sobe mladje od 16 ne snimaju pluća.....a za vakcine mi baš nije jasno postoji li neka starosna granica?Ja imam klinca od 3god a supruga mi je u 7mesecu trudnoće pa se nadam da neće ništa primati
Trudnoca je validan razlog da se ne prime vakcine i to lekar posebno naglasava na formi I-693. Evo sta USCIS kaze o procedurama koje zahteva CDC:

I am pregnant and do not wish to receive any vaccinations. Do I still have to get them to be able to obtain permanent resident status in the United States? If you are pregnant, the CDC's Technical Instructions direct the civil surgeon how to evaluate the vaccines you are able to receive during pregnancy. If the civil surgeon cannot safely administer a required vaccine, he/she will annotate the Form I-693 by marking the vaccine as contraindicated.

CDC Guidelines for Vaccinating Pregnant Women
Reply With Quote
Staro 02.10.2010, 23:41
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ovde je Forma I-601 koja se popunjava u ovim okolnostima. Taj deo je na prvoj strani - druga opcija pod "Check All That Apply" - I seek an exemption from the vaccination requirement... Takodje ovde su i pojasnjenja uputstva o istoj, za vakcinaciju na strani 4.

Bilo bi dobro da svi koji planiraju da ovo urade pronadju nekog ko ima iskustva u ovom procesu i provere koliko je tesko/lako dobiti waiver. Pretpostavljam da negde na internetu moze da se nadje blog ili nesto slicno na tu temu.
Reply With Quote
Staro 03.10.2010, 09:48
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
Nepromenjeno

Citat:
Pozdrav Score
Moji su klinci 4 i 7 godina. Nisu primili hepatitis B kao obaveznu vakcinu jer ona u Madjarskoj nije obavezna ali u US jeste, zato su hteli da im daju.

Sto se tice trudnih zena, Zana ti je vec odgovorila, ja ti mogu reci samo sta ovde kazu o tome kod doktora: automatski "waiver" vise ne vazi ni za X-ray ni za vakcine, sve mora da se posebno trazi i, kako je ispalo, najverovatnije papreno plati, i to bez obzira da li ce oni prihvatiti tvoje razloge za trazenje waiver-a ili ne.
Kada odbijes/ne ispunjavas bilo koji deo uslova koji su propisani, automatski si "inadmissible" i moras da popunis poseban formular "application of Waiver on Grounds of Inadmissibility", i u njemu objasnis sta i kakav je tvoj problem i kako ih molis da te prihvate sa tvojom "greskom", sta god ona bila.
Tuzna prica...
Staro 03.10.2010, 16:37
batiša's Avatar
batiša batiša je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Moji su klinci 4 i 7 godina. Nisu primili hepatitis B kao obaveznu vakcinu jer ona u Madjarskoj nije obavezna ali u US jeste, zato su hteli da im daju.

Sto se tice trudnih zena, Zana ti je vec odgovorila, ja ti mogu reci samo sta ovde kazu o tome kod doktora: automatski "waiver" vise ne vazi ni za X-ray ni za vakcine, sve mora da se posebno trazi i, kako je ispalo, najverovatnije papreno plati, i to bez obzira da li ce oni prihvatiti tvoje razloge za trazenje waiver-a ili ne.
Kada odbijes/ne ispunjavas bilo koji deo uslova koji su propisani, automatski si "inadmissible" i moras da popunis poseban formular "application of Waiver on Grounds of Inadmissibility", i u njemu objasnis sta i kakav je tvoj problem i kako ih molis da te prihvate sa tvojom "greskom", sta god ona bila.
Tuzna prica...
....znači ženu trudnu(8mesec) na X-ray+vakcine ili da popunim "waiver" I 601 i platim 545$....možda mi je bolje da odložim interviju za januar.....
Reply With Quote
Staro 03.10.2010, 16:59
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
....znači ženu trudnu(8mesec) na X-ray+vakcine ili da popunim "waiver" I 601 i platim 545$....možda mi je bolje da odložim interviju za januar.....
Da, ja licno bi ih najradije poslao zbog toga, ko sto rekoh, tamo gde sunce ne sija, ali cu izgleda morati da progutam i ovo sa najvecim nezadovoljstvom zbog familije koji su vec u glavi izgradili 20 miliona $ vrednu "kucicu" u Malibuuuu, ali cu i ja ponovo odloziti moj intervju ovaj put za par meseci, verovatno takodje za januar.

Pitanje je isto koliko vremena treba da se taj waiver odobri?

Žana, da li ti mozda znas, bar otprilike? Mislim, bar u mom slucaju, ne postoje dokumenti koji se mogu priložiti da bih dokumentovao moje verovanje? Na osnovu kojih elementata ce odluciti da li da mi dozvole waiver ili ne?
Staro 03.10.2010, 17:20
batiša's Avatar
batiša batiša je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Da, ja licno bi ih najradije poslao zbog toga, ko sto rekoh, tamo gde sunce ne sija, ali cu izgleda morati da progutam i ovo sa najvecim nezadovoljstvom zbog familije koji su vec u glavi izgradili 20 miliona $ vrednu "kucicu" u Malibuuuu, ali cu i ja ponovo odloziti moj intervju ovaj put za par meseci, verovatno takodje za januar.

Pitanje je isto koliko vremena treba da se taj waiver odobri?

Žana, da li ti mozda znas, bar otprilike? Mislim, bar u mom slucaju, ne postoje dokumenti koji se mogu priložiti da bih dokumentovao moje verovanje? Na osnovu kojih elementata ce odluciti da li da mi dozvole waiver ili ne?
Kako funkcioniše to odlaganje,odem lično,telefonom.....ja odredim datim u mesecu ili oni kad je slobodno?
Reply With Quote
Staro 03.10.2010, 17:40
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Kako funkcioniše to odlaganje,odem lično,telefonom.....ja odredim datim u mesecu ili oni kad je slobodno?
Ukoliko ti je odredjen tacan datum intervjua, znaci sve kompetencije su prenesene sa KCC na ambasadu, pozoves ambasadu telefonom i kazes im svoj broj i za kada zelis da odlozis intervju -to je sve.
Ako si izvan USA, onaj waiver se podnosi u ambasadi, pa bi mogao u isto vreme da ih pitas kakva je procedura za predavanje istog, ukoliko ti je to namera, kako se placa i kakva su dokumenta potrebna da se priloze u tvom slucaju, i koliko traje odobravanje waivera. Postoje i neke situacije kada se waiver fee ne placa ali ne znam u kojim slucajevima.
Staro 03.10.2010, 18:06
batiša's Avatar
batiša batiša je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Ukoliko ti je odredjen tacan datum intervjua, znaci sve kompetencije su prenesene sa KCC na ambasadu, pozoves ambasadu telefonom i kazes im svoj broj i za kada zelis da odlozis intervju -to je sve.
Ako si izvan USA, onaj waiver se podnosi u ambasadi, pa bi mogao u isto vreme da ih pitas kakva je procedura za predavanje istog, ukoliko ti je to namera, kako se placa i kakva su dokumenta potrebna da se priloze u tvom slucaju, i koliko traje odobravanje waivera. Postoje i neke situacije kada se waiver fee ne placa ali ne znam u kojim slucajevima.
Hvala Score
Meni ustvari više odgovara da odložim interviju.Nezračim trudnu suprugu,uštedim 545 $ i na miru (krajem NOV početkom DEC) sačekam prinovu,pribavimo potrebnu dokumentaciju za novorodjenče (da i njega uvedemo u proces) i krajem JAN ili početkom FEB interviju!...naravno prethodno lekarski,tada će i supruga moći na x-ray....iiii.....NEMA PROBLEMA
Reply With Quote
Staro 03.10.2010, 18:21
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Hvala Score
Meni ustvari više odgovara da odložim interviju.Nezračim trudnu suprugu,uštedim 545 $ i na miru (krajem NOV početkom DEC) sačekam prinovu,pribavimo potrebnu dokumentaciju za novorodjenče (da i njega uvedemo u proces) i krajem JAN ili početkom FEB interviju!...naravno prethodno lekarski,tada će i supruga moći na x-ray....iiii.....NEMA PROBLEMA
Dakle, time je tvoj problem resen! Sretno ti bilo!

Pravila pisanja