![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Dragi svi,
Pripremam dokumentaciju za intervju kojeg su nam zakazali u decembru, kao i lekarski pregled kojeg planiramo da uradimo desetak dan pre intervjua. Uzimajući u obzir informacije koje sam pročitao sa zvaničnog sajta ovo su mandatory docs, ali ako sam nešto izostavio ili ako imate neki koristan savet pred intervju biću vam zahvalan da ga iznesete. Dakle, poneću za sobom sledeće. Bio bih zahvalan da me dopunite ukoliko sam eventualno nešto propustio. Hvala. - Diplome srednje škole i diplome visokog obrazovanja i doktorskih studija. - Dokumenta koja dokazuju radno iskustvo. To će biti interesantno. Zadnjih 4 godine radim kao predsednik think-thanka u kojem sam zaposlen a prethodnih 10 kao senior developer u IT-u... - Izvodi iz matične knjige rođenih za sve članove porodice. (Na srpskom ili engleskom?) - Izvod iz matične knjige venčanih. - Vojna knjižica koju sam izgubio? ![]() - Dokument o neosuđivanju ili uverenje iz MUPa? (predpostavljam da se to podrazumeva pod police certificate) -Fotografije (po dve 22 mm x 35 mm i 51 x 51 mm) -Poziv za intervju -Potvrda o popunjenim formularima DS-260 -Rezultati lekarskog pregleda Last edited by nikolaknezevic; 27.10.2016 at 14:13. |
|
|
|||
|
|||
|
treba Vam samo diploma zadnjeg stecenog obrazovanja
mislim da Vam nista ne treba vezano za radno iskustvo kao ni vojna knjizica |
|
|
||||
|
||||
|
@NikolaKnezevic
Postovani, Forum zelena lutrija broji preko 13.000 clanova i kada bi svaki od njih krenuo da zapocinje novu temu bez potrebe zamislite na sta bi licio forum? Prilikom otvaranja nove teme dobijate obavestenje da prvo proverite da li postoji tema koja se odnosi na tematiku vaseg trenutnog interesovanja. Molim vas da to sledite kako bismo sprecili nepotrebno zatrpavanje foruma. Unapred zahvalan, Moderator
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
- dokazi o radnom iskustvu su nepotrebni, ukoliko zadovoljavate uslove lutrije po pitanju skolovanja - izvodi na srpskom - mislim da od vojske nista ne treba, a ako i treba, sigurno je u pitanju potvrda o regulisanju vojne obaveze (ili tako nesto) iz vojnog odseka, a nikako knjizica - izvod iz kaznene evidencije iz policije je potreban, a uverenje iz suda da se protiv vas ne vodi postupak (koliko sam cuo) nije potreban ukoliko na izvodu iz policije nema nista |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav ljudi
![]() Evo da se javim iz New York-a ![]() Sleteo juce, odmah otisao na Halloween zurku, dodao 6h nespavanja i ustao danas kao nov... Ne znam da li ima posebna tema za ove stvari, ali valjda je ovde ok sto pisem. Imigraciono je kao i ambasada - formalnost. Date koverat i pasos i to je to. Sutra idem za posao nesto da vidim... trazim stan itd... prosao je day 1 ![]() Pozdravljam Vas sve, srecno i vidimo se u NY ako Vam je u prolazu
|
|
|
|||
|
|||
|
Neka je sa srećom Tomin!
![]() Pitanje za one koji su već bili na razgovoru...jeste li možda uz ostale papire predavali i bankovne izvode? |
|
|
||||
|
||||
|
Tomin srecno! Ti si opet povukao nogu!
![]() ![]() Javljaj kako ide trazenje posla, nalazenje stana. Iako smo iscitali sve, nama koje sve to isto ubrzo ceka, sveze informacije uvek znace Nikola, -ne treba vojna, vec izvod iz odseka (muz je to dobio za 5 minuta na Zvezdari), ali nisu uzeli na intervjuu - mozda i zato sto sam ja nosilac. -Sto se diplome tice, samo najvisu pokazujete - rekla bih doktorske u vasem slucaju. I ja sam ponela srednju skolu, nisu ni uzeli na salteru, niti muzevljeva dokumenta o skoli (mada posto nigde ne pise da za partnera koji nije nosilac, pola ove dokumentacije ne treba, ja bih opet sve ponela za njega kao i za sebe da ponovo idemo). - ne dokazujete radno iskustvo ako ste eligible prema kriterijumu skole (sto vi jeste) - Sto se izvoda i rodjenih i vencanih tice, ne treba prevod, samo originali i kopija (obicna - ne overena) - mup jeste police certificate, mi smo izvadili oba (i sudski), ali kazu da ne treba ako je mup cist (mislim da nam sudski nisu ni uzeli, ali nisam sad sigurna). -Zapravo vidim da je @SLucajni prolaznik sve lepo objasnio, ali ajde kad otkucah sve ovo nek ostane ![]() @Sookie - nismo nosili izvode iz banke
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
|
|
|
|||
|
|||
|
Za Better Future (azuriranje)
CN 12xxx DS 260 sent 12.10.2016. |
|
|
|||
|
|||
|
@ Kilimandzaro
Hvala na informaciji. Ja sam od ljudi koji su u proteklih par godina dobili na lutriji čula da su nosili bankovne izvode sa sobom. No dobro, ne košta ništa pripremiti ih. Pa ako budu tražili....dobit će ih.
|
![]() |
|
|