ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.10.2010, 18:24
batiša's Avatar
batiša batiša je offline
Drug član

Datum prijave: 16.06.2010
US lokacija: Chicagio
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score Prikaz poruke
Dakle, time je tvoj problem resen! Sretno ti bilo!
UPRAVO TAKO
Reply With Quote
Staro 03.10.2010, 22:59
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Score Prikaz poruke
Da, ja licno bi ih najradije poslao zbog toga, ko sto rekoh, tamo gde sunce ne sija, ali cu izgleda morati da progutam i ovo sa najvecim nezadovoljstvom zbog familije koji su vec u glavi izgradili 20 miliona $ vrednu "kucicu" u Malibuuuu, ali cu i ja ponovo odloziti moj intervju ovaj put za par meseci, verovatno takodje za januar.

Pitanje je isto koliko vremena treba da se taj waiver odobri?

Žana, da li ti mozda znas, bar otprilike? Mislim, bar u mom slucaju, ne postoje dokumenti koji se mogu priložiti da bih dokumentovao moje verovanje? Na osnovu kojih elementata ce odluciti da li da mi dozvole waiver ili ne?
Nisam sigurna za dokumente jer mislim da je izjava o tvojim razlozima dovoljna, medjutim mislim da ce tebi nesto drugo da bude problem a to je "inconsistency". Oni imaju svoje tumacenje u vezi sa waiver-om; oni razumeju tvoja prava i odluke, takodje ocekuju i od tebe da razumes da imigracija nije pravo vec privilegija. Kao sto ti ocekujes da onaj ko ti ulazi u kucu postuje tvoja pravila, isto ocekuju i oni.

Ti si sam napomenuo da deca imaju uredan rekord vakcinacije, s tim da je jedan datum nejasan. Stavi se sada u njihovu situaciju: oni zele da znaju sta se to promenilo u medjuvremenu, u tom periodu od poslednje vakcinacije - a da ne izgleda kao da se pritivis samo jednoj vakcini vec svakoj i da ne izgleda kao da samo hoces da se provuces za intervju. Oni kazu da mozes da si protiv svega ili niceg - sta treba da se desi ako ti daju waiver a ti ili deca kasnije primite neke vakcine ovde?

Na kraju ce sve da se svede na njihovu analizu toga sto ti kazes: da li si iskren ili ne. Jer, po njihovom tumacenju:

"Even if these beliefs accurately reflect the applicant's ultimate conclusions about vaccinations, they must stem from religious/moral convictions, and must not have been framed in terms of a particular belief so as to gain the legal remedy desired, i.e. , a waiver under section 212(g)(2)(C) of the Act. While an individual may ascribe his or her opposition to vaccinations to a particular religious belief or moral conviction that is inherently opposed to vaccinations, the question then turns to whether that claimed belief or moral conviction is truly held, i.e. , whether it is applied consistently."

Na osnovu svega ovoga, ti njima treba da dokazes da sve to ne pricas samo da bi dobio waiver vec zato sto to zaista mislis i delujes u skladu sa tim. Kako to dokazati ako ti deca imaju skorasnji rekord - zaista ne znam. Ako od tog datuma od poslednje vakcinacije imas dokaz da ste odbili nekoliko vakcinacija to mozda moze da pomogne...opet dolazimo do onog njihovog "sve ili nista".

Ne znam stvarno sta da ti kazem, jer je njihovo tumacenje kao sto smo vec diskutovali:

"Case law notes that the individual's religious beliefs must be balanced against the benefit of society as a whole."

Sta da ti kazem: ako zaista mislis da Hep B i Tetanus vakcina su takvo zlo, onda probaj da to odradis i imaj u vidu da je njihovo pravo da odlucuju ko ce da se useli u zemlju. Mozda im ove dve vakcine nisu bitne, a mozda i njih spopadnu "principi". Procitah juce da je jedan tip unajmio advokata i uspeo, a isto tako procitah da niko od onih koji je na jednom forumu probao da dobije waiver nije uspeo.

Ovde ti je USCIS tumacenje, pa vidi sta ti je raditi.

Znam da me ne pitas za licno misljenje, ali ja bih ih primila (kao sto i jesam, ne dve vec SVE) i zavrsila tu pricu... a kasnije se ovde bori za svoje principe, ko ti brani. Nisu to ne znam kakve vakcine - Hep B i Tetanus, aj' sad pa stvarno sta moze da ti se desi?! Stvarno mi nije jasno, ovde nisu u pitanju ne znam kakve vakcine, nije mi jasno zasto ides toliko glavom kroz zid...
Reply With Quote
Staro 08.04.2015, 09:04
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno Potrebne vakcine

Za one koji se dvoume oko vakcina šta i kako, evo zvaničnog stava:

Reply With Quote
Staro 08.04.2015, 10:43
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
Za one koji se dvoume oko vakcina šta i kako, evo zvaničnog stava:

Svaka cast na informaciji. Samo bi da dodam moje iskustvo. Imali smo zakazan intervju tako da na dan intervjua beba nije jos uvek napunila 6 meseci i u Smiljanicevoj su nam rekli da je to dobro jer bi morali bebi da daju vakcinu za sezonski grip. Ovako smo je postedeli bockanja.
Reply With Quote
Staro 08.04.2015, 13:10
wakalu wakalu je offline
Drug član

Datum prijave: 05.01.2014
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Ne razumijem se baš u engleski,po ovome što vidim svi koji dobiju vizu bi trebali nekoliko vrsta cjepiva primiti ili....?
Reply With Quote
Staro 08.04.2015, 13:38
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik wakalu Prikaz poruke
Ne razumijem se baš u engleski,po ovome što vidim svi koji dobiju vizu bi trebali nekoliko vrsta cjepiva primiti ili....?
ako se nisi dugo vakcinisao i nemas dokaz o vakcinaciji (knjizica, karton vakcinacije) onda da, ali samo odredjene vakcine.
DTaP, Influenza (ako je vrijeme gripe) su najcesce koje se daju. I dodatno naplacuju na ljekarskom za vizu, znaci provjeri, ako ti sta fali prema spisku primi u domu zdravlja prije ljekarskog jer ce te doci jeftinije.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 08.04.2015, 14:20
Andrija89's Avatar
Andrija89 Andrija89 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.03.2013
US lokacija: O tome kad me izvuku...
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Ne znam da li je bilo ovo receno ali ajde da kazem u slucaju da nije. Oni koji nemaju svoje kartonce vakcinisanja, mogu da izvade potpuno besplatno u svom domu zdravlja. Tamo vam daju papir koje ste vakcine primili i stave pecat i potpis tako da mislim da bi to trebali da uvaze u ambasadi.
05.11 - Dve prijave ----
Reply With Quote
Staro 10.04.2015, 19:37
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrija89 Prikaz poruke
Ne znam da li je bilo ovo receno ali ajde da kazem u slucaju da nije. Oni koji nemaju svoje kartonce vakcinisanja, mogu da izvade potpuno besplatno u svom domu zdravlja. Tamo vam daju papir koje ste vakcine primili i stave pecat i potpis tako da mislim da bi to trebali da uvaze u ambasadi.
U ambasadi se uvazava samo papir iz ordinacije u kojoj radite lekarski, pa sve da ga je potpisao i ministar zdravlja Ako niste nikada primili ni jednu vakcinu/nemate dokaz, ono sto cete sigurno i samo primiti je:
1. Tetanus
2. MMR
3. Vakcina protiv gripa

Svaku od ovih vakcina mozete dobiti u svom DZ i nema potrebe placati ih 6.000 dinara, kuna, KM ili sta vec...

Nadam se da sam malo pomogao i pojasnio. Sve u svemu - nista strasno.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 11.04.2015, 02:11
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Meni su rekli prilikom zakazivanja lekarskog pregleda da su potrebne sledece vakcine:
1. MMR
2. Tetavax
Ili dokaz (kartoncic iz knjizice), da ste primili vakcine. A sto se tice vakcine protiv gripa, ona ne treba da se primi ako imate lekarski pregled posle 1. maja. Jer u to vreme vise ne postoji epidemija gripa. Tako su mi rekli.
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Reply With Quote
Staro 11.04.2015, 17:08
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

kada sam ja obavljao pregled u Smiljanicevoj, poneo sam zdravstveni karton sa sobom u kome su bile sve vakcine. Kod mene su vakcine istekle pa sam zbog toga primio obe vakcine. Mada iskreno bolelo me je dupe sta treba da primim i sta ne treba od tih vakcina. daj bockaj sta god samo da odem odatle
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja