![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ja glasam za to SI naselje..., miran kraj, fine skole, ipak treba nekog primiti u goste :==D:
|
|
||||
|
||||
![]()
I evo nama novog pitanja.
Dobro, znam da je glavna frka sad sa ovim dobio-nije dobio, al sta cu kad me to nekako bas i ne pogadja, da se ne lazemo, a i ne mogu bas nekako tu nikom ni da pomognem, nego mene brine druga muka. Stigla ovih dana ponuda poslodavca:1072: - ugovor o transferu koji treba prihvatiti ili ne (ma nije tema uopste, jbt. kad bih vam rekao koju sumu su ponudili sa relocation package :naughty: veci od necijih godisnjih primanja, valjda bi me iskljucili sa foruma - mrak!!) Nego, sto vise imas, valjda bi vise da stisnes, mislim od taxe, to je valjda neko prokletstvo, pa me zanima da li se odbija kirija od ukupnih godisnjih primanja na koju treba platiti godisnji porez? Mislim jel se racuna kao trosak, pa onda platis porez na manju sumu, cini mi se da sam tako nesto cuo? Ili to ide samo na rate za kucu kad je kupujes? Ajde ko je pametan i informisan, ja sam malo krstario netom a i opet cu, al rekoh da priupitam... Ajd hvala!
|
||||
|
||||
![]()
Porez se placa na prihod? Ne na rashod? Mozes otpisati odredjene troskove, ali rent ne... Zana potvrdi :-)
Btw, cime se ti bavis? Koja pozicija je u pitanju, bas me zanima jer cesto pominjes $$$$, pa da se i mi prekvalifikujemo :D
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=wrath:of:the:lich:king;23549]...............
Btw, cime se ti bavis? Koja pozicija je u pitanju, bas me zanima jer cesto pominjes $$$$, pa da se i mi prekvalifikujemo :D[/QUOTE] Ja sam ti druze u Real Estate, ali posao na osnovu koga planiramo celu ovu relokaciju je posao koji je moja supruga dobila, i nije sta radis nego gde radis...dve nevidjene "slucajnosti" su se desile u isto vreme, totalno nezavisno jedna od druge. Posao u jednoj od najboljih firmi na svetu i moj GC. Haleluja! @Misa: Hvala za bas dobre informacije!
|
||||
|
||||
![]()
Drugarice :-) Aj, neka je sa srecom u google ;)
Miso, daj vise informacija o ovom odbijanju troskova - avion, viza, itd. to prvi put cujem?!
|
||||
|
||||
![]()
O kupovini kola
Ok, ja ovde pruzam ruzicastu sliku kako stvari mogu da budu i odrzavam americki san u zivotu. Ja sam zivi primer da se cuda jos uvek desavaju i da postoje uprkos surovoj realnosti koja nam sve manje dozvoljava da sanjamo. I uveren sam da nisam jedini, znaci sutra bi to mogao biti bilo ko od vas! Ja vam dodjem kao soap opera.... Danas sam se, na primer, ceo dan "patio" po internetu pokusavajuci da se odlucim koja dva auta da kupim. :naughty: Da da..Buduca firma nas je stavila u kontakt sa njihovim partnerom koji isporucuje iskljucivo nova kola, premoscuje problem no credit history -therefore big interest rates or no car kind of thing. Pazi sta kazu u pismu: Lowest Price Guaranteed: [I]We guarantee that you will pay the absolute lowest price possible on the vehicle(s) of your choice. You will be offered the same price that a dealer in the U.S. pays to the factory for the vehicle (Invoice Price). If a dealer claims to offer the same vehicle for a lower cost, simply provide the quotation in writing to us and we will exceed that price. You can be sure when placing your order that you are receiving the lowest price available in the U.S. for your vehicle(s). Low Rate Financing and Leasing: If you do not have an excellent credit rating in the United States, it is now more difficult than ever to obtain credit in the U.S. due to the current economic situation here. Through our service, we offer the only solution to have you approved for a loan or lease for your vehicles at preferential rates as long as you can show proof of an employment assignment in the United States. You have been approved for credit for the loan or lease of your new vehicle(s), and this will 'open the doors' to establishing a credit history here which will help you to obtain credit cards, other types of loans and mobile phone contracts. You are eligible to participate in an insurance program that will allow you to use your overseas driving history to your advantage. This will save you hundreds of dollars, possibly thousands, when compared to the rates that a new driver will pay without a U.S. driving history. [/I] Eto ti...jedina mu kvaka sto moram da porucim kola jos dok sam ovde jer kad se pojavim tamo, onda kao nemas vise taj status...? Kao, Executive Expatriate moving to the States status. Dakle "Moving", ne "Moved". E da, al ne moz' da biras sta ti hoces, oni ti odedili brandove pa biraj izmedju toga: Audi, VW, Linkoln, Nisan, i jos par...bas bez veze...al ajde, usrecicu se valjda sa nekim Audicem...uvek sam ih gotivio a nisam jos nikad vozio Q7...:woohoo: Moja draga zapela, al bas, Mustang Cabrio ili ode svet...400 konja, V6 4 litra motor najmanji, sta ce to njoj..ma neka, nek je ziva i zdrava ona meni..:bravo::bigkiss:
|
|||
|
|||
![]()
Score,
kakve ti brige brines. Prosto da ti nije covek u kozi. Salim se , kralju, samo guraj... |
|
||||
|
||||
![]()
Treba sto vise ovakvih prici... Mada, ne verujem da ce svako izvuci pouku i nesto pozitivno iz nje, ali.... Ko razume - shvatice!
Samo gurajte... :bravo: I sta si zapeo, pusti zenu da tera cabria :belj: |
|
||||
|
||||
![]()
Dakle sutra popodne- dovidjenja Madjarska, ovaj put na mnogo duze....
Evo sedim ovde u polupraznom stanu, nema TV-a, Hi-Fi-ja, ni PC, nemam astal, ma nemam ni ljudski krevet...sve su odneli ovi sto sele za pare, pre 4-5 dana (ovde popakuju, bukvalno, svaku stvar u posebnu plasticnu foliju, onu puckavu, i bicikle su zavili? i rastave sta se moze, a tamo kad dodjes u drugi stan sve raspakovano, slozeno u orman, ko da si tamo vec bio). Sta rade pare, ovako bi se isteglio ko budala, ko kad sam se selio, privremeno, za Beograd tamo neke 2003-e.... Danas prodajem auto pa cu ostati i bez transporta.....:blink: 'bem ti sirotinju...:grin: Sutra u podne na avion i.... vozi Miško! Pozdrav Evropi, malo je tužno...sto rece Djole, odlazi cirkus iz naseg malog grada...bilo je lepo glupirati se za vas...
Score ![]() Last edited by Score; 30.06.2011 at 07:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Ajde Score, i nek ti je sa srećom! :bravo::bravo::bravo:
![]() |