ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Kako naći najpovoljniji let za Ameriku » Bitni linkovi
10 korisnih saveta za kupovinu jeftinih avionskih karata Kupovina karata - AGENTI Kupovina karata - ONLINE Kuponi i sniženja

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 13.05.2014, 19:41
macodlak's Avatar
macodlak macodlak je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.05.2012
Nepromenjeno

Da li je neko koristio http://www.cheapoair.com/
sada onako isprobavam sajtove za traženje letova i ovaj je najjeftiniji!!! Ima li kakvih iskustava???
20.06.2013. Your forms have been received.
02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave!
01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave
07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar
07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave
06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave
22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave
Reply With Quote
Staro 13.05.2014, 19:56
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Probaj da odradiš rezervaciju do kraja, makar i imaginarnu. Bez unosa podataka naravno.

Pogledaj koja je cena u početnoj pretrazi, a koja je na kraju.

Ja sam skoro to počeo da primećujem na sličnim sajtovima, tipa eDreamers, ili čak na sajtu Swissair-a. U prvi mah se iznenadite niskom cenom, a onda sa strane pročitate da se dodaju troškovi kartice, troškovi interkontinentalnih letova i sl.
Staro 15.05.2014, 14:13
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik elefteros Prikaz poruke
Probaj da odradiš rezervaciju do kraja, makar i imaginarnu. Bez unosa podataka naravno.

Pogledaj koja je cena u početnoj pretrazi, a koja je na kraju.

Ja sam skoro to počeo da primećujem na sličnim sajtovima, tipa eDreamers, ili čak na sajtu Swissair-a. U prvi mah se iznenadite niskom cenom, a onda sa strane pročitate da se dodaju troškovi kartice, troškovi interkontinentalnih letova i sl.
Ja sam sad pokušao preko CheapOair i ostala mi je ista cena kao i na početku. Naravno, jedino što nisam ukucao je broj kreditne kartice.

Ali ono što sam primetio je da kad biraš zemlju pod "Billing & Contact Information" nema Srbije tako da ne znam kako bi neko iz Srbije mogao da kupi kartu preko CheapOair?
Reply With Quote
Staro 15.05.2014, 15:08
dd983 dd983 je offline
Član

Datum prijave: 21.05.2013
US lokacija: NY
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Ja sam sad pokušao preko CheapOair i ostala mi je ista cena kao i na početku. Naravno, jedino što nisam ukucao je broj kreditne kartice.

Ali ono što sam primetio je da kad biraš zemlju pod "Billing & Contact Information" nema Srbije tako da ne znam kako bi neko iz Srbije mogao da kupi kartu preko CheapOair?
ja uglavnom kupujem i trazim karte preko momondo.com, naravno u "privete mode" prozoru pretrazivaca ili posle ciscenja cookies-a iz pretrazivaca. Cene su te koje jesu, ali meni uvek izadje najjeftinije tamo. Dobar je i kayak.com jer od skora ima onaj predictor u levom delu stranice koji pokazuje predvidjanje cene za tu kartu u narednom periodu(da li ce da raste ili da pada). sve u svemu ni jedan od tih pretrazivaca ne pretrazuje low-cost kompanije(niki, wizz...), a po meni se nekad najvise isplati kupiti povratnu za recimo pariz po proimotivnoj ceni a onda traziti povratnu preko neke low-cost od pariza za beograd. ovo je naravno prakticno jedino u slucaju da putujete samo sa rucnim prtljagom, u suprotnom je veliko cimanje s torbama po aerodromu i terminalima. isto to mogu da preporucim i za jedan smer, znaci potraziti kartu u jednom do nekog veceg evropskog grada, pa posle do US.
Reply With Quote
Staro 31.07.2014, 13:22
zanesena zanesena je offline
Drug član

Datum prijave: 11.09.2010
US lokacija: Los Angeles,Santa Monica
YU lokacija: vojvodina
Nepromenjeno

povratnu kartu budimpesta-los angeles sam u oktobru 2011 platila neverovatnih 515E !!!! samo mesec dana unapred sam rezervisala.
za kartu beograd-los angeles u istom periodu su mi trazili oko 900E.

Uvek cu ici preko budimpeste. minibusem me povratna do budimpeste kosta 60E.
I uvek cu ici kad nije sezona.
Karta je kupljena preko tripdesign.com, svima toplo preporucujem.
Reply With Quote
Staro 31.07.2014, 15:50
Salec's Avatar
Salec Salec je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Phoenix
Nepromenjeno

Upravo je izašla interesantna ponuda za one koji bi putovali za Ameriku u periodu od 07.01. do 28.02.2015.

http://www.avio-karte.rs/news/avioka...toronto-kanada

Vredi pogledati!

Nama na žalost neće trebati, ali verujem da će biti ljudi koji će ići baš tada.

Srećno svima!
Staro 31.07.2014, 16:51
familly familly je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2013
Pošalji Skype™ poruku korisniku familly
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Salec Prikaz poruke
Upravo je izašla interesantna ponuda za one koji bi putovali za Ameriku u periodu od 07.01. do 28.02.2015.

http://www.avio-karte.rs/news/avioka...toronto-kanada

Vredi pogledati!

Nama na žalost neće trebati, ali verujem da će biti ljudi koji će ići baš tada.

Srećno svima!
Puno hvala Salec, mi najverovatnije putujemo u tom periodu. Nadam se da cemo uspeti da iskoristimo ovu pogodnost. Pozdrav
ODOBRENE VIZE
Reply With Quote
Staro 31.07.2014, 17:24
Salec's Avatar
Salec Salec je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.05.2013
US lokacija: Phoenix
Nepromenjeno

Broj karata je ogranicen pa treba biti brz! Puno srece ti zelim u novom zivotu!
Staro 31.07.2014, 17:39
familly familly je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2013
Pošalji Skype™ poruku korisniku familly
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Salec Prikaz poruke
Broj karata je ogranicen pa treba biti brz! Puno srece ti zelim u novom zivotu!
Hvala, hvala.....ali cekaj malo, 5. avgusta je intervju, pre tog datuma sigurno necemo kupovati karte.
ODOBRENE VIZE
Reply With Quote
Staro 28.08.2014, 15:42
hedonist hedonist je offline
Član

Datum prijave: 26.06.2014
Nepromenjeno

Moja strategija za potragu za najpovoljnijom kartom iz Beograda:

1. Brza pretraga nekoliko sajtova (orbitz.com, expedia.com...) da steknem ideju o cenama za dati period.

2. Kontaktiram neku od domacih agencija koje bukiraju avio karte za ceo svet. Od njih cesto mogu da saznam nesto interesantno sto preko sajtova ne mogu - akcije koje pojedine avio kompanije izbacuju (kratkorocne ili srednjorocne) ili posebne popuste za studente ili pogodnosti sa drugacijim datumima ili izuzetna pogodnost sa transferom i polaskom sa drugog aerodroma i slicne akrobacije.

3. Onda se bacam na kopanje po:
- http://www.skyscanner.net/
- https://www.google.com/flights/
- http://tripsta.rs
- i ubacim par americkih (orbitz.com, cheapoair.com)
Radim uzajamno poredjenje cene, eksperimentisem sa datumima.

4. Kada pronadjem ono sto mi se cini najpovoljnije iz #3, onda odem direktno na sajt avioprevoznika i proverim i tamo cenu. Prednost kupovine od avioprevoznika direktno u odnosu na brokere (poput tripsta, skyscanner i sl.) jeste:
- sto karte mogu biti za par dolara jeftinije
- ukoliko kojim slucajem morate da menjate nesto na karti nakon kupovine, ne treba da placate penale i avio prevozniku i brokeru + vreme da se resi neki problem (promena karte) traje daleko duze i dobijate manje fleksibiline opcije (onu ponudu koju dobijete prvo, to vam je sto vam je, nece sluzbenik da gubi vreme na vas).
- cesto sa sajta brokera ne birate odmah sedista pri kupovini (dok drugi putnici koji kupuju direktno od avio prevoznika biraju svoja sedista odmah pri kupovini) i onda vam se desi na check in-u da vas odvoje od svoje voljene osobe sa kojom putujete, jer nema dva sedista slobodna jedno do drugog.

Na kraju sumiram i uporedim ponude iz #2, #3 i #4 koraka i izaberem sta mi najvise odgovara.

Kao sto sam rekao ponude iz agencije (#2) mogu biti nesvakidasnje i ne mogu da se izaberu te posebne tarife preko sajtova.

Happy hunting!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja