![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
to je bilo u slengu :D on je ЊуБи, а na forumu je newbie :D
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dare_ns;15338]ЊуБај, а jesi li ti u Americi ili samo hoćeš da budeš?[/QUOTE]
I am a little bit here, a little bit there....I am all over the place! ;) Last edited by newbee; 28.04.2010 at 22:08. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=newbee;15337]izvini ali mislim da za ovaj konkretan primer nisi u pravu. "what did you get" je proslo vreme, ja govorim o sadasnjem. uostalom, obrati paznju malo vise kad pricaju, ili googlaj ako te ne mrzi. posto brzo pricaju vecina misli da oni promuljaju "what have you got", ali NE, oni upravo kazu "what DO you got" ili "whatcha got". cak i ovo o cemu ti pricas oni skracuju, i ne kazu cak ni "what DID you get", vec samo "what you get?" znaci ono DID je negde misteriozno nestalo, ali se podrazumeva da je tu. [/QUOTE]
Zna se koji ljudi koriste glagol u proslom vremenu u upitnoj recenici koja je u simple present tense (do + got) hahahah svasta stvarno... Mozda si i u pravu - ne zelim ni da znam, niti se druzim niti radim sa osobama koje tako govore, niti sam balavica koja radi sezonske poslove pa da mi ne treba pravilan engleski. Ne znam ni u cemu je poenta u ovakvoj polemici - pricaj dete kako hoces, mani mene da ucis kako se prica u zemlji u kojoj zivim. Ne mogu da gubim vreme na ovakve stvari - da ti odgovorim na drugo pitanje i da zavrsim - coveka kojeg trazis moci ces da kontaktiras na email nakon 30 postova. Koliko vidim, on nije navracao ovde od juna prosle godine... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;15345]Zna se koji ljudi koriste glagol u proslom vremenu u upitnoj recenici koja je u simple present tense (do + got) hahahah svasta stvarno... Mozda si i u pravu - ne zelim ni da znam, niti se druzim niti radim sa osobama koje tako govore, niti sam balavica koja radi sezonske poslove pa da mi ne treba pravilan engleski. Ne znam ni u cemu je poenta u ovakvoj polemici - pricaj dete kako hoces, mani mene da ucis kako se prica u zemlji u kojoj zivim.
Ne mogu da gubim vreme na ovakve stvari - da ti odgovorim na drugo pitanje i da zavrsim - coveka kojeg trazis moci ces da kontaktiras na email nakon 30 postova. Koliko vidim, on nije navracao ovde od juna prosle godine...[/QUOTE] izvini nemam pojam o cemu pricas. ja ne trazim nikoga. uostalom, niko te ne tera da polemises. sama si se javila na moj komentar. ja samo iznosim alternativne nacine za ucenje jezika. a ima ih jos dosta...mozda nekome bude korisno. moji komentari nisu bili upuceni tebi. sigurno da ti neces da pijes pivo sa ortacima. ;) |
|
||||
|
||||
![]()
Odnosilo se na Popovich-a, dakle greska - oprosti.
Da, samo nastavi sa lekcijama - mozda nekom bude i korisno i interesantno :) Moze vrlo dobro da posluzi na razgovoru za posao :==D: Nego, kad si vec vidovit pa znas sta ja radim sa drustvom, ak' mozes da mi kazes jel' moja cica dolazi sutra ili za vikend?! :bravo: pa ako treba i pivo da platim, nije problem! :beer: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Žana;15353]Odnosilo se na Popovich-a, dakle greska - oprosti.
Da, samo nastavi sa lekcijama - mozda nekom bude i korisno i interesantno :) Moze vrlo dobro da posluzi na razgovoru za posao :==D: Nego, kad si vec vidovit pa znas sta ja radim sa drustvom, ak' mozes da mi kazes jel' moja cica dolazi sutra ili za vikend?! :bravo: pa ako treba i pivo da platim, nije problem! :beer:[/QUOTE] vidi se da ne citas pazljivo, ja sam upravo rekao da na intervjuu za posao nije pozeljno koristiti sleng. drugo ja nigde nisam rekao da sam vidovit. prema tome, opet nemam pojma o cemu pricas...ali valjda je barem tebi jasno (nadam se) :grin: |
|
|||
|
|||
![]()
Kada smo vec kod zargona i kako ameri pricaju, ja jos uvek se tesko snalazim u fast food restoranima (mada u zadnje vreme uopste tamo ne idem).
Prvi put kada sam se susreo sa tim izgledalo mi je kao da pricaju neki u potpunosti stran jezik. Oni ne da skracuju reci, nego pola recenice su u stanju da skrate. Pri tom, pricaju brzinom 30 reci u sekundi. Tako da meni to cesto zvuci "do ya wan chip pich, chep hsah,rchs, dhah, may, ketch, sda". U prevodu "Zelis li cips, nesto nikada cuo 3x (uglavnom neki preliv), majonez, ketchup, soda?". Ako ih zamolis da ti ponove, oni nece pomisliti da nisi razumeo ili da mozda ne cujes, nego te odmah pogledaju kao da si kompletan idijot i ponove to sve, ali 3x brze, pa tek onda nista ne razumes....nastane momenat ne prijatne tisine...i onda kazes da je sve u redu, samo mi dodjavola daj vise da platim i idem...trpaj sta god. Jednom mi je tako zena prevodila taj govor na engleski. Devojka je izfrljala svoje, ja zamolio da ponovi...ona ubrzala plocu i zena mi to njeno prevodi na engleski. Ona nas tako gledala ko da smo mi kreteni, a zapravo ona je ta koja nece ili ne zna da prica. Ja verujem da oni to isto ponove 1000x dnevno, ali kada ga lepo zamolis da ponovi na engleskom....stvarno mi nije jasno... Isti slucaj je kada zoves tehnicku podrsku. U 90% slucajeva se javi neko iz Indije sa teze razumljivim akcentom i ako ga u bilo kom trenutku zamolis da ponovi jer nisi dobro cuo....zacuti...ali to je toliko neprijatna tisina, da izgleda da osoba sa druge strane zice namerno pravi pauzu da bi ispalo da si glup. Ja ne znam kakva su iskustva drugih, ali meni je ovako to delovalo na pocetku. Sada sam vec malko usao u stos. Ma nije ni bitno, ako sa normalnom osobom razgovaras, nece ti nikada uzeti za zlo kakav ti je akcenat i sl dok god te razume. Nismo mi prvi niti poslednji emigranti i ljudi su ovde na to navikli. Ako je osoba kreten...onda nema svrhe puno ni razgovarati sa istom...to je bar moj neki stav. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=newbee;15354]vidi se da ne citas pazljivo, ja sam upravo rekao da na intervjuu za posao nije pozeljno koristiti sleng. drugo ja nigde nisam rekao da sam vidovit. prema tome, opet nemam pojma o cemu pricas...ali valjda je barem tebi jasno (nadam se) :grin:[/QUOTE]
Dobro je kad se nadas - naravno da mi je jasno i naravno da sam te pazljivo procitala: [QUOTE]sigurno da ti neces da pijes pivo sa ortacima.[/QUOTE] Kako znas ako nisi vidovit :) Ako je to sve, ja bih da ti pozelim laku noc - i naravno, dobrodoslicu na forum Zelena Lutrija :grin: |
|
|||
|
|||
![]()
Stop arguing Y'all :-)
|
|
|||
|
|||
![]()
dreamers,
da slazem se, ako je neko kreten, zaobidji ga. ali sta ako ti od tog kretena nesto vazno zavisi? onda moras nekako da resis situaciju. to na telefonu se desava, ali ako onaj tamo cuti, ja uvek kazem dugacko heeeelloooooo, anybody there!?? onda da vidis kako odmah pocnu da pricaju i da se pravdaju kao da, da tu sam. ;) |
|
|
![]() |