ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 11.04.2013, 16:00
bubamarica bubamarica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2012
Nepromenjeno

Posle skoro 6 nedelja [I]administrative processing[/I]-a vize su u pasosima! :aa::w00t::bravo:
Staro 11.04.2013, 19:24
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

[quote=bubamarica;37525]Posle skoro 6 nedelja [I]administrative processing[/I]-a vize su u pasosima! :aa::w00t::bravo:[/quote]
A sta su na kraju rekli? Sto je trajalo ovoliko dugo? Zvali telefonom da mozete doci?:grin:
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 11.04.2013, 19:58
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

[QUOTE=SEEUSAIC;37523]Tema za zelje, cestitke i pozdrave vec postoji - poruke od jedne ili dve reci na ostalim temama samo razvodne temu i to je razlog zasto postoji ovo pravilo od pocetka Foruma. Ovo je tema za iskustva sa intervjua, kada bi kratke poruke bile dopustene imali bi smo jedan tematski post i 40-ak "cestitamo".

Tacke u dnu poruke, crtice, ikonice, blah, blah i ostalo ne pomaze - ako se postovi ne obrisu odmah, bice obrisani najkasnije na kraju dana.[/QUOTE]

izvini nisam ja jedini napisao,i neznam zasto mene citiras? ako smeta post izbrisi
Staro 11.04.2013, 22:37
bubamarica bubamarica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2012
Nepromenjeno

^^ Pozvali telefonom, rekli da mozemo da donesemo pasose kad nam odgovara, a koliko je trajalo i zasto- to nisu spomenuli, a nisam ni ocekivala, jer na sajtu pise da moze da potraje nekoliko nedelja, pa cak i nekoliko meseci, i zadnji rok je 30.09. Ako ne bude gotovo do tad, nikom nista, nema vize! Citajuci strane forume vidim da su neke zvali 29.09. da dodju 30. (ti su uglavnom iz Azije i Afrike) :blink:
Najbitnije je da je gotovo :grin: I mozemo da se pakujemo :papa:
Staro 13.04.2013, 15:06
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno ..

Treba mi jedan savet u vezi pozivnog pisma.
Imam dve solucije za intervju sto se tice pozivnog pisma,poslao mi je drugar iz Deltone(Florida) a druga opcija mi je od buduceg karate trenera iz Miami-a koji mi je uz standardo pismo poslao i dodatno ''Potreban mi je za zbog klupskih interesa,i podizanja kvaliteta karatea u Floridi...
Inace ja tog trenera ne poznajem licno,vec je od prijatelj sa mojim trenerom iz Srbije.
Za koje da se odlucim?
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Staro 13.04.2013, 16:15
Ivy's Avatar
Ivy Ivy je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2012
US lokacija: Texas
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

[QUOTE=ivanmilosavljevic;37568]Za koje da se odlucim?[/QUOTE]
Sto ti je prijatelj napisao? Ako je napisao da ces "biti kod njega dok se ne snades", a ovaj drugi ti prakticki nudi posao, onda bih ja odabrala ovog drugog.
Staro 14.04.2013, 08:17
snowflake980 snowflake980 je offline
Član

Datum prijave: 17.09.2010
Nepromenjeno

Veliki pozdrav svima na forumu. iako je ovaj profil aktiviran vec neko vrijeme ovo ce biti moj prvi post na forumu. Ovdje smo nasli mnogo korisnih informacija, pa osjecam duznost da s vama podijelim nase iskustvo. naime ja i moja porodica takodje smo dobitnici lutrije (22XXX) i u cetvrtak smo bili na razgovoru u ambasadi u sarajevu. da krenemo redom.
Krenuli smo za Sarajevo iz Tuzle oko 9 ujutru i uz par manjih i jednu duzu pauzu, bili smo ispred ambasade tacno u 1. Intervju je bio zakazan za cetvrtak u pola 2. Kod radnika obezbjedjenja smo rekli da imamo zakazano i poslije kratke provjere i pretresa usli smo unutra. bili smo samo mi i jedna osoba za spajanje porodice. dali su nam broj i rekli da sacekamo. nakon kratkog vremena sluzbenica u ambasadi je prozvala na salter 3 prvo mene kao nosioca. od dokumenata sam predao standardno:
Pasos
Poziv za intervju
Adresa na koju ce nam poslati green card (ja sam im rekao da imam i pismo (ono da ce nas primiti u pocetku dok se ne snadjemo) od covjeka kod kojeg idemo, ali je sluzbenica rekla da ne treba. jos je dodala da valjda planiramo tamo da radimo. mi smo rekli naravno da planiramo, pa nam je ona rekla da necemo imati nikakvih problema u trazenju posla tamo je oboje tecno govorimo jezik
Medjunarodni rodni list (ovjerena kopija)
Rjesenje o razvodu (iz prvog braka) + prevod
Medjunarodni vjencani list (ovjerena kopija, ali su trazili i supruzi a mi imali samo jednu kopiju pa je morala dati original)
Diploma+svjedocanstva (ovjerene kopije) i kopija ovjerenog prevoda (kad sam zvao ambasadu rekli su mi da je to jedini prevod koji im treba iako smo mi vec prije bili sve preveli, ali ako ima prevod ostalih dokumenata, rado ga uzmu)
Uvjerenje o nekaznjavanju od policije + prevod
Uvjerenje o ne vodjenju krivicnog postupka od suda + prevod
Uvjerenje o regulisanom vojnom roku (vojna knjizica + uvjerenje o sluzenju vojnog roka + prevod)
$990 za nas troje
kovertu sa ljekarskog je vec ranije dr kapetanovic dostavio u ambasadu a rtg nam nisu trazili. slike nam takodje nisu trebale jer su vec bile poslane s formama u Kentucky. nisu nam trazili ni dokaz da imamo dovljno para za pocetak u americi. na kraju su mi uzeti su otisci prstiju.

poslije mene isla je supruga i trazili su joj sve isto (nisu joj trazili diplome) a sinu su na kraju trazili samo rodni list. [B]Za suprugu su takodje trazili i uvjerenje o nekaznjavanju iz njemacke jer je tamo zivjela duze od 6 mjeseci u periodu kad je vec bila napunila 16 godina zivota.[/B] [B]to nismo imali pa su nam rekli da to moramo naknadno nabaviti preko njemacke ambasade.[/B] supruga se bila malo 'prepala' ali joj je sluzbenica rekla da se nista ne brine i da ta procedura traje nekoliko sedmica.
po zavrsetku papirologije ja sam otisao na blagajnu i platio 990 u dolarima.
zatim opet malo cekanja, pa nas je konzul prozvao na salter 2. opet standard, govorite li engleski, podignite desnu ruku, kunemo se da cemo govoriti istinu... razgovor je prosao i vise nego opusteno, covjek nas bukvalno nije nista pitao, samo je mene pitao o poslu koji sam radio za jednu americku firmu na bliskom istoku. cestitao nam je i pozelio puno srece u buducem zivotu, a vize ce biti u pasosu cim donesemo [B]uvjerenje iz njemacke[/B]. to mogu ja sam obaviti, a supruga i sin ne moraju ni dolaziti. eto toliko, ako je neko slucajno zivio u inostranstvu duze od 6 mjeseci a bio stariji od 16, neka se zna da ce mu i to traziti.
Staro 14.04.2013, 09:36
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno .

[QUOTE=Ivy;37570]Sto ti je prijatelj napisao? Ako je napisao da ces "biti kod njega dok se ne snades", a ovaj drugi ti prakticki nudi posao, onda bih ja odabrala ovog drugog.[/QUOTE]
Od obojice imam isti email kao invitation letter.Ali od karate trenera imam kao taj dodatni papir,da cu raditi turnire za njegov klub,da cu podici kvalitet karatea,i da radim prvi turnir 7 juna(Miami open)...Fakticki ne pise da mi nudi posao
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Staro 14.04.2013, 11:39
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

snowflake980 koliko puta si igrao do sad,drago mi je vidjet da nas ima i iz Bosne koji su izvuceni:grin: lijepo sto si se javio i podijelio svoje iskustvo
Staro 14.04.2013, 12:15
dekintirani's Avatar
dekintirani dekintirani je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Bilo gde samo odavde da begam
Nepromenjeno

Prijavila sam se sama sa detetom na lutriju,aplicirala u maticnu drzavu tj.BiH,iako imam dvojno BiH i R.Srbije,a nevencani suprug inace iz Srbije,nazalost,nije ucestvovao u prijavi,predugacko da objasnjavam zasto,pa me zanima sledece:Za slucaj da nas izvuku(mene i dete),ja i suprug se vencamo,ja idem,naravno,na intervju u Sarajevo,a on sa mnom ili...kako? :blink:
Jer da smo aplicirali oboje svako bi u svojoj maticnoj drzavi i ne znam ni tad kako bi izgledalo,da njega izvuku i on nosilac prijave.Ovo bi bilo pravo bosansko pitanje :grin:
01.05.2014.-DV2015-HAS NOT BEEN SELECTED

Pravila pisanja