![]() |
|
|
|||||||
| Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
| Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
| O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Upravo da ne bi placali vise nego sto je potrebno, ne oslanjajte se na vase kartone, ukoliko u poslednjih 10 godina niste primili MMR i anti Tetaus. Sezonsku vakcinu protiv gripa cete, u svakom slucaju, primiti. Bolje da ne cekate lekarski, nego pravac u dom zdravlja (Tetanus i grip, besplatno) i u Institut za javno zdravlje ili Torlak po MMR, gde je niza cena nego u ordinaciji na lakarskom pregledu.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
|||
|
|||
|
Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
|||
|
|||
|
Ja samo mogu da kazem nek ne veruje ko nece. Ja sam tetanus primila 2011. u okviru redovne vakcinacije na svakih 10 godina a kada sam otisla sa tim receno mi je da je to samo deo vakcine koja se trazi tako da i tu vakcinu svakako moram primiti (dakle primila sam sve tri). Dakle, nije da se to ne priznaje vec je to samo deo vakcine pa se ova druga, koja sadrzi isto to ali i jos nesto, svakako mora primiti. Jedino ako je razlika u vakcini koju sam ja primila u okviru redovnog revakcinisanja, obzirom da sam je primila u jednom manjem mestu u Vojvodini, u odnosu na one koje se primaju u BG, ali cisto sumnjam a i, koliko se secam mada ne mogu da tvrdim, drugi clanovi su pisali o svojim pripremam za odlazak na lekarski a ne o tome kako su na lekarskom prosli. U svakom slucaju, mozda se javi neko ko me demantuje ali u mom slucaju je sigurno ovako bilo!
|
|
|
||||
|
||||
|
Evo da se ubacimo ovde. Naime mi smo primili vakcine pre 5 dana. Upravo gledam kartonce koje smo dobili iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.
Kartonce kaze: U koloni MMR - PRIORIX; Tetanus - TETAVAXAL T; Grip - VAXIGRIP. Ako vam ovo ista znaci eto sad imate ![]() Pritom samo da napomenem da nas je doktor pitao koji je razlog primanja vakcina, a kad smo mu rekli da je u pitanju useljenicka za Ameriku onda dalje je sve sam znao. Za nas 2 sve je izaslo oko 6.500rsd.
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - Off we go!
|
|
|
|||
|
|||
|
mislim da MMDJ misli na Tdap vaccine (koja je mix protiv tetanusa, difterije,i velikog kaslja=pertusisa)
Citat:
|
|||
|
|||
|
Pozelenio, al moram dostaviti jos prevod diplome i neki police records, iako sam dostavio iz suda dva papira da nisam krivicno i prekrsajno osudjivan
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :1 081:
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli
|
|
|
|||
|
|||
|
Intervju iskustvo iz Sarajeva:
Prije svega, osoblje je jako ljubazno i opušteno. Za razliku od nas sa druge strane njihovog šaltera. ![]() Nisam nešto puno morala čekati, sve je bilo gotovo za nekih satak. Pri ulasku u ambasadu sam dobila broj po kojem su me prozvali na šalteru br. 2. Tu sam predala dokumente koje je službenica tražila. Tražila je jedan po jedan i ja sam joj te dodavala. Na uputama je pisalo da treba donijeti orginal dokumente, ovjerene kopije orginala i još jedan obični set kopija. Obični set kopija nije ni pogledala. Uzela je sve orginale, sem diploma. Tu je uzela ovjerene kopije i pitala me gdje je prevod za njih. S obzirom da nigdje nisam pročitala da treba prevod diploma, ja naravno prevoda nisam ni imala, pa mi je rekla da ću im to morati naknadno dostaviti. Dokument o kojem sam se najviše brinula da će biti problem, za sada uopšte nije problem. Već samo diploma. Na tom šalteru br. 2 sa provela nekih 10-tak minuta. Pored papira, uzeli su i otiske prstiju. Zatim me poslala na šalter br. 1 gdje sam platila 330$. Nako plaćanja sam čekala nekih 10-15 min, pa su me imenom (ne više brojem) prozvali na šalter br. 3. Tu se razgovor odvijao na engleskom. Prvo je od mene traženo sa se zakunem da su svi podaci u papirima i informacije koje iskažem u roku razgovora tačne. Nakon toga je išla neka priča oko tog prevoda diploma. Pitala me gdje bih išla, koga imam u Americi i to je to. Ostatak razgovora se odnosio na daljne upute, kako da što brže dostavim prevod diplome. Naime....sve stavim u kovertu sa mojim imenom i da je ostavim stražarima ispred ulaza u ambasadu. Na moje pitanje šta ovo sve znači za moju vizu, rekla mi je da sam na čekanju (on hold) ali da sam je tehnički dobila, jer kao nema ništa što na neki način kvari pozitivan ishod. Međutim...ja ništa to ne vjerujem dok ne dobijem pasoš sa udarenom vizom unutra. ![]() Na kraju sam dobila kartončić žute boje sa uputama, da se registrujem na stranici https://ais.usvisa-info.com/bs-ba/iv i registrujem kao za neki novi razgovor, odnosno mjesto gdje ću podići pasoš i usljenenički paketić. Rekla mi je da se što prije registrujem, što sam i uradila kada sam došla kući, međutim....pri kreiranju naloga na ovoj gore navedenoj stranici sistem mi govori da moj broj predmeta još uvijek nije spreman za daljnu obradu. Probat ću sutra opet. Možda oni u ambasadi nisu svoj dio završili danas. Uglavnom...to je to što se tiče intervju iskustva u Sarajevu.
|
![]() |
|
|